Crearea unui formular ușor de utilizat cu două file în Access

Când vine vorba de crearea unui formular în Microsoft Access, uneori trebuie să includeți o mulțime de informații. În astfel de situații, cel mai bine este să creați un formular cu două file pentru a organiza eficient informațiile. Un formular cu două file vă permite să furnizați mai multe informații fără a aglomera formularul și facilitează utilizatorului navigarea și găsirea datelor de care are nevoie.

Iată cum să configurați un formular cu două file în Access:

1. Deschideți Access și creați un nou formular în Design View. Alegeți tabelul sau interogarea pe care doriți să o utilizați ca sursă de date pentru formular.

2. În panglica Design, faceți clic pe pictograma Tab Control din secțiunea Controls. Apoi, faceți clic și trageți pe formular în locul în care doriți să plasați tab control.

3. Setați proprietățile tab control. Puteți face acest lucru făcând clic dreapta pe tab control și selectând Properties. Aici, puteți modifica aspectul filelor, cum ar fi culoarea, fontul și dimensiunea.

4. Adăugați două pagini la tab control făcând clic dreapta pe acesta și selectând Page1 și Page2. Puteți redenumi aceste pagini făcând clic dreapta pe ele și selectând Properties (Proprietăți).

5. Acum, puteți începe să adăugați câmpuri la pagini. Faceți clic și trageți câmpurile din Field List (Lista de câmpuri) pe pagini. Puteți ajusta dimensiunea și poziția câmpurilor făcând clic și trăgând pe margini.

6. După ce ați adăugat toate câmpurile de care aveți nevoie, puteți personaliza aspectul formularului utilizând instrumentele de formatare disponibile în panglica Design. Puteți modifica culoarea, fontul și dimensiunea căsuțelor de text, a etichetelor și a altor controale.

7. Salvați formularul și treceți la Form View pentru a-l testa. Ar trebui să vedeți două file în partea de sus a formularului. Dacă faceți clic pe fiecare filă, ar trebui să vi se afișeze câmpurile pe care le-ați adăugat la pagina respectivă.

În concluzie, crearea unui formular cu două file în Access este o modalitate excelentă de a organiza o mulțime de informații într-un mod ușor de utilizat. Urmând acești pași, puteți crea un formular care este ușor de navigat și care oferă toate datele necesare fără a copleși utilizatorul.