Copierea fișierelor de pe un iPad pe un Mac sau PC

Cu AirDrop de la Apple sau orice alt serviciu cloud, puteți muta fără fir fișiere între dispozitive compatibile, inclusiv de pe un dispozitiv iOS pe un Mac sau PC și invers.

Procesul este ușor în comparație cu modul vechi de conectare a dispozitivelor prin cablu și există câteva modalități de a face acest lucru.


Cum să transferați fișiere de pe un iPad pe un Mac utilizând AirDrop

Dacă aveți un Mac, puteți transfera fișiere între iPad și computer fără a fi nevoie de un cablu sau de stocare în cloud. AirDrop este conceput pentru partajarea fără fir a fișierelor, dar procesul poate fi puțin complicat.

Iată cum să utilizați AirDrop pe un dispozitiv Mac:

Asigurați-vă că funcția Bluetooth de pe dispozitivul dvs. iOS este activată și că se află la câțiva metri de dispozitivul dvs. Mac.

 

  1. Pe dispozitivul dvs. Mac, deschideți un nou Finder fereastra și selectați Airdrop. Aceasta va activa AirDrop și va permite Mac-ului să transfere fișiere pe un iPad sau iPhone din apropiere sau să poată fi descoperit de alte dispozitive.

  2. AirDrop va căuta dispozitive compatibile din apropiere.

    Puteți restrânge vizibilitatea dispozitivului dvs. selectând Nimeni, Numai contacte, Sau Toată lumea de la Permiteți-mi să fiu descoperit de: meniul derulant.

  3. Pe dispozitivul dvs. iPad sau iOS, navigați la fișierul sau conținutul pe care doriți să îl partajați și selectați Share buton> Airdrop.

  4. Selectați pictograma care reprezintă computerul sau dispozitivul Mac la care doriți să trimiteți fișierul.

  5. În fereastra Finder a dispozitivului dvs. Mac, va apărea o fereastră pop-up care vă va întreba dacă doriți Deschideți cu Pages, iTunes U, Fişiere, Scriptabil, Conduce, sau Anulați.

    Acceptați și deschideți va descărca și deschide imediat fișierul pe dispozitivul dvs. Mac. Accept va descărca fișierul în folderul Descărcări.

De asemenea, puteți transfera fișiere de pe Mac pe dispozitivul dvs. iOS făcând clic și glisând fișiere pe pictograma care reprezintă dispozitivul dvs. iOS în fereastra Finder AirDrop. Vi se va solicita oricare Accept or Refuzați fișierul. De asemenea, va trebui să selectați o aplicație cu care să deschideți fișierul.


Cum să transferați fișiere de pe un iPad pe un computer utilizând un conector Lightning

Dacă aveți un PC Windows sau dacă aveți probleme cu metoda Mac AirDrop, puteți transfera fișiere utilizând conectorul Lightning (30 de pini) care a fost livrat împreună cu iPad-ul dvs.

Pentru a transfera fișiere utilizând un conector Lightning, veți avea nevoie de cea mai recentă versiune de iTunes pe computer. Dacă nu aveți instalată cea mai recentă versiune, vi se va solicita să actualizați când lansați iTunes.

  1. Deschideți iTunes și selectați iPhone or iPad pictograma de lângă Muzică meniul derulant.

    Este posibil să vi se solicite pe dispozitivul dvs. iOS dacă să „aveți încredere” în computer după ce iTunes se încarcă. Va trebui să aveți încredere în PC pentru a transfera fișiere.

  2. Sub setările din partea stângă, selectați Distribuire a unui fisier.

  3. Navigați la fișierele pe care doriți să le transferați pe computer selectând din panoul de aplicații din stânga. După ce ați localizat fișierul, selectați pentru a evidenția fișierul sub panoul Document din dreapta.

    Puteți partaja fișiere numai către și din aplicațiile enumerate aici. Dacă fișierele nu pot fi accesate prin intermediul uneia dintre aceste aplicații, atunci nu pot fi partajate prin iTunes.

  4. Derulați în jos și selectați Economisești.

  5. Alegeți o destinație pentru fișierele de pe computer, apoi selectați Selectați Dosar.

  6. Selectați Sincronizați.

De asemenea, puteți transfera fișiere de pe computer pe dispozitivul dvs. iOS navigând la fișierele folosind o fereastră Finder, apoi făcând clic și glisând fișierele în panoul Documente.


Cum să transferați fișiere de pe un iPad pe un computer utilizând Cloud Storage

Dacă aplicația nu acceptă copierea prin iTunes, va trebui să utilizați un serviciu de stocare în cloud, cum ar fi Dropbox, iCloud sau Google Drive. Aceasta este o soluție mai ușoară decât utilizarea unui cablu Lightning.

Cu toate acestea, va trebui să configurați mai întâi serviciul pe computerul dvs. și pe iPad înainte de al putea utiliza pentru a transfera fișiere. Acest lucru poate necesita descărcarea Google Keep sau adăugarea Dropbox în aplicația Fișiere iPad.

  1. Pe dispozitivul dvs. iOS, navigați la fișierul pe care doriți să îl transferați și selectați Share butonul.

  2. Selectați destinația corespunzătoare. Unele fișiere vor include opțiunea pentru Salvați în Dropbox, dacă doriți să distribuiți în Dropbox. În alte cazuri, poate fi necesar să selectați Salvați în fișiere, permițându-vă să selectați dintr-o serie de opțiuni de stocare native și cloud.

Metodele și opțiunile de meniu variază, dar opțiunea de stocare în cloud este aproape întotdeauna accesată prin Share meniu.

În unele cazuri, puteți transfera fișiere de pe un dispozitiv de stocare în cloud pe dispozitivele dvs. iOS sincronizându-le. De exemplu, cu Dropbox, trebuie să copiați fișierul doar în desktop sau în folderul Dropbox sincronizat în cloud și apoi să accesați același folder de pe dispozitivul dvs. iOS.