Copiați un PowerPoint Slide Master într-o altă prezentare

Dacă aveți o prezentare PowerPoint existentă care a fost creată cu un șablon de proiectare pe care doriți să îl utilizați într-o altă prezentare, este un proces simplu. Copiați doar designul Slide Master, completat cu fonturi, culori și grafică, în cealaltă prezentare. Este la fel de ușor ca deschiderea ambelor fișiere PowerPoint și efectuarea unei simple copieri și lipiri între ele.

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru PowerPoint 2019, PowerPoint 2016, PowerPoint 2013 și PowerPoint pentru Microsoft 365.

  1. Mergi la pagina Vizualizare în prezentarea care conține șablonul de proiectare pe care doriți să îl copiați și să îl selectați Slide Master.

  2. Faceți clic dreapta pe Slide Master în panoul Slide din partea stângă a ecranului și selectați Copiați.

    Slide Master este imaginea miniatură mare din partea de sus a panoului Slide. Unele prezentări conțin mai multe diapozitive master.

  3. Mergi la pagina Vizualizare, Selectați Comutați Windowsși alegeți prezentarea în care doriți să lipiți Slide Master.

    Dacă nu vedeți cealaltă prezentare PowerPoint pe această listă, înseamnă că celălalt fișier nu este deschis. Deschideți-l acum și reveniți la acest pas pentru al selecta din listă.

  4. În a doua prezentare, accesați Vizualizare și selectați Slide Master pentru a deschide Slide Master.

  5. Pentru a insera Slide Master din cealaltă prezentare, faceți clic dreapta pe panoul Slide din stânga, selectați Pastăși efectuați una dintre următoarele acțiuni:

    • Alege Utilizați Tema Destinație pentru a păstra culorile temei, fonturile și efectele prezentării la care lipiți.
    • Alege Păstrați formatarea sursei pentru a copia culorile temei, fonturile și efectele șablonului din care copiați.
  6. Selectați Închideți vizualizarea principală.

Modificările aduse diapozitivelor individuale în prezentarea originală, cum ar fi stilurile de font, nu modifică șablonul de proiectare al acelei prezentări. Prin urmare, obiectele grafice sau modificările fontului adăugate diapozitivelor individuale nu se copiază într-o nouă prezentare.