Configurați un tuner TV pentru computerul dvs. Media Center

PC-urile Home Theater (HTPC) sunt considerate de unii ca fiind cea mai bună soluție DVR disponibilă. În general, aveți mai multă libertate și acces la mai mult conținut decât cu un DVR prin cablu sau prin satelit sau TiVo. Dacă au un dezavantaj, este că necesită mai multă muncă. Pentru a vă face viața HTPC cât mai ușoară posibil, să trecem prin configurarea televizorului pe Windows cu instalarea unui tuner TV în Windows Media Center.

Windows Media Center a fost întrerupt. Următoarele informații rămân ca referință.


Instalare fizică

Atunci când instalați carduri suplimentare pe computer, tunerele USB sunt cele mai ușoare, deoarece pur și simplu îl conectați la orice port USB disponibil. Instalarea driverului este de obicei automată. Dacă instalați un tuner intern, opriți computerul, deschideți carcasa și conectați tunerul la slotul corespunzător. Odată ce este așezat corect, butonați carcasa și reporniți computerul. Înainte de a intra în Media Center, instalați driverele pentru noul dvs. tuner. Acestea sunt necesare pentru ca PC-ul să poată comunica cu tunerul.

Robert Daly / Getty Images


Porniți procesul de configurare

Acum că ați instalat fizic tunerul, puteți începe cu partea distractivă. Din nou, în funcție de tipul de tuner pe care îl instalați, ecranele pe care le vedeți ar putea fi puțin diferite, dar acestea sunt cele mai tipice. Media Center recunoaște ușor tunerele și aproape întotdeauna vă îndreaptă în direcția corectă.

În funcție de tipul de tuner pe care îl aveți, procesul ar putea fi puțin diferit, dar Media Center este bun la detectarea tunerului și la parcurgerea pașilor corespunzători.

  1. Pe banda TV din Media Center, selectați Configurare TV live intrare.

  2. Media Center stabilește dacă aveți instalat un tuner TV. Presupunând că da, configurarea continuă. Dacă nu, Media Center vă informează că trebuie să instalați unul.

  3. Asigurați-vă că regiunea dvs. este exactă. Media Center utilizează adresa dvs. IP pentru a determina regiunea dvs., deci aceasta ar trebui să fie corectă.

  4. Media Center se pregătește să vă ofere date de ghidare. După selectarea regiunii, introduceți codul poștal folosind o tastatură sau o telecomandă.

  5. Următoarele două ecrane sunt acorduri de licențiere cu privire la datele de ghidare și PlayReady, o schemă Microsoft DRM. Ambele sunt necesare pentru a continua configurarea. După aceea, instalarea PlayReady continuă și Media Center descarcă datele de configurare TV specifice regiunii dvs.

  6. După ce ați parcurs toate aceste ecrane, Media Center vă examinează semnalele TV. Din nou, în funcție de tipul de tuner instalat, s-ar putea să dureze ceva timp.

    În timp ce în majoritatea timpului, Media Center găsește semnalul corect, uneori nu, și va trebui să faceți lucrurile manual.

  7. Dacă Media Center nu detectează semnalul corect, selectați Nu, arată mai multe opțiuni. Media Center vă prezintă toate opțiunile de tuner disponibile.

  8. Selectați tipul de semnal adecvat. Dacă aveți un set-top box pe care l-ați primit de la furnizorul dvs., selectați-l, deoarece Media Center va trebui să vă ghideze printr-o configurare specială.

  9. Dacă instalați doar un tuner, puteți finaliza configurarea televizorului pe ecranul următor. Dacă aveți mai multe tunere, selectați Da pentru a parcurge procesul din nou pentru fiecare tuner.

  10. Când terminați configurarea tunerelor, următorul ecran este o confirmare.

  11. După ce primiți confirmarea, Media Center verifică dacă există actualizări PlayReady DRM, vă descarcă datele ghidului și vă prezintă un ecran în care selectați Introduce or Selectați pe Terminat butonul din partea de jos a ecranului.

  12. Asta este! Ați configurat cu succes un tuner pentru a funcționa cu Windows 7 Media Center. În acest moment, puteți viziona TV în direct sau puteți utiliza ghidul pentru a programa înregistrări de programe. Ghidul oferă date în valoare de 14 zile.

Microsoft a făcut instalarea și configurarea unui tuner TV cât mai simplu posibil. În afară de sugestia ocazională de semnal, fiecare ecran se explică de la sine. Dacă întâmpinați probleme, puteți începe din nou în orice moment, permițând corectarea oricăror greșeli.