Conectarea unei camere web USB la computer

Înainte de a conecta o cameră web la un computer, așezați materialele camerei web, astfel încât să aveți o imagine clară a ceea ce trebuie să faceți. Majoritatea camerelor web au o conexiune USB, un disc software pentru drivere și o cameră. Camera este locul în care se află obiectivul. Puneți camera undeva unde o puteți vedea și unde vă poate vedea.

Informațiile din acest articol se aplică în general camerelor web utilizate cu un computer care are instalat Windows 10.


Instalați software-ul camerei web

Înainte de a vă putea folosi camera web, instalați driverele pe computer. În funcție de camera web, acesta a venit fie cu un disc care conține driverele, fie cu instrucțiuni pentru a găsi driverele online. Dacă computerul dvs. nu are unitate de disc, accesați secțiunea „Fără disc” din acest ghid.

Utilizați discul furnizat

Cu excepția cazului în care se indică altfel, introduceți discul furnizat împreună cu camera web înainte de ao conecta. Windows recunoaște că încercați să instalați software și pornește un expert care să vă ghideze prin proces.

Dacă expertul nu pornește automat, accesați bara de activități Windows și selectați Explorator de fișiere (pe Windows 10) sau My Computer (pe versiunile mai vechi de Windows). Sau, în CAUTĂ casetă, introduceți Acest PC. Apoi, faceți clic pe unitatea de disc (de obicei E 🙂 pentru a instala fișierele pe disc.


Fără disc? Nici o problemă! Conectează și utilizează

Dacă camera web nu a venit cu un disc software, conectați-l și vedeți ce se întâmplă. Cel mai adesea, Windows îl va recunoaște ca hardware nou și îl poate folosi. Dacă Windows nu poate utiliza camera web, sunteți ghidat prin procesul de căutare a driverelor (fie online, fie pe computer).

Pe măsură ce unitățile de disc devin mai puțin frecvente, producătorii de camere web furnizează din ce în ce mai multe drivere online.

Pentru a utiliza Windows Update pentru a căuta driverele manual:

  1. Du-te la CAUTĂ caseta si cauta Manager de dispozitiv.

  2. Managerul de dispozitive afișează o listă completă de dispozitive pe computer. Mergi la Aparate foto or Dispozitive de imagistică, faceți clic dreapta pe camera web, apoi selectați Actualizați driver-ul. Parcurgeți expertul pentru a vedea dacă Windows poate găsi driverele.

  3. Dacă nu se întâmplă nimic atunci când conectați camera web, iar Windows nu găsește driverele, citiți manualul de instrucțiuni sau vizitați site-ul web al producătorului camerei web pentru a găsi software-ul driverului pentru camera web.


Găsiți conexiunea USB (sau alta) a camerei web

Majoritatea camerelor web se conectează cu un cablu USB sau ceva similar. Găsiți un port USB pe computer. Este de obicei pe partea din față sau din spatele computerului și arată ca un dreptunghi mic cu o pictogramă USB.

Credit de imagine: Sharleen Chao / Moment Open / Getty Images

De obicei, atunci când conectați camera web, Windows deschide automat software-ul instalat. Sau, du-te la acasă pentru a deschide software-ul camerei web.

Păstrați camera web pe o suprafață plană

Nu trebuie să fii un fotograf profesionist pentru a face videoclipuri sau fotografii cu webcam eficiente, dar se aplică câteva trucuri ale meseriei. Așezați camera web pe o suprafață plană, astfel încât imaginile și videoclipurile să nu apară strâmbă sau înclinată. Utilizați un teanc de cărți sau un trepied pentru a alinia camera web pentru a înregistra videoclipuri despre altceva decât ceea ce este direct în fața ecranului.

Clipează-ți camera web pe monitor

În funcție de stilul și modelul camerei web, acesta poate avea sau nu un clip reglabil pentru al atașa la monitor. Cliparea camerei web pe monitor este utilă atunci când înregistrați un webcast, creați un jurnal video sau discutați cu prietenii sau familia. Dacă monitorul este subțire, ar putea fi nevoie de ceva creativitate pentru a-l asigura.

Funcția clip încorporată plasează camerele web desktop cu un pas peste camerele web standard pentru laptop, dat fiind că acestea tind să fie blocate în același loc centrat în partea de sus a monitorului.

După conectare, navigați la software-ul dvs. pentru cameră web

După ce conectați camera web și o poziționați după cum doriți, porniți-o și vedeți ce poate face.

Pentru a utiliza software-ul livrat împreună cu camera web, accesați acasă meniul și navigați la programul webcam, prezentat aici ca Logitech Webcam Software. Al tău va fi asociat cu marca și modelul camerei web.

Dacă nu vă place software-ul livrat împreună cu camera web, Windows 10 vine cu un Camera aplicație care funcționează bine cu majoritatea mărcilor de camere web.