Ce trebuie să faceți când vedeți o fereastră pop-up de avertizare împotriva virușilor pe Android

Uneori, oricât ai încerca să îți protejezi Androidul de viruși, este posibil să vezi în cele din urmă o fereastră de avertizare de virus pe dispozitivul tău Android. Din păcate, de cele mai multe ori când aveți cu adevărat un virus pe dispozitivul dvs. Android, nu veți vedea avertismente decât dacă rulați software antivirus.


Fereastra pop-up de avertizare împotriva virușilor pe Android

În majoritatea cazurilor, utilizatorii Android văd o fereastră pop-up de avertizare falsă numai atunci când utilizează browserul web pentru a vizita un site web rău intenționat.

Fereastra pop-up vă avertizează că Android-ul dvs. este infectat cu un virus și vă invită să atingeți un buton pentru a rula o scanare și a elimina software-ul de pe dispozitiv.

Cel mai important lucru pe care îl puteți face este nu atingeți orice buton de pe site.

Dacă fereastra pop-up de avertizare de virus de pe Android a apărut în afara browserului web, este posibil ca browserul în sine să fi fost infectat cu un supliment rău intenționat care trebuie eliminat.

Vestea bună este că Android-ul dvs. probabil nu este încă infectat de niciun virus, atâta timp cât nu ați atins niciun buton de pe site.

Cum să știți dacă telefonul dvs. are un virus


Eliminarea unei ferestre pop-up de avertizare de virus fals pe Android

Eliminarea codului de browser rău intenționat care a lansat fereastra pop-up este ușoară.

  1. Este posibil să nu puteți închide fereastra pop-up antivirus. Nu vă faceți griji pentru acest moment, ci doar închideți toate ferestrele browserului pe care le puteți.

  2. Accesați Android setările și atingeți pentru a deschide aplicaţii.

  3. Apoi, derulați în jos până la browserul pe care îl utilizați chiar înainte de a vedea fereastra pop-up de avertizare falsă. Atingeți acea aplicație pentru a-i deschide setările.

  4. Veți vedea două butoane în partea de sus a ferestrei aplicației. Selectați Forță de oprire pentru a forța aplicația browserului să nu mai ruleze.

  5. Este posibil să vedeți o fereastră pop-up de avertizare că, dacă forțați oprirea aplicației, se va comporta greșit. Aceasta nu va fi o preocupare în acest caz. Doar selectați OK butonul.

  6. Înapoi în fereastra aplicației, derulați în jos până când vedeți Goliți memoria cache și atingeți-l.

  7. Odată ce memoria cache este complet golită, veți vedea utilizarea memoriei în partea dreaptă la 0 MB.

  8. Acum că ați oprit browserul și ați șters memoria cache, fereastra pop-up falsă a virusului ar trebui să dispară.


Blocați ferestrele pop-up în browserul dvs. Android

Chiar dacă ați închis fereastra pop-up a virusului fals, este posibil să existe în browser setări care să permită pop-up-ului fals al virusului să apară din nou.

Faceți pașii următori pentru a împiedica acest lucru să se repete.

Aceste instrucțiuni presupun că utilizați browserul Chrome mobil.

  1. Atingeți săgeata din dreapta sus a ferestrei browserului Chrome. Dacă vedeți că este disponibilă o nouă actualizare Chrome, selectați Actualizați Chrome pentru a iniția actualizarea. Acest lucru vă va asigura că aveți cea mai recentă versiune, împreună cu toate cele mai recente patch-uri de securitate.

  2. Înapoi în meniul Chrome, derulați în jos și atingeți setările.

  3. În meniul Setări, derulați în jos și atingeți Setările site-ului.

  4. În meniul Setări site, derulați în jos până la Pop-up-uri și redirecții și atingeți-l.

  5. În Pop-up-uri și redirecții fereastră, dezactivați selectorul astfel încât setarea să fie setată la Blocați site-urile să nu afișeze ferestre pop-up și redirecționări (recomandat).

  6. Du-te înapoi la Setările site-ului fereastră și derulați în jos până la Anunţuri. Atingeți-l pentru a deschide Anunţuri fereastră.

  7. În Anunţuri fereastră, dezactivați selectorul astfel încât setarea să fie setată la Blocați anunțurile de pe site-urile care prezintă reclame intruzive sau înșelătoare.

  8. Înapoi în Setările site-ului fereastră, derulați în jos până la Descărcări automate și atingeți-l.

  9. În Descărcări automate fereastră, activați selectorul astfel încât setarea să fie Întreabă mai întâi.

După ce ați terminat de actualizat toate aceste setări, browserul dvs. va fi mai bine protejat de site-urile web rău intenționate care încearcă să lanseze fereastra pop-up falsă de avertizare de virus pe Android.


Eliminarea și dezactivarea virușilor Android

Dacă nu v-ați înrădăcinat niciodată Android, șansele de a obține un virus sunt foarte mici. Cu toate acestea, este întotdeauna posibil și ar putea fi un virus sau o altă formă de malware care a cauzat pop-up-ul de avertizare a falsului virus.

Ai un virus Android? Iată Cum să-l distrugi

Urmați pașii de mai jos pentru a vă asigura că Androidul dvs. este curat de orice malware.

  1. Accesați Android setările, Atingeți aplicaţiiși derulați în jos lista de aplicații. Dezinstalați orice aplicație pe care nu o recunoașteți sau pe care ați instalat-o recent. Pentru a dezinstala, atingeți aplicația și selectați Dezinstalarea.

  2. Instalați aplicația Malwarebytes din Google Play. După instalare, actualizați baza de date și rulați o scanare completă a sistemului pe Android. Dacă Malwarebytes găsește malware, cereți-l să curățe virusul de pe dispozitiv.

  3. Instalați CCleaner din Google Play. Urmați instrucțiunile pentru a furniza aplicației permisiunile necesare. Apoi selectați Rulați scanarea pentru a rula o scanare completă, selectați Începeți curățarea și selectați Terminați curățarea pentru a curăța toate fișierele nedorite de pe Android.

După ce ați parcurs pașii de mai sus, Android-ul dvs. ar trebui să fie curățat de orice malware care ar fi putut provoca pop-up-ul de avertizare falsă a virusului pe Android.