Ce trebuie să faceți când iPhone-ul dvs. nu se va conecta la computer

În timp ce iPhone-urile sunt în general dispozitive independente, autosuficiente, o mulțime de oameni le conectează în continuare la un computer pentru a face copii de rezervă ale datelor sau pentru a muta fișiere mari pe acesta.

Să verificăm de ce Mac-ul dvs. nu vă vede iPhone-ul.


iPhone-ul nu se va conecta la computer

Pixabay

În ordinea descrescătoare a seriozității și complexității, iată lucrurile pe care ar trebui să le încercați dacă PC-ul sau Mac nu vă recunosc iPhone-ul atunci când îl conectați utilizând un cablu Lightning la USB.

  1. Faceți evident. IPhone-ul este de fapt pornit? Este suficientă încărcare a bateriei pentru ca aceasta să se alimenteze? Este deblocat?

  2. Asigurați-vă că „Aveți încredere” în computerul dvs.. Dacă vă conectați iPhone-ul la computer utilizând cablul USB, căutați un "Aveți încredere în acest computer? Notificare pe telefonul dvs. Dacă vedeți una, atingeți Încredere. În caz contrar, iPhone-ul dvs. nu se va conecta la computer sau Mac și nu veți putea transfera fișiere către și de la fiecare dispozitiv (printre altele).

    Există, de asemenea, posibilitatea ca, din orice motiv, să fi atins anterior „Nu aveți încredere”, ceea ce ar împiedica conectarea iPhone-ului la computer. În acest caz, trebuie să resetați setările „Locație și confidențialitate” ale iPhone-ului dvs., procedând în felul următor:

    1. Lansa setările.
    2. Robinet general.
    3. Robinet restabili.
    4. Robinet Resetați locația și confidențialitatea.

    Acest lucru vă va oferi șansa de a avea încredere din nou în computerul dvs. atunci când vă conectați la acesta printr-un cablu USB.

  3. Verificați cablul. Adesea, eșecul iPhone-ului dvs. de a se conecta la computer rezultă pur și simplu dintr-un cablu defect. Ca atare, trebuie să vă asigurați că utilizați cablul furnizat împreună cu iPhone-ul sau cel puțin un cablu Apple oficial pe care l-ați achiziționat separat.

  4. Verificați portul USB. Încercați să conectați iPhone-ul la un alt port USB. Similar cu încercarea diferitelor cabluri USB, s-ar putea să merite să încercați să vă conectați iPhone-ul la un alt port USB al computerului dvs., dacă acesta are mai multe.

  5. Reporniți iPhone-ul și / sau computerul. Acesta este un alt sfat simplu, dar este uimitor cât de des o simplă repornire poate rezolva problemele. Pentru început, reporniți iPhone-ul în mod normal și vedeți dacă se conectează din nou la computer. Dacă nu, încercați să reporniți computerul.

  6. Actualizează iTunes. În general, proprietarii de iPhone utilizează iTunes pentru a se conecta la computerele lor, indiferent dacă rulează un computer Mac sau Windows. Ca atare, este întotdeauna o idee bună să vă asigurați că utilizați cea mai recentă versiune de iTunes, deoarece problema ar putea proveni dintr-un fel de eroare remediată de ultima versiune.

  7. Actualizați-vă software de operare. Dacă ați făcut toate cele de mai sus, inclusiv actualizarea iTunes, următorul port de apel ar trebui să fie acela de a încerca să vă actualizați macOS-ul sau să vă actualizați versiunea de Windows (dacă este disponibilă o actualizare).

  8. Actualizați-vă Software pentru driver. Acest pas se aplică numai utilizatorilor Windows și implică actualizarea software-ului care gestionează modul în care computerul se conectează la iPhone.

    În majoritatea cazurilor, ați fi descărcat iTunes din Microsoft Store, ceea ce înseamnă că trebuie să urmați pașii de mai jos:

    1. Deblocați iPhone-ul și deschideți ecranul de pornire, apoi conectați-l prin cablu USB la computer (închideți iTunes dacă se deschide la conectare).
    2. Clic acasă.
    3. Clic Manager de dispozitiv.
    4. Derulați în jos și faceți clic pe butonul Dispozitive portabile fila (notă: aceasta poate fi numită „Dispozitive de imagine” sau „Alte dispozitive”, în funcție de versiunea dvs. de Windows).
    5. Faceți clic dreapta pe opțiunea driver care vă reprezintă iPhone. Acesta poate fi scris ca „Apple iPhone” sau „Apple Mobile Device” sau „Apple Mobile Device USB Driver”.
    6. Clic Actualizați driver-ul.
    7. Clic Căutați automat pentru software-ul actualizat al driverului.

    După actualizare, ar trebui să vă deconectați iPhone-ul și apoi să vă reconectați. Sperăm că PC-ul dvs. îl va recunoaște.

    Dar, dacă se întâmplă să fi descărcat iTunes de pe Apple (adică de pe site-ul Apple), va trebui să luați o rută ușor diferită în actualizarea driverelor, așa cum este descris mai jos:

    1. Deblocați iPhone-ul și deschideți ecranul de pornire, apoi conectați-l prin cablu USB la computer (închideți iTunes dacă se deschide la conectare).
    2. Apăsaţi ferestre din+simultan, pentru a deschide caseta de comandă Run.
    3. Tip: % ProgramFiles% Common Files Apple Mobile Device Support Drivers.
    4. Clic OK.
    5. Faceți clic dreapta pe usbaapl64.inf fișier (poate fi în schimb listat ca "usbaapl.inf").
    6. Clic Instala.

    După instalare, ar trebui să vă deconectați iPhone-ul, să reporniți computerul și apoi să vă conectați din nou iPhone-ul.


Când toate celelalte nu reușesc ...

Luați în considerare restaurarea iPhone-ului la setările sale din fabrică. Dacă iPhone-ul dvs. încă nu se conectează la computer după ce ați încercat toate cele de mai sus, ar trebui să luați în considerare efectuarea unei resetări din fabrică. Aceasta este o opțiune drastică, dar uneori funcționează. Acest lucru va șterge toate datele de pe dispozitivul dvs., deci luați-l în considerare ca o ultimă opțiune.

  1. Lansa setările.

  2. Robinet general.

  3. Robinet restabili.

  4. Robinet Resetați tot conținutul și setările.

    Această opțiune trebuie încercată numai dacă aveți o copie de rezervă recentă de restaurat după resetarea iPhone-ului. Și având în vedere că nu ați putut să vă conectați iPhone-ul la computer, s-ar putea să nu aveți unul recent. În acest caz, este mai bine să rezervați o întâlnire la un magazin Apple.