Ce trebuie să faceți atunci când Windows 10 nu se poate conecta la o rețea

Computerele, laptopurile și tabletele Windows 10 sunt mai mult decât capabile să se conecteze la Wi-Fi. În ciuda acestui fapt, este încă surprinzător de obișnuit ca utilizatorii să experimenteze erori și erori care împiedică conectarea Windows 10 la o rețea sau la internet în mod corespunzător.


Cauza erorilor de rețea Windows 10

Caiaimage / Paul Bradbury / Getty Images

Când Windows 10 nu se poate conecta la o rețea, motivul este de obicei legat de driverele de dispozitiv specifice care sunt în conflict cu versiunea curentă a sistemului de operare sau a hardware-ului. Aceste drivere de dispozitiv pot fi corupte sau depășite.

Alte cauze ale problemelor de conectivitate la rețeaua Wi-Fi includ setări incorecte pentru aplicațiile Windows 10 și puncte de acces la internet copleșite.


Cum se remediază erorile de conectare la rețea Windows 10

  1. Verificați dacă este într-adevăr o problemă cu Windows 10. Dacă nu vă puteți conecta computerul sau tableta Windows 10 la wireless, verificați dacă puteți conecta oricare dintre celelalte dispozitive la aceeași rețea.

    Dacă internetul nu funcționează pe toate dispozitivele dvs., problema conexiunii este probabil legată de furnizorul dvs. de servicii de internet și nu de Windows 10. 

  2. Reporniți modemul și routerul. Efectuarea unei reporniri remediază de obicei majoritatea problemelor de conectivitate la rețea. Deconectați modemul și routerul de la priza de alimentare, așteptați un minut, conectați modemul, așteptați un minut, apoi conectați routerul.

    Repornirea modemului și a routerului poate, de asemenea, să vă accelereze uneori internetul dacă aveți viteze de descărcare care sunt semnificativ mai mici decât de obicei.

  3. Asigurați-vă că Wi-Fi este activat. Dispozitivul dvs. Windows 10 nu se va conecta la o rețea dacă Wi-Fi a fost dezactivat. Puteți verifica dacă Wi-Fi este activat deschizând Centrul de acțiune Windows 10 și făcând clic pe dala Wi-Fi.

    Pentru a ajunge la Centrul de acțiune, faceți clic pe Anunturi pictogramă din colțul din dreapta jos al ecranului. Dacă dispozitivul dvs. Windows 10 are un ecran tactil, puteți deschide Centrul de acțiune glisând cu degetul din partea dreaptă a ecranului.

  4. Dezactivați modul avion. Modul avion dezactivează Wi-Fi și Bluetooth când este activat. Pentru a-l dezactiva, atingeți țiglă din Centrul de acțiune.

  5. Mutați-vă în aceeași cameră cu routerul dvs. Pereții pot bloca adesea semnalele Wi-Fi și pot face dificilă sau chiar imposibilă conectarea Windows 10 la o rețea.

    Conectați-vă la rețeaua Wi-Fi și apoi îndepărtați-vă de router în timp ce verificați pictograma intensității semnalului Wi-Fi din bara de activități. Acest lucru vă va ajuta să găsiți cele mai bune și mai proaste locuri pentru conectarea la Wi-Fi în spațiul dvs.

    Dacă locuiți într-un apartament sau casă mare, poate fi o idee bună să vă sporiți semnalul Wi-Fi pentru a acoperi întregul spațiu.

  6. Conectați-vă manual la o rețea. Dacă dispozitivul dvs. Windows 10 nu se conectează automat la o rețea, puteți face acest lucru manual. Deschideți meniul Start și faceți clic pe setările > Rețea și Internet > Wifi > Afișați rețelele disponibile și apoi selectându-l pe al tău din lista conexiunilor disponibile. Apoi apasa Ia legătura.

  7. Reporniți computerul Windows 10. Repornirea unui dispozitiv poate rezolva adesea majoritatea problemelor tehnologice, inclusiv cele care vă împiedică să vă conectați la o rețea Wi-Fi.

  8. Căutați actualizări Windows. Aceste actualizări pot remedia problemele pe lângă descărcarea celor mai recente versiuni de software și drivere necesare pentru a rula totul eficient.

    Pentru a efectua o actualizare Windows 10, aveți nevoie de acces la Internet. Dacă nu vă puteți conecta la rețeaua dvs. Wi-Fi, luați în considerare utilizarea unui punct de acces Wi-Fi public fără limite de descărcare sau la locul de muncă sau la casa unui prieten.

    Dacă decideți să utilizați Wi-Fi public, asigurați-vă că luați măsurile de precauție adecvate înainte de conectare.

  9. Rulați instrumentul de depanare a rețelei. Toate dispozitivele Windows 10 au programe de depanare încorporate care vă pot scana dispozitivul pentru depistarea problemelor, le pot rezolva și pot oferi soluții potențiale pentru problemele pe care le detectează.

    Pentru a porni instrumentul de depanare, deschideți meniul Start Windows 10 și faceți clic pe setările > Actualizare și securitate > Depanarea > Conexiuni la Internet > Rulați instrumentul de depanare.

  10. Deschideți Microsoft Edge. Dacă încercați să vă conectați la o rețea Wi-Fi publică, poate fi necesar să acceptați condițiile de utilizare sau să vă înregistrați mai întâi adresa de e-mail și numele.

    Dacă este necesar așa ceva, dispozitivul dvs. va deschide de obicei automat un browser de internet și va încărca pagina web necesară. Uneori acest lucru nu se întâmplă automat, deci va trebui să lansați manual Edge.

  11. Mutați-vă într-o locație mai puțin populată. Multe hotspoturi Wi-Fi publice, cum ar fi cele din food court-uri și aeroporturi, limitează numărul de dispozitive care se pot conecta la acesta. Dacă Windows 10 nu se conectează la una dintre aceste rețele, încercați să vă mutați într-o zonă mai liniștită cu mai puțini oameni și încercați din nou.

  12. Actualizați driverul adaptorului de rețea. Driverul curent al adaptorului de rețea ar putea fi incompatibil cu hardware-ul sau sistemul de operare, astfel încât descărcarea unuia mai nou ar putea rezolva problemele de conectivitate.

    Este o idee bună să vă conectați la internet atunci când actualizați driverele, astfel încât să puteți obține cele mai recente versiuni. De asemenea, asigurați-vă că reporniți dispozitivul Windows 10 după instalarea unui driver.

    Dacă nu sunteți sigur ce adaptor să verificați, puteți actualiza manual driverele pentru fiecare dintre ele.

  13. Reveniți la driverul anterior. Dacă dispozitivul dvs. Windows 10 încetează conectarea la internet după efectuarea unei actualizări a driverului, puteți inversa daunele revenind la precedent.

    După ce ați revenit la driverul anterior, reporniți dispozitivul.

  14. Dezactivați temporar paravanul de protecție nativ Windows 10. Un firewall este necesar pentru a vă proteja dispozitivul Windows 10, dar se știe că tehnologia provoacă conflicte la conectarea la o rețea.

    După dezactivarea firewall-ului, puteți testa conexiunea la internet deschizând un browser web și vizitând un site web sigur, cum ar fi Lifewire.com. Dacă nu se întâmplă nimic, puteți experimenta dezactivând firewall-urile din Rețea de domenii Rețea privată setări. Asigurați-vă că porniți din nou toate firewall-urile după ce ați terminat testarea.

    Este incredibil de important să păstrați firewall-ul activat pentru a vă proteja dispozitivul Windows 10. Dezactivarea firewall-ului nu ar trebui să fie o soluție permanentă. Dacă paravanul de protecție interferează cu conectivitatea dvs. la internet, poate fi necesar să efectuați o actualizare Windows.

  15. Dacă utilizați un program firewall terță parte pe lângă opțiunea Windows 10 Windows Defender încorporată, ar trebui să îl puteți dezactiva din setările programului respectiv. Multe pachete de software antivirus terță parte includ protecție firewall. Merită să le dezactivați unul câte unul pentru a vedea dacă vreunul dintre acestea vă afectează funcționalitatea rețelei Windows 10.

  16. Verificați dacă aveți o conexiune măsurată. Dacă dispozitivul dvs. Windows 10 are conectivitate la internet, dar nu poate descărca fișiere media sau efectua o actualizare Windows, este posibil să aveți o conexiune măsurată.

    Pentru a verifica, faceți clic pe setările > Rețea și Internet > Wi-Fi > numele rețelei dvs. conectate în prezent și asigurați-vă că Setați ca conexiune măsurată comutatorul este de pe.

  17. Uitați de rețeaua Wi-Fi și apoi adăugați-o din nou. Uneori poate merita să eliminați conexiunea Wi-Fi care cauzează probleme și apoi să o adăugați din nou. După eliminarea rețelei, reporniți computerul Windows 10 și încercați să vă conectați din nou la rețea. Veți avea nevoie de numele dvs. de utilizator și parola.

    Verificați dacă introduceți corect parola Wi-Fi. Puteți afișa parola Wi-Fi pe care ați introdus-o făcând un clic lung pe pictograma ochi din câmpul de text al parolei.

  18. Încercați să utilizați prompturile de comandă Windows 10. În caseta de căutare din bara de activități Windows 10, tastați Comandă de comandă urmată de Executare ca administrator și apoi Da. Încercați fiecare dintre următoarele comenzi solicită pe rând, apăsând Introduce și verificarea conexiunii la internet după fiecare.

    • netsh winsock resetare
    • netsh int resetare ip
    • ipconfig / release
    • ipconfig / renew
    • ipconfig / flushdns
    • șterge reg HKCRCLSID {988248f3-a1ad-49bf-9170-676cbbc36ba3} / va / f urmată de netcfg -v -u zile_dne
  19. Efectuați o resetare a rețelei Windows 10. Dacă niciuna dintre soluțiile de mai sus nu funcționează, o resetare a rețelei Windows 10 poate rezolva problemele de conexiune. Deschide setările > Rețea și Internet și derulați în jos până la partea de jos a ferestrei și faceți clic pe Resetare rețea. Veți primi un avertisment că o resetare a rețelei Windows 10 va elimina și reinstala toate adaptoarele de rețea și va reseta diferitele setări legate de rețea la valorile implicite. Când sunteți gata, faceți clic pe Resetați acum. Resetarea va începe și dispozitivul Windows 10 ar trebui să repornească.