Ce face fiecare port și buton de pe iPod touch de a cincea generație

Puteți afla imediat că iPod touch-ul din generația a 5-a este diferit de predecesorii săi. Modelele mai vechi de iPod touch au venit doar în alb și negru, în timp ce touch-ul de generația a cincea vine într-un curcubeu de culori. Dar mai mult decât culorile fac acest model diferit. Este, de asemenea, hardware-ul: porturile, butoanele și alte caracteristici.

IPod touch-ul din generația a 5-a împărtășește multe caracteristici cu iPhone 5, inclusiv ecranul Retina Display de 4 inci și forma sa ultra-subțire și ultra-ușoară. Utilizați diagrama de mai sus și acest articol pentru a afla care sunt fiecare dintre porturi, butoane și caracteristici hardware ale iPod touch-ului de generația a cincea și cum să le utilizați.

Doriți să treceți de la începutul iPod touch la expert în doar câteva clicuri? Avem exact ceea ce trebuie pentru dvs.: Tot ce trebuie să știți despre iPod touch.


Hardware iPod touch de a cincea generație

  1. Înapoi Camera: Una dintre cele două camere se află pe spatele iPod touch. Această cameră, care are o rezoluție mai mare decât camera orientată către utilizator, este folosită cel mai adesea pentru a face fotografii sau videoclipuri. Captează imagini de 5 megapixeli și înregistrează videoclipuri la 1080p HD, făcându-l un upgrade mare față de camera frontală. Datorită iOS 6, acceptă și fotografii panoramice.
  2. Microfon din spate: Lângă cameră este un mic orificiu. Acesta este microfonul care captează sunetul în timpul înregistrării video.
  3. Bliț pentru cameră: Completarea trio-ului de articole foto / video de pe partea din spate a iPod touch-ului de a 5-a generație este blițul pentru cameră LED, care îmbunătățește calitatea imaginilor realizate în situații de lumină slabă.
  4. Conector buclă: Există un mic vârf în colțul de jos al iPod touch-ului de generația a cincea. Aici atașați cureaua de încheietură care vine odată cu atingerea, numită Bucla. Atașarea Loop-ului la atingere și încheietura mâinii este concepută pentru a vă asigura că nu vă lăsați iPod touch în timp ce este afară și în apropiere.
  5. Butoane de volum: Dacă ați deținut vreodată un iPhone sau un iPod touch, veți recunoaște aceste butoane care controlează volumul audio atunci când redați prin căști sau difuzor. Dacă acesta este primul dvs. iPod touch, veți găsi aceste butoane destul de auto-explicative. Faceți clic în sus pentru mai mult volum, în jos pentru mai puțin.
  6. Camera frontala:: Camera poziționată drept peste centrul ecranului este folosită cel mai adesea pentru chat-urile video FaceTime. Pentru asta nu este tot ceea ce este bine. De asemenea, poate face fotografii de 1.2 megapixeli (hello selfie-uri!) Și înregistra videoclipuri la 720p HD.
  7. Țineți butonul apasat: Acest buton din partea dreaptă sus a touch are multe utilizări. Faceți clic pe acesta pentru a bloca ecranul tactil sau pentru a-l trezi. Țineți-l apăsat câteva secunde pentru a activa și dezactiva atingerea. De asemenea, îl veți utiliza împreună cu butonul Acasă pentru a reporni atingerea. Deși poate fi denumit adesea un buton de așteptare, îl puteți gândi și la butonul de pornire / oprire sau de repaus / trezire.
  8. Buton Acasă: Acest buton din partea de jos centrală a feței iPod touch a 5-a generație are multe funcții. Este implicat în repornirea touch-ului, dar face și mai mult decât atât. De asemenea, îl puteți utiliza pentru a activa Siri, pentru a face capturi de ecran, pentru a afișa controale pentru muzică, pentru a accesa funcțiile multitasking ale iOS și multe altele.
  9. Jack pentru căști: Acest port din partea de jos a iPod touch este locul în care conectați căștile pentru a asculta audio.
  10. Port fulger: Micul port din centrul părții inferioare a iPod touch-ului de generația a 5-a a înlocuit vechiul conector de andocare larg utilizat pe iPhone-urile, iPod touch-urile și iPod-urile anterioare. Acest port, numit Lightning, este mai mic, ceea ce ajută atingerea să fie atât de subțire și reversibilă, deci nu contează ce parte este orientată în sus când îl conectați.
  11. Vorbitor: Lângă portul Lightning se află un difuzor mic care permite iPod touch să redea muzică, audio pentru jocuri și piese audio din videoclipuri cu voce tare, fără căști. Difuzoarele murdare pot reduce volumul și calitatea audio. Dacă difuzorul sună puțin dezactivat, încercați să-l curățați.

Doriți informații mai detaliate despre iPod touch? Descărcați manualul cu instrucțiunile din acest articol.