Ce este Venmo și este sigur de utilizat?

Fondată în 2009, aplicația Venmo permite oamenilor să transfere cu ușurință bani între prieteni și familie, mai degrabă decât să își deschidă portofelele și să scoată bani. Chiar dacă acum nu utilizați o aplicație de plată mobilă, cum ar fi Venmo, probabil că prietenii dvs. o vor folosi și, mai devreme sau mai târziu, vă vor trimite o cerere sau o plată. - Doar Venmo mă. Descărcați aplicația și veți primi banii. (Rezistență este inutilă!)

Venmo este, fără îndoială, convenabil și oferă securitate standard din industrie, dar, la fel ca orice aplicație sau software care se ocupă de finanțare, nu este impermeabil la escrocherii și fraude. 


Cum poți folosi Venmo?

În general, puteți utiliza Venmo în două moduri diferite:

  • Plătiți prietenii și familia pentru cheltuieli comune
  • Achiziționați produse sau servicii de la partenerii Venmo

Exemple de mod în care ați putea folosi Venmo includ:

  • Trimiterea colegului dvs. de cameră partea dvs. din chirie
  • Solicită partajarea prietenului tău din fila barei
  • Plățile pentru mâncare comandate de la o aplicație alimentară parteneriată cu Venmo
  • Alte plăți non-comerciale cu persoane pe care le cunoașteți și de încredere

Indiferent pentru ce utilizați Venmo, începeți prin conectarea contului dvs. bancar sau a cardului de debit sau de credit, apoi puteți trimite și primi rapid plăți către sau de la oricine știți care folosește aplicația. De asemenea, puteți trimite plăți și solicitări non-utilizatorilor, cărora li se va solicita apoi să se înscrie. Veți primi o notificare dacă se înscrie, dar, bineînțeles, dacă nu, va trebui să colectați sau să trimiteți banii folosind o altă metodă. (A fi un adoptator timpuriu nu este ușor.)


Configurarea Venmo

La prima înscriere, limita dvs. de trimitere este de 299.99 USD. După ce v-ați confirmat cu succes identitatea, furnizând ultimele patru cifre ale SSN-ului, codul poștal și data nașterii, veți putea trimite până la 2,999.99 USD pe săptămână. Venmo este gratuit dacă trimiteți bani din contul dvs. bancar, card de debit sau soldul Venmo. Dacă trimiteți bani folosind un card de credit, Venmo percepe o taxă de trei la sută. Nu există taxe Venmo pentru a primi bani în numerar sau a le utiliza pentru a face achiziții în aplicație.

După configurare, puteți folosi Venmo aproape în orice mod doriți: rambursați un prieten pentru cină, trimiteți colegului dvs. de cameră partea dvs. din factura prin cablu sau solicitați plăți prietenilor sau familiei pentru o închiriere partajată Airbnb sau HomeAway. Asigurați-vă că utilizați Venmo numai cu persoane pe care le cunoașteți și în care aveți încredere.

În timp ce PayPal deține compania, aceasta nu oferă aceeași protecție de cumpărare. Deci, dacă vindeți ceva online cuiva pe care nu l-ați întâlnit niciodată, este mai bine să nu utilizați Venmo pentru tranzacție. Respectați PayPal sau alte servicii de plată care oferă protecție împotriva escrocheriilor și vă pot ajuta în caz de neplată.


Plăți pentru aplicații mobile și rețele sociale

De asemenea, vă puteți conecta contul Venmo la aplicații partenere precum Delivery.com și White Castle. Apoi, puteți utiliza Venmo pentru a plăti achizițiile folosind acele aplicații și chiar împărți facturile pentru tariful taxiului, mâncarea sau alte cheltuieli comune. Companiile mobile pot adăuga Venmo ca opțiune de plată la plată, la fel cum puteți plăti deja cu Google Pay, Apple Pay, Samsung Pay și PayPal, pe lângă introducerea unui card de credit.

Venmo are, de asemenea, o latură socială, care este opțională. Puteți face achiziția dvs. publică, difuzând-o către rețeaua dvs. de prieteni Venmo, care pot aprecia și comenta aceasta. De asemenea, vă puteți înscrie la Venmo folosind acreditările dvs. Facebook, care vă permit să găsiți prieteni care utilizează platforma de plată mobilă.


Riscurile utilizării Venmo pentru plăți mobile

Venmo utilizează automat autentificarea multifactorială atunci când utilizați aplicația de pe un dispozitiv nou, ceea ce ajută la prevenirea conectărilor neautorizate la contul dvs. De asemenea, puteți adăuga un cod PIN pentru o securitate suplimentară.

Desigur, există riscuri legate de utilizarea Venmo, inclusiv:

  • Escrocherii atunci când tranzacționați cu străini, inclusiv reclamații false și tranzacții inversate
  • Neplata de la străini pentru produsele sau biletele pe care le-ați vândut și le-ați expediat
  • Lipsa protecției cumpărătorului și vânzătorului în caz de fraudă sau neplată
  • Încălcări de securitate și tranzacții frauduloase în contul dvs.

Există o modalitate ușoară de a evita primele trei riscuri, de mai sus: nu vorbiți cu străini. Nu putem sublinia suficient cât de important este să folosești Venmo doar cu oameni pe care îi cunoști și ai încredere. Deși puteți inversa plățile pe Venmo, se poate face numai cu permisiunea celuilalt utilizator, atâta timp cât acel utilizator nu a transferat deja aceste fonduri într-un cont bancar conectat.

Spre deosebire de PayPal, compania-mamă, Venmo nu oferă protecție cumpărătorului sau vânzătorului, deci dacă nu primiți plăți pentru ceva ce ați vândut și livrat, nu aveți noroc.

Este important să înțelegem că în timp ce primiți plăți pe Venmo pare a fi instantanee; durează câteva zile până la procesare. În esență, Venmo vă împrumută temporar soldul până când banca elimină tranzacția. Este similar cu atunci când depuneți un cec, chiar dacă puteți accesa fondurile imediat, nu se șterge pentru câteva zile. Dacă cecul revine, banca dvs. va elimina fondurile din contul dvs., chiar dacă sunt zile sau săptămâni mai târziu.


Evitarea fraudei

Pentru a vă menține contul în siguranță împotriva tranzacțiilor frauduloase, schimbați-vă în mod regulat parola și nu utilizați o parolă pe care o utilizați în altă parte. Utilizați un cod PIN și verificați-vă activitatea Venmo la fel de atent ca pe un extras bancar sau pe un card de credit. Raportați instantaneu fraude la Venmo și la contul dvs. bancar sau card de credit conectat imediat. Implementarea tuturor acestor practici vă va păstra banii în siguranță.