Ce este un fișier XLSB (și cum se deschide unul)

Ce să știți

  • Un fișier XLSB este un fișier Excel Binary Workbook.
  • Deschideți unul cu Excel Viewer, Excel sau WPS Office Spreadsheets.
  • Convertiți în XLSX, CSV și altele cu unele dintre aceste programe sau alte programe de calcul tabelar.

Acest articol descrie ce sunt fișierele XLSB, cum sunt diferite de alte formate Excel, cum să deschideți unul și cum să convertiți unul în diferite alte formate, cum ar fi PDF, CSV, XLSX etc.


Ce este un fișier XLSB?

Un fișier XLSB este un fișier Excel Binary Workbook. Acestea stochează informații în format binar în loc de XML, ca la majoritatea celorlalte fișiere Excel (cum ar fi XLSX).

Deoarece fișierele XLSB sunt binare, acestea pot fi citite și scrise mult mai repede, făcându-le extrem de utile pentru foi de calcul foarte mari. Atunci când aveți de-a face cu foi de calcul mari, este posibil să observați și dimensiuni mai mici ale fișierelor atunci când utilizați XLSB vs XLSX.

Fișierele XLSB stochează datele foilor de calcul la fel ca orice alt format de registru de lucru Excel. Registrele de lucru pot conține mai multe foi de lucru, iar în cadrul fiecărei foi de lucru există o colecție de celule organizate pe rânduri și coloane în care pot exista text, imagini, diagrame și formule.

Fișiere XLSB.


Cum se deschide un fișier XLSB

Este posibil ca un fișier XLSB să aibă macro-uri încorporate în acesta, care au potențialul de a stoca coduri dăunătoare. Este important să aveți mare grijă atunci când deschideți astfel de formate de fișiere executabile pe care este posibil să le fi primit prin e-mail sau să fi descărcat de pe site-uri web pe care nu le cunoașteți. Consultați Lista noastră de extensii de fișiere executabile pentru o listă de extensii de fișiere de evitat și de ce.

Microsoft Office Excel (versiunea 2007 și mai recentă) este principalul program software utilizat pentru deschiderea fișierelor XLSB și editarea fișierelor XLSB. Dacă aveți o versiune anterioară a Excel, puteți deschide, edita și salva fișiere XLSB cu aceasta, dar trebuie să instalați mai întâi pachetul gratuit de compatibilitate Microsoft Office.

Dacă nu aveți nicio versiune de Microsoft Office, puteți utiliza OpenOffice Calc sau LibreOffice Calc pentru a deschide fișiere XLSB.

Vizualizatorul gratuit Microsoft Excel vă permite să deschideți și să imprimați fișiere XLSB fără a avea nevoie de Excel. Rețineți că nu puteți efectua nicio modificare a fișierului și apoi salvați-l înapoi în același format - veți avea nevoie de programul Excel complet pentru asta.

Fișierele XLSB sunt stocate utilizând compresia ZIP, deci, în timp ce puteți utiliza un utilitar gratuit de zip / dezarhivare a fișierului pentru a „deschide” fișierul, acest lucru nu vă permite să îl citiți sau să îl editați așa cum pot face programele de mai sus.


Cum se convertește un fișier XLSB

Dacă aveți Microsoft Excel, OpenOffice Calc sau LibreOffice Calc, cel mai simplu mod de a converti un fișier XLSB este să deschideți fișierul din program și apoi să îl salvați înapoi în computer în alt format.

Unele formate de fișiere acceptate de aceste programe includ XLSX, XLS, XLSM, CSV, PDF și TXT.

Fișiere și macro-uri XLSB

Formatul XLSB este similar cu XLSM - ambele pot încorpora și rula macrocomenzi dacă Excel are funcțiile macro activate.

Cu toate acestea, un lucru important de înțeles este că XLSM este un format de fișier specific macro. Cu alte cuvinte, „M” de la sfârșitul extensiei de fișier indică faptul că fișierul poate conține sau nu macro-uri, în timp ce omologul său non-macro XLSX poate avea și macro-uri, dar nu poate să le ruleze.

XLSB, pe de altă parte, seamănă mult cu XLSM prin faptul că poate fi folosit pentru a stoca și rula macrocomenzi, dar nu există un format fără macrocomenzi, așa cum există cu XLSM.

Tot ce înseamnă cu adevărat este că nu este la fel de ușor de înțeles dacă poate exista sau nu o macro în format XLSM, deci este important să înțelegem de unde a venit fișierul pentru a ne asigura că nu încarcă macrocomenzile dăunătoare.


Mai mult ajutor cu fișierele XLSB

Dacă fișierul dvs. nu se va deschide cu programele sugerate mai sus, primul lucru pe care ar trebui să-l verificați este că extensia de fișier pentru fișierul dvs. chiar se citește ca „.XLSB” și nu doar ceva care arată similar. Este foarte ușor să confundați alte formate de fișiere cu XLSB, având în vedere că extensiile lor seamănă.

De exemplu, s-ar putea să aveți de-a face cu un fișier XLB care nu se deschide în Excel sau OpenOffice în mod normal, așa cum v-ați aștepta ca un fișier XLSB să funcționeze. Urmați acel link pentru a afla mai multe despre acele fișiere.

Fișierele XSB sunt similare în ceea ce privește modul în care este scrisă extensia lor de fișier, dar sunt într-adevăr fișiere XACT Sound Bank care nu au nimic de-a face cu Excel sau cu foile de calcul în general. În schimb, aceste fișiere Microsoft XACT fac referire la fișiere de sunet și descriu când ar trebui redate în timpul unui joc video.

Un alt cu care trebuie să aveți grijă este XLR. În funcție de vârsta fișierului, este posibil să nu se deschidă deloc în Excel.

Dacă nu aveți un fișier XLSB și de aceea nu funcționează cu programele menționate pe această pagină, atunci căutați extensia de fișier pe care o aveți, astfel încât să puteți afla ce program sau site web vă poate deschide sau converti fișierul.