Ce este un fișier VHDX?

Un fișier cu extensia de fișier VHDX este un fișier Windows 8 Virtual Hard Drive. Acționează ca un hard disk real, fizic, dar este stocat într-un singur fișier care se află pe un disc fizic ca un hard disk. Unul poate fi creat de la zero sau din software-ul de rezervă, cum ar fi Disk2vhd.

Fișierele VHDX pot conține un întreg sistem de operare în scopuri precum testarea software-ului sau rularea unui software mai vechi sau mai nou care nu este compatibil cu sistemul de operare gazdă sau pur și simplu pentru a păstra fișiere ca orice alt container de stocare.

Fișierele VHDX diferă de fișierele VHD (Virtual PC Virtual Hard Disk) prin faptul că pot fi mai mari de 2 TB (până la 64 TB), pot rezista la evenimente de pană de curent și pot oferi îmbunătățiri de performanță.


Cum se deschide un fișier VHDX

Windows 10, Windows 8 și Windows Server 2012 deschid fișiere VHDX (și VHD) fără a fi nevoie să descărcați programe sau instrumente. Doar faceți clic dreapta pe fișierul VHDX și alegeți Mount opțiune.

O altă modalitate de a deschide un fișier VHDX este prin gestionarea discurilor prin Acțiune> Atașează VHD meniul. Citiți mai multe despre cum să deschideți gestionarea discului dacă nu sunteți sigur cum să ajungeți acolo.

Dacă parcurgeți cea de-a doua rută prin Gestionarea discurilor, puteți deschide opțional fișierul VHDX în modul de citire numai bifând această opțiune înainte de a deschide fișierul. Această abordare citește datele din fișierul VHDX, dar nu vă va permite nici unui program, nici unui program să îi scrieți informații, ceea ce este util dacă sunteți îngrijorat de faptul că computerul gazdă este infectat cu programe malware.

Scoateți sau închideți un fișier VHDX prin Windows Explorer făcând clic dreapta pe hard diskul virtual montat și alegând Evacua.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul VHDX, dar este o aplicație greșită sau dacă preferați ca un alt program instalat să deschidă fișiere VHDX, consultați ghidul nostru pentru schimbarea asocierilor de tip fișier în Windows.


Cum se convertește un fișier VHDX

Hyper-V Manager este încorporat în unele versiuni de Windows. Convertește VHDX în VHD. Instalați programul prin secțiunea Windows Feature din Control Panel.

StarWind V2V Converter convertește fișierele VHD în VMDK (Virtual Machine Disk) pentru utilizare în programul VMWare Workstation. Puteți face din acesta un fișier de imagine care poate fi dezvoltat sau unul care are o dimensiune prestabilită. De asemenea, puteți utiliza acest program pentru a converti fișierul VHD în IMG sau un alt fișier VHD care poate fi cultivat sau are o dimensiune prealocată.

Dacă aveți nevoie ca fișierul dvs. VHDX să fie un fișier VDI (VirtualBox Virtual Disk Image) pentru a lucra cu VirtualBox, instalați programul VirtualBox și apoi executați această comandă:

VBoxManage.exe clonehd "location-of-the-VHDX-file.vhdx" where-to-save-the-file.vdi --format vdi

Pentru a converti VHDX în ISO nu este foarte util, deoarece un fișier ISO este stocat în mod normal pe un CD pentru pornire, iar punerea conținutului VHDX în acel format nu ar fi necesară. Cu toate acestea, în scopuri de stocare, puteți converti fișierul în ISO convertind mai întâi fișierul VHDX în IMG utilizând metoda de mai sus și apoi utilizând IMG în ISO pentru a finaliza conversia.


Fișierul dvs. încă nu se deschide?

Verificați de două ori extensia de fișier dacă fișierul dvs. nu funcționează cu programele menționate mai sus. Un fișier VHDL arată ca pe VHDX, dar nu are legătură și nu se poate deschide cu deschizătoarele și convertoarele VHDX de sus. Fișierele VHDL sunt de fapt fișiere sursă VHDL cu text simplu, care se pot deschide într-un editor de text.