Ce este sistemul de operare Android?

Ce este Android? Nu vorbim despre roboți. În acest caz, vorbim despre smartphone-uri. Android este un popular sistem de operare pentru telefoane mobile bazat pe Linux dezvoltat de Google. Sistemul de operare Android (OS) alimentează telefoane, ceasuri și chiar stereo auto. Să aruncăm o privire mai atentă și să aflăm ce este cu adevărat Android. 

Lifewire / Luyi Wang


Android Open-Source Project 

Android este un proiect open source adoptat pe scară largă. Google dezvoltă activ platforma Android, dar oferă o parte din aceasta gratuit producătorilor de hardware și operatorilor de telefonie care doresc să utilizeze Android pe dispozitivele lor. Google taxează producătorii numai dacă instalează și porțiunea de aplicații Google a sistemului de operare.

Multe (dar nu toate) dispozitive majore care folosesc Android optează, de asemenea, pentru partea Google Apps a serviciului. O excepție notabilă este Amazon. Deși tabletele Kindle Fire folosesc Android, acestea nu folosesc porțiunile Google, iar Amazon menține un magazin de aplicații Android separat. 


Dincolo de telefon

Android alimentează telefoane și tablete, dar Samsung a experimentat cu interfețe Android pe electronice non-telefonice, cum ar fi camere foto și chiar frigidere. Android TV este o platformă de jocuri / streaming care folosește Android. Parrot realizează o ramă foto digitală și un sistem stereo auto cu Android. Unele dispozitive personalizează Android open-source fără aplicațiile Google, deci este posibil să recunoașteți sau nu Androidul când îl vedeți. Lista de personalizări și aplicații continuă.

Cele mai bune 10 telefoane Android din 2020


Open Handset Alliance

Google a format un grup de companii de hardware, software și telecomunicații numit Open Handset Alliance, cu scopul de a contribui la dezvoltarea Android. Majoritatea membrilor au, de asemenea, scopul de a câștiga bani din Android, fie prin vânzarea de telefoane, servicii de telefonie sau aplicații mobile.

Google Play (Android Market)

Oricine poate descărca SDK (kit de dezvoltare software) și scrie aplicații pentru telefoane Android și începe să se dezvolte pentru magazinul Google Play. Dezvoltatorii care vând aplicații pe piața Google Play sunt taxați cu aproximativ 30% din prețul lor de vânzare în taxe destinate menținerii pieței Google Play. (Un model de taxă este destul de tipic pentru piețele de distribuție a aplicațiilor.)

Unele dispozitive nu includ suport pentru Google Play și pot utiliza o piață alternativă. Kindle utilizează propria piață a aplicațiilor Amazon, ceea ce înseamnă că Amazon face bani din vânzările de aplicații. 


Furnizori de servicii

IPhone-ul a fost foarte popular, dar când a fost introdus pentru prima dată, era exclusiv AT&T. Android este o platformă deschisă. Mulți operatori pot oferi potențial telefoane cu Android, deși producătorii de dispozitive ar putea avea un acord exclusiv cu un operator. Această flexibilitate a permis Android-ului să crească incredibil de repede ca platformă. 

Google Services

Deoarece Google a dezvoltat Android, vine cu o mulțime de servicii de aplicații Google instalate imediat din cutie. Gmail, Google Calendar, Google Maps și Google Now sunt preinstalate pe majoritatea telefoanelor Android.

Cu toate acestea, deoarece Android poate fi modificat, operatorii pot alege să schimbe acest lucru. Verizon Wireless, de exemplu, a modificat unele telefoane Android pentru a utiliza Bing ca motor de căutare implicit. De asemenea, puteți elimina singur un cont Gmail de pe majoritatea telefoanelor Android. 

Touchscreen

Android acceptă un ecran tactil și este dificil de utilizat fără unul. Puteți utiliza un trackball pentru o anumită navigare, dar aproape totul se face prin atingere. Android acceptă, de asemenea, gesturi multi-touch, cum ar fi apropierea pentru zoom. Acestea fiind spuse, Android este suficient de flexibil încât să poată suporta alte metode de intrare, cum ar fi joystick-urile (pentru Android TV) sau tastaturile fizice. 

Tastatura soft (tastatura de pe ecran) din majoritatea versiunilor de Android acceptă fie atingerea tastelor în mod individual, fie tragerea între litere pentru a explica cuvintele. Android ghicește apoi ce vrei să spui și completează automat cuvântul. Această interacțiune în stil drag poate părea mai lentă la început, dar utilizatorii experimentați o consideră mult mai rapidă decât mesajele atingeți-atingeți-atingeți. 

Securitate

Aproape toate telefoanele Android oferă acum un anumit nivel de securitate, de la identificarea amprentelor digitale până la funcțiile de recunoaștere facială. Majoritatea acceptă, de asemenea, procese de autentificare cu doi factori și oferă opțiuni de securitate a ecranului de blocare, cum ar fi trasarea unui model peste puncte sau introducerea unui cod PIN sau a unei parole pentru a împiedica accesul străinilor la un telefon. De asemenea, puteți bloca aplicațiile în moduri diferite.

Descoperiți 8 moduri de a vă securiza Android-ul

Fragmentarea

O critică frecventă a Android este că este o platformă fragmentată. Operatorii de telefonie precum Motorola, HTC, LG, Sony și Samsung și-au adăugat propriile interfețe de utilizator la Android și nu au intenții de oprire. Ei consideră că distinge marca lor, deși dezvoltatorii își exprimă adesea frustrarea de a suporta atât de multe variante.

O privire asupra celor mai bune telefoane Android de pe piață astăzi

Binele și răul fragmentării

Android este o platformă interesantă pentru consumatori și dezvoltatori. Este opusul filosofic al iPhone-ului în multe privințe. Acolo unde iPhone încearcă să creeze cea mai bună experiență a utilizatorului prin restricționarea standardelor hardware și software, Android încearcă să o asigure deschizând cât mai mult din sistemul de operare posibil.

Acest lucru este atât bun, cât și rău. Versiunile fragmentate ale Android pot oferi o experiență unică de utilizator, dar înseamnă și mai puțini utilizatori pentru fiecare variantă. Asta înseamnă că este mai greu de suportat pentru dezvoltatorii de aplicații, producătorii de accesorii și scriitorii de tehnologie (ahem). Deoarece fiecare actualizare Android trebuie să fie modificată pentru actualizările de hardware și de interfață utilizator specifice ale fiecărui dispozitiv, asta înseamnă, de asemenea, ca telefoanele Android modificate să primească actualizări mai mult.

În afară de problemele de fragmentare, Android este o platformă robustă care se mândrește cu unele dintre cele mai rapide și uimitoare telefoane și tablete de pe piață.