Ce este Samsung DeX și cum funcționează?

Samsung DeX este o combinație de hardware și software care vă permite să transformați un smartphone sau tabletă într-un computer de tip desktop. Funcționează cu Samsung Galaxy S8 și versiunile mai noi, Galaxy Note 8 și versiunile mai noi și cu tabletele Tab S4. Totuși, experiența este diferită în funcție de dispozitivul pe care îl aveți.

Pentru o listă completă a cerințelor de sistem pentru rularea Samsung DeX, consultați site-ul web Samsung.


Ce este Samsung DeX?

Dex extinde modul Android Multi-Window sau split-screen, permițându-vă să efectuați mai multe sarcini între aplicații, instrumente și dispozitive. În modul DeX, puteți vedea lista completă de aplicații, puteți accesa o tastatură pe ecran, puteți căuta aplicații și articole și puteți accesa și edita fotografiile și fișierele telefonului. De asemenea, puteți răspunde la mesaje text și prelua apeluri.

DeX nu este un înlocuitor complet de desktop. Este un companion care este mai lent și mai puțin dinamic decât un mediu desktop tradițional. De exemplu, nu puteți deschide mai multe Documente Google sau Foi de calcul simultan, așa cum puteți face pe un laptop sau desktop. Acest lucru poate pune o problemă pentru unii oameni, cum ar fi scriitori, analiști și profesioniști financiari. DeX se limitează, de asemenea, la utilizarea aplicațiilor mobile, care pot avea mai puține funcționalități decât aplicațiile desktop și nu există extensii de browser, cum ar fi blocaje publicitare sau manageri de parole.

Iată cum puteți configura Samsung DeX și ce puteți face cu acesta.


Cum se execută Samsung DeX pe Galaxy Note 9 și Galaxy Tab S4

Dacă aveți un smartphone Galaxy Note 9, acesta vine cu software-ul Samsung DeX instalat. Tot ce aveți nevoie este un adaptor USB-HDMI și un monitor care are o intrare HDMI. Conectați cablul la smartphone și monitor pentru a porni automat configurarea.

Samsung

După conectarea dispozitivelor, pe ecran apare un ecran de întâmpinare. Selectați Porniți Samsung DeX. Navigați prin sfaturi, consultați termenii și condițiile, apoi selectați acasă. Când pornește DeX, puteți utiliza telefonul ca și cum ar fi un computer desktop.

De asemenea, puteți utiliza telefonul smartphone așa cum ați face în mod normal în timp ce utilizați afișajul extern pentru o prezentare, demo sau altă activitate. Acesta este un avantaj pentru călătorii de afaceri care pot salva o prezentare sau un videoclip pe telefonul lor și apoi îl pot proiecta pe un afișaj într-o sală de conferințe sau într-un alt cadru de afaceri. De asemenea, puteți viziona videoclipuri de pe Netflix sau alte servicii de streaming pe un ecran separat.

Tableta Galaxy Tab S4 are, de asemenea, un mod DeX încorporat și puteți comuta cu ușurință între modul obișnuit și modul DeX. Puteți utiliza modul DeX pe ecranul unei tablete sau conectându-l la un monitor folosind adaptorul USB-la-HDMI de la Samsung.


Ce este DeX Pad?

Samsung DeX Pad transformă un Galaxy S9, S9 + sau mai târziu într-un touchpad în timp ce încarcă și un smartphone. Când sunteți conectat, veți obține funcționalități similare cu cele ale cablului adaptor, inclusiv accesul la aplicații, imagini și documente pe un ecran mai mare. Funcționalitatea touchpadului acceptă derulare, clicuri (atingere simplă și dublă) și apropiere pentru zoom. 

Samsung

DeX Pad are un port HDMI Out, două porturi USB 2.0 și un port USB Type-C.


Ce este DeX Station?

Stația DeX adaugă mai multe funcționalități, inclusiv conectivitate Ethernet pentru accesarea fișierelor din rețea și posibilitatea de a utiliza o cameră telefonică pentru chat video.

Samsung

La fel ca DeX Pad, Station încarcă un telefon Samsung. De asemenea, este ușor și ușor de transportat. Stația DeX are un conector reglabil, astfel încât să puteți obține un unghi bun pe ecranul smartphone-ului.

În modul DeX, veți vedea ecranul smartphone-ului pe afișajul extern. Puteți utiliza Screen Mirroring, ceea ce înseamnă că telefonul și monitorul afișează același ecran. Pentru a naviga în modul DeX, conectați un mouse USB sau Bluetooth. În modul Screen Mirroring, puteți utiliza telefonul ca touchpad. În orice mod, puteți utiliza o tastatură externă sau tastatura virtuală încorporată în DeX.

Ar trebui să obțineți DeX?

Conceptul DeX este interesant. Aceasta ar putea fi o categorie în creștere, pe măsură ce telefoanele devin mai puternice și locurile de muncă mai mobile. În acest moment, DeX este un bun pariu pentru oamenii de afaceri care călătoresc prin prezentări sau demonstrații video și s-au săturat să piardă timpul încercând să-și împărtășească ecranul în timp ce participanții privesc cu ochii vitratați. Dacă lucrați la birou toată ziua, este posibil să fiți mai bine cu un computer tradițional, cel puțin pentru moment.