Ce este o aplicație Vault și copilul tău folosește una?

O aplicație seif, cunoscută și sub numele de fotografie fantomă, momeală sau aplicație seif foto, printre alte nume, este un instrument pe care oamenii îl pot folosi pentru a ascunde imagini, videoclipuri și, uneori, apeluri și mesaje text. Cel mai frecvent, o aplicație seif arată ca un calculator, dar introducerea unui cod secret deblochează o mulțime de fotografii și videoclipuri adesea salace. Aplicațiile Vault sunt populare în rândul adolescenților care le folosesc pentru a ascunde de părinți activitatea, cum ar fi sexting-ul. De asemenea, sunt utile pentru a împiedica un prieten nebun să se uite în rola dvs. foto și să vadă ceva ce doriți să păstrați privat. 

Unele aplicații seif pot face, de asemenea, fotografii și videoclipuri subrept cu ecranul oprit și fără sunet de declanșare. Și, în cele din urmă, unele aplicații chiar sună o alarmă sau fac o fotografie cu camera frontală dacă cineva încearcă să intre în seif. 

Dacă sunteți părinte, ar trebui să știți dacă copilul dvs. folosește una dintre aceste aplicații pentru a trimite sau primi sexte sau pentru a face fotografii sau videoclipuri ale altora fără ca aceștia să știe. Partajarea fotografiilor nud cu alții înseamnă că nu mai aveți control asupra lor și ar putea ajunge să plutească în jurul Internetului, provocând jenă sau chiar afectând viitoarele perspective universitare sau de locuri de muncă. În cel mai rău caz, împărtășirea fotografiilor nud cu minori vă poate face copiii să aibă probleme legale grave, în ciuda faptului că sunt ei înșiși minori. 

Iată cum puteți afla dacă copilul dvs. a descărcat și a folosit o aplicație seif. Rețineți că ar putea exista un motiv inocent pentru aceasta, cum ar fi problemele legate de confidențialitate, dar merită să purtați conversația.


Exemple de aplicații Vault

Aplicațiile de fotografie Vault sau fantomă se deghizează ca un alt tip de aplicație, frecvent ca un calculator, ideea fiind că spionajele vor trece peste o aplicație banală de genul acesta.

Sfat: Verificați dacă smartphone-ul copilului dvs. are mai multe aplicații de calculator. Există nenumărate opțiuni: Calculator inteligent ascuns, Calculator Vault - Galerie blocare, Calculator - Vault pentru fotografie - ai ideea.

Calendarele sunt o altă deghizare preferată și există nume de aplicații mai subtile, cum ar fi Secret Safe Lock Vault Manager, AppLock sau KeepSafe. Toate acestea necesită o parolă pentru a accesa conținutul seifului. Unele aplicații seif pot ascunde cine sună sau trimite mesaje text, cum ar fi SMS-uri și apeluri private și CoverMe. (De asemenea, comercializat pentru înșelătorii înșelători pentru a-și acoperi urmele.)


Cum să găsiți aplicații Vault pe iPhone

Începeți să căutați în App Store cuvinte cheie precum seif, momeală, fotografie fantomă și foldere secrete sau ascunse pentru a înțelege ce este acolo. Dacă copilul dvs. a descărcat o aplicație, va spune Deschis alături; în caz contrar, se va spune Obține. De asemenea, puteți vedea ce aplicații au descărcat accesând App Store și atingând actualizări > Cumparate. Căutați descrierile aplicației pentru a obține mai multe detalii despre orice aspect care pare suspect sau care este duplicat al altor aplicații (calculatoare, calendare etc.).

O altă modalitate de a arunca o aplicație seif este accesând setările > Privacy > Camera, unde puteți vedea ce aplicații au folosit camera.


Cum să găsiți aplicații Vault pe Android

Pe Android, căutați în magazinul Google Play folosind cuvintele cheie pe care le-am menționat în această postare (seif, fotografie fantomă, momeală și altele asemenea). Dacă copilul dvs. a descărcat o aplicație, va spune Deschis or Actualizează alături. Dacă nu, se va spune Instala sau un preț, dacă nu este gratuit. 

Luați în considerare implementarea controlului parental

Desigur, prevenirea fiind cel mai bun medicament, cel mai bun mod de a păstra aceste aplicații de pe telefoanele lor este de a utiliza controlul parental, acolo unde este disponibil. Planul dvs. de familie poate avea opțiunea de a cere copiilor să solicite permisiunea de a descărca o aplicație; consultați cu operatorul dvs. pentru detalii.

Apple are o funcție numită Ask to Buy, în care organizatorul de familie desemnat aprobă descărcările de aplicații pentru copii. Android are controale parentale pe care le puteți seta pe smartphone-uri și tablete pentru a bloca descărcările aplicațiilor în funcție de evaluarea lor (E pentru toată lumea până la 18+).

Aceste controale nu sunt un panaceu, dar, împreună cu conversațiile sincere, vor contribui la menținerea în siguranță a copiilor.