Ce este LibreOffice?

LibreOffice este o alternativă gratuită Microsoft Office, completată cu aplicații de calcul tabelar, bază de date, prezentare și procesor de text. Cu suport pentru principalele tipuri de fișiere utilizate de programele Microsoft Office corespunzătoare Excel, Access, PowerPoint și Word, această suită de birou gratuită ar trebui să îndeplinească nevoile majorității utilizatorilor.

LibreOffice are cerințe de sistem specifice pentru Windows, Mac, Linux și alte sisteme de operare. Familiarizați-vă cu cerințele hardware și software înainte de instalare.


Programe LibreOffice

LibreOffice include următoarele aplicații în suita sa: Base (Access), Calc (Excel), Impress (PowerPoint) și Writer (Word). LibreOffice instalează, de asemenea, instrumentul de grafică și diagramă Draw și editorul de formule Math.

Pro

  • Funcționează cu sistemele de operare Windows, Mac și Linux
  • Verificare ortografică automată în toate părțile suitei
  • Writer poate deschide toate aceleași tipuri de fișiere ca Microsoft Word
  • Calc și Impress acceptă multe dintre aceleași formate de fișiere ca Excel și PowerPoint
  • Suportă șabloane și extensii pentru a adăuga mai multe caracteristici
  • Este disponibilă o versiune portabilă

contra

  • Fișierele bazei de date, cum ar fi ACCDB și MDB, nu pot fi utilizate cu LibreOffice
  • Imposibil de salvat fișiere ca fișiere cu macro-PowerPoint / Excel / Word
  • LibreOffice nu poate salva fișiere ca fișiere șablon MS Office
  • Trebuie să instalați întreaga suită simultan (nu se poate instala doar Writer etc.)

Formate de fișiere LibreOffice

LibreOffice acceptă pe deplin următoarele tipuri de fișiere (fișierele pot fi deschise și salvate înapoi în aceste formate):

CSV, DBF, DIF, DOC, DOCX, DOT, FODS, FODT, HTML, ODG, ODP, ODS, ODT, OTP, OTS, OTT, POT, POTM, PPSX, PPT, PPTX, RTF, SLK, STC, STW, SXC, SXI, SXW, TXT, UOP, UOS, XLS, XLSX, XLT, XML

Rețineți că formatele populare găsite în programele Microsoft Office, cum ar fi DOCX, XLSX și PPTX, sunt pe deplin acceptate în LibreOffice.

Formatele de fișiere de mai jos pot fi deschise cu unul dintre programele LibreOffice, dar nu pot fi salvate înapoi în același format. Alegeți unul dintre formatele complet acceptate enumerate mai sus atunci când salvați unul dintre aceste fișiere:

123, 602, ABW, BMP, CFR, CGM, CMX, CWK, DOCM, DOTM, DOTX, DUMMY, DXF, EMF, EPS, FB2, GIF, HQX, HWP, JPEG, JPG, KEY, LRF, LWP, MCW, MET, MW, MWD, NX ^ D, ODM, OTH, PBM, PCD, PCT, PCX, PDB, PDF, PGM, PICT, POTX, PPM, PPTM, PSD, PUB, RAS, SGF, SGV, SVM, SYLK, TGA, UOF, VDX, VSD, VSDM, VSDX, WB2, WK1, WKS, WMF, WN, WPD, WPG, WPS, XLC, XLK, XLM, XLSB, XLSM, XLTM, XLTX, XLW, ZABW, ZIP

LibreOffice vs. Microsoft Office

Ambele suite de birou oferă o foaie de calcul sonoră, procesor de text, bază de date și program de prezentare, dar fiecare are câteva caracteristici unice.

LibreOffice poate edita funcții și ecuații matematice, cum ar fi fracții și exponenți. De asemenea, include software pentru construirea de albume foto, diagrame și alte documente grafice. Microsoft Office are un client de e-mail, o platformă de comunicații și un software de luare a notelor.

Atât Microsoft Office, cât și LibreOffice oferă aplicații de birou solide și funcționează cu unele dintre aceleași formate de fișiere, dar sunt produse foarte diferite. Aruncați o privire la caracteristicile individuale ale fiecărei suite înainte de a decide ce este potrivit pentru nevoile dvs.

Mai multe plusuri

LibreOffice are un lansator de programe care se deschide la pornire, astfel încât utilizatorii să poată selecta cu ușurință o aplicație pe care să o deschidă. Acest ecran are, de asemenea, o listă a fișierelor salvate recent; deschideți oricare dintre formatele de fișiere acceptate fără a fi nevoie să deschideți mai întâi un anumit produs de birou, ceea ce este un economisitor de timp frumos.

Versiunea portabilă a LibreOffice este utilă pentru a lucra în timp ce vă deplasați. Este neobișnuit să găsiți un program atât de mare disponibil în formă portabilă, deci acesta este un avantaj plăcut. Fișierele extrase necesită aproximativ 300 MB de spațiu.

Linia de jos

LibreOffice oferă o gamă impresionantă de produse de birou, fără niciun cost. Fiecare porțiune a acestei suite este receptivă și ușor de utilizat. Explorați caracteristicile oferite de LibreOffice și încercați dacă este potrivit pentru nevoile dvs.

Descărcați LibreOffice