Ce este Google Plus – Google+?

Google+ a fost întrerupt și a devenit, în general, inaccesibil până în aprilie 2019, deși bucăți din produsele sale componente rezistă, sub diferite nume, în G Suite. Păstrăm acest articol din 2011 doar pentru referință istorică.

Google Plus - uneori denumit Google + - a fost un serviciu de rețele sociale de la Google. Google+ s-a lansat în 2011 cu multă fanfară ca posibil concurent al Facebook. Ideea este destul de asemănătoare cu alte servicii de rețele sociale, dar Google a încercat să diferențieze Google+, permițând mai multă transparență cu cine împărtășești și cum interacționezi. De asemenea, a integrat toate serviciile Google și afișează o nouă bară de meniu Google+ pe alte servicii Google atunci când sunteți conectat la un cont Google.

Google+ folosește motorul de căutare Google, Profiluri Google și butonul +1. Google+ a fost lansat inițial cu elementele Cerc, chirci, Hangouts, Sparks. Huddle și Sparks au fost în cele din urmă eliminate. 


Cerc

Google 

Cercurile sunt doar un mod de a crea cercuri sociale personalizate, indiferent dacă sunt centrate în jurul muncii sau al activităților personale. În loc să partajeze toate actualizările cu un public de sute sau mii, serviciul își propune să personalizeze partajarea cu grupuri mai mici. Funcții similare sunt acum disponibile pentru Facebook, deși Facebook este uneori mai puțin transparent în setările sale de partajare.

De exemplu, comentarea postării altcuiva pe Facebook permite adesea prietenilor prietenilor să vadă o postare și să ofere și comentarii. În Google+, o postare nu devine vizibilă în mod prestabilit pentru persoanele care nu au fost incluse inițial în cercul în care a fost distribuită. Utilizatorii Google+ pot alege, de asemenea, să facă fluxurile publice vizibile pentru toată lumea (chiar și cei fără conturi) și să se deschidă la comentariile altor utilizatori Google+.


Hangouts

Hangouts sunt doar chat video și mesaje instantanee. Lansați un hangout de pe telefon sau desktop. Hangouts permit, de asemenea, conversații de grup cu text sau video pentru maximum zece utilizatori. De asemenea, aceasta nu este o caracteristică unică pentru Google+, dar implementarea este mai ușor de utilizat decât pentru multe produse comparabile.

Google Hangouts poate fi difuzat public pe YouTube folosind Google Hangouts on-the-Air. 

Google Hangouts se închide și în 2020, potrivit Google. Deci, dacă decideți să încercați, nu vă atașați prea mult.


Huddle and Sparks (Caracteristici anulate)

Huddle a fost un chat de grup pentru telefoane. Scânteile a fost o caracteristică care a creat practic o căutare salvată pentru a găsi „scântei” de interes în fluxurile publice. A fost puternic promovat la lansare, dar a căzut. 

Google Foto

Una dintre cele mai populare caracteristici ale Google+ a fost încărcările instantanee de pe telefoanele cu cameră și opțiunile de editare a fotografiilor. Google a canibalizat mai multe companii de editare foto online pentru a îmbunătăți această caracteristică, dar, în cele din urmă, Google Photos a fost separat de Google+ și a devenit propriul său produs. Puteți folosi și posta Google Photos încărcat în Google+ și puteți distribui în funcție de cercurile pe care le-ați setat. Cu toate acestea, puteți utiliza și Google Photos pentru a partaja fotografii cu alte rețele sociale, cum ar fi Facebook și Instagram. 


Check-in-uri

Google+ permite înregistrarea locației de pe telefon. Acest lucru este similar cu check-in-urile Facebook sau alte aplicații sociale. Cu toate acestea, partajarea locației Google+ poate fi setată și pentru a permite anumitor persoane să vadă unde vă aflați fără să așteptați să vă înregistrați în mod specific în acea locație. De ce ai vrea să faci asta? Este deosebit de util pentru membrii familiei.

Google+ moare lent și lung

Interesul timpuriu pentru Google+ a fost puternic. Larry Page, CEO-ul Google, a anunțat că serviciul are peste 10 milioane de utilizatori la doar două săptămâni de la lansare. Google a rămas în urmă în ceea ce privește produsele sociale, iar acest produs a întârziat la petrecere. În mod istoric, compania nu a reușit să vadă unde se îndreaptă piața, a pierdut angajați inovatori sau a lăsat produsele promițătoare să dispară în timp ce întreprinderile noi de la alte companii au prosperat (dintre care unele au fost fondate de foști angajați Google).

După toate acestea, Google+ nu a depășit Facebook. Blogurile și știrile au început în liniște să elimine opțiunea de partajare G + din partea de jos a articolelor și postărilor lor. După un timp considerabil de energie și inginerie, Vic Gundotra, șeful proiectului Google+, a părăsit Google. 

Ca și alte proiecte sociale Google, Google+ poate suferi, de asemenea, de problema Google cu hrana pentru câini. Lui Google îi place să-și folosească propriile produse pentru a ști cât de bine funcționează și își încurajează inginerii să remedieze problemele pe care le găsesc, mai degrabă decât să se bazeze pe altcineva care să o facă. Aceasta este o bună practică și funcționează deosebit de bine pe produse precum Gmail și Chrome.

Cu toate acestea, în produsele sociale, trebuie să extindă cu adevărat acest cerc. În primul rând, Google Buzz a suferit probleme de confidențialitate și Google+ a experimentat două hack-uri API majore care pun în pericol date de milioane de utilizatori.

Cealaltă problemă este că, deși angajații Google provin din întreaga lume, aceștia sunt aproape toți studenți direct-A, cu o pregătire extrem de tehnică, care împărtășesc cercuri sociale similare. Nu sunt bunica ta semicomputerați, vecinul tău sau o bătaie de adolescenți. Deschiderea testelor Google+ către utilizatorii din afara companiei ar fi putut rezolva problemele de utilizare și confidențialitate și a dus la un produs mult mai bun.

Google este, de asemenea, nerăbdător când vine vorba de creșterea produsului. Google Wave a sunat uimitor atunci când a fost testat intern, dar sistemul s-a spart când s-a extins rapid cu cererea de hyped-up, iar utilizatorii au găsit că noua interfață este confuză. Orkut a avut un succes inițial, dar nu a reușit să prindă în SUA.