Ce este Facebook Lite?

Facebook Lite este o aplicație oficială Facebook care poate fi utilizată ca alternativă la aplicația originală, standard Facebook. Dacă sunteți frustrat de performanța aplicației standard pe dispozitivul dvs. mobil Android, veți dori să continuați să citiți.


Introducere în Facebook Lite

După cum sugerează și numele său, Facebook Lite este o versiune mai ușoară a aplicației standard. A fost conceput pentru dispozitivele Android care nu pot rezolva volumul și puterea aspirației aplicației standard.

Facebook Lite a fost eliminat în special în ceea ce privește dimensiunea și cerințele de resurse ale sistemului, astfel încât folosește mai puțină memorie RAM, CPU și date. Poate rula și pe conexiuni de internet instabile sau cu viteză redusă.

În ciuda „ușurinței” în ceea ce privește cerințele de sistem și utilizarea datelor, Facebook Lite oferă în continuare aproape toate caracteristicile pe care le puteți obține în aplicația originală Facebook, ceea ce înseamnă că puteți beneficia în continuare de experiența completă Facebook chiar și fără cel mai bun dispozitiv, plan de date sau Wi -Conexiune fi.


Cum funcționează Facebook Lite

Facebook Lite funcționează practic la fel ca aplicația originală Facebook. Când deschideți aplicația, vi se afișează fluxul de știri împreună cu opțiunile meniului principal și câmpul de actualizare a stării din partea de sus a ecranului.

Puteți să răsfoiți, să apreciați, să comentați, să adăugați prieteni și să faceți tot ce ați face în mod normal pe Facebook. Nu veți observa că lipsesc multe funcții și puteți folosi chiar și unele dintre cele mai recente funcții pe care le-a adăugat Facebook - cum ar fi Povestiri (atingând Adaugă la poveste pe feedul dvs. de acasă) sau Reactions (atingând pentru a ține apăsat butonul ca butonul de pe orice postare, care afișează un set de șase reacții pe care le puteți selecta).

În general, Facebook Lite este conceput pentru a fi simplu și intuitiv de utilizat. Funcționează foarte rapid și eficient, astfel încât să puteți petrece mai mult timp folosind Facebook și mai puțin timp așteptând încărcarea lucrurilor.


Diferențele dintre Facebook Lite și aplicația standard pentru Facebook

Acum că știți că puteți utiliza Facebook Lite aproape exact în același mod în care utilizați deja aplicația originală Facebook, s-ar putea să vă întrebați care sunt diferențele specifice dintre cele două aplicații. Iată o scurtă comparație între principalele caracteristici pentru dvs.

Dimensiunea aplicației

Acesta variază în funcție de dispozitiv, dar vă puteți aștepta ca Facebook Lite să ocupe cu aproximativ 95% mai puțin spațiu de stocare decât aplicația originală Facebook. Ca un exemplu,, Facebook Lite (versiunea 117.0.0.8.98) ocupă 13.7 MB față de 239 MB pentru aplicația originală Facebook (versiunea 195.0.0.35.99) de pe Samsung Galaxy Tab A.

Utilizarea bateriei

Potrivit dezvoltatorului Abdou Belghalem, care a efectuat un experiment între cele două aplicații și susține că utilizarea Facebook Lite poate economisi mai mult de 50% din energia bateriei în comparație cu utilizarea aplicației Facebook originale.

Date și Wi-Fi

Pentru a ajuta la salvarea datelor atunci când utilizați Facebook Lite, fotografiile sunt redate la rezoluție mai mică, videoclipurile nu sunt setate pe redare automată și nu există o funcție de reîmprospătare automată. Pe de altă parte, aplicația standard este construită pentru a suporta suporturi de înaltă calitate, în timp ce fluxul de știri se reîmprospătează la intervale frecvente. Facebook Lite a fost, de asemenea, conceput pentru a funcționa fără probleme pe rețelele 2G sau în zone cu semnale proaste.

Performanța aplicațiilor

Deoarece Facebook Lite folosește mai puține resurse de sistem și mai puțină energie, se încarcă rapid, rulează fără probleme și funcționează foarte eficient. Aplicația standard ar putea rămâne puțin în funcție de dispozitiv și conexiune.

Dacă sunteți obișnuiți cu aplicația originală, s-ar putea să observați o diferență foarte mică între timpul necesar pentru a întreprinde o nouă acțiune pe Facebook Lite. Abia se observă, dar în timp ce aplicația originală acceptă tranziții imediate de la o acțiune la alta, Facebook Lite este conceput într-un mod în care fiecare este o nouă apariție.

Interfață și aspect general

Facebook Lite arată în general mai puțin aglomerat în comparație cu aplicația originală, chiar dacă are aproape toate aceleași caracteristici. Unii spun că Facebook Like are un aspect ceva mai datat, cu elemente asemănătoare blocurilor, care sunt mai mari decât este necesar. Unele butoane și pictograme ar putea apărea, de asemenea, mai mici și mai simple, în timp ce grafica mai avansată nu se vede nicăieri.

Pentru ce este cel mai bine folosit Facebook Lite?

Oricine are un dispozitiv Android compatibil poate folosi Facebook Lite, dar este deosebit de util pentru utilizatorii cu dispozitive specifice și în situații specifice. Facebook Lite este cel mai potrivit pentru:

  • Dispozitive Android mai vechi sau mai ieftine, cu putere de procesare limitată
  • Dispozitive cu spațiu de stocare limitat
  • Dispozitive cu planuri de date mobile limitate
  • Conexiuni la rețele instabile sau cu viteză redusă (cum ar fi în zonele rurale)

Practic, dacă dispozitivul dvs. Android actual este relativ nou, cu hardware bun și suficient spațiu de stocare, aveți un plan de date generos și / sau conexiunea dvs. este de obicei puternică și fiabilă, atunci este posibil să doriți doar să rămâneți cu utilizarea aplicației Facebook standard.


Cum se descarcă Facebook Lite

Facebook Lite este disponibil numai pentru dispozitivele Android de pe Google Play. Îl puteți folosi în continuare, chiar dacă sunteți conectat la contul dvs. Facebook pe alte dispozitive (iOS, Android, web) sau pe același dispozitiv Android utilizând aplicația standard Facebook.

  1. Accesați Magazinul Google Play de pe dispozitivul dvs. Android.

  2. Folosește câmpul de căutare sau vocea ta în partea de sus pentru a căuta „Facebook Lite”.

  3. selectaţi Aplicația Facebook Lite din rezultatele căutării.

  4. Robinet Instala. Aplicația ar trebui să termine instalarea destul de repede, având în vedere că nu necesită mult spațiu.

  5. După finalizarea instalării, atingeți OPEN.

  6. Introduceți datele de conectare pentru contul dvs. Facebook în câmpurile date și apoi atingeți Logare.