Ce este Centrul de control Catalyst (CCC.exe)?

Catalyst Control Center este un utilitar care vine la pachet cu driverul care face ca placa video AMD să funcționeze. Se afișează ca CCC.exe în managerul dvs. de activități și, în majoritatea circumstanțelor, nu va trebui să vă faceți griji vreodată. S-ar putea să trebuiască să vă scufundați în setările Centrului de control Catalyst dacă jucați jocuri pe computerul dvs. și poate necesita o atenție dacă nu merge vreodată, dar de obicei sunteți în siguranță doar lăsându-l în pace.


Ce face Catalyst Control Center?

Centrul de control Catalyst pornește când porniți computerul, deoarece acesta trebuie să ruleze în fundal pentru a gestiona funcționarea plăcii video AMD. Același software a fost folosit și pentru gestionarea plăcilor video ATI înainte ca AMD să cumpere ATI, astfel încât computerele mai vechi cu plăci ATI pot avea, de asemenea, CCC.exe instalat.

Dacă nu jucați jocuri video pe computer, probabil că nu va trebui să atingeți Catalyst Control Center, dar dacă faceți acest lucru, este destul de simplu. Software-ul vă permite să verificați actualizările driverului pentru placa video și să gestionați funcționarea acesteia.

Unele dintre lucrurile de bază pe care le puteți face cu Centrul de control Catalyst includ schimbarea rezoluției sau a zonei desktop și a ratei de reîmprospătare a ecranului. Există, de asemenea, o mulțime de setări mai avansate, care sunt cele mai utile pentru jucători. De exemplu, puteți modifica setările anti-aliasing în Centrul de control Catalyst, eliminând marginile zimțate de pe obiectele 3D.

Dacă aveți un laptop cu două plăci video, puteți utiliza, de asemenea, Centrul de control Catalyst pentru a comuta între ele. Acest lucru este util dacă observați performanțe slabe atunci când jucați un joc, care poate apărea dacă jocul nu folosește placa video AMD de mare putere.


Cum a intrat CCC.exe pe computerul meu?

Dacă aveți o placă video AMD, atunci CCC.exe se instalează de obicei alături de driverul care face ca placa să funcționeze. Deși este posibil să instalați doar driverul fără Catalyst Control Center, este mult mai frecvent să le instalați împreună ca pachet. Alte pachete executabile, cum ar fi MOM.exe, sunt de asemenea incluse.

În circumstanțe mai puțin frecvente, este posibil să aveți un virus sau malware care se deghizează în Centrul de control Catalyst. Dacă aveți o placă video Nvidia și computerul dvs. nu a avut niciodată instalată o placă AMD, acesta poate fi cazul.


CCC.exe este un virus?

În timp ce CCC.exe nu este un virus atunci când îl descărcați direct de pe AMD, un virus s-ar putea deghiza în CCC.exe. Orice program antivirus sau anti-malware bun va detecta acest tip de problemă ascunsă, dar puteți consulta și locația CCC.exe de pe computer. Puteți realiza acest lucru în șase pași simpli.

  1. apasa si tine apasat Control+vechi+șterge de pe tastatură.

  2. Selectați Task Manager.

  3. În fereastra Task Manager, selectați il procese tab.

  4. Căutați CCC.exe în Nume coloana.

  5. Notați ce scrie în coloana corespunzătoare din linia de comandă.

  6. Dacă nu există nicio coloană din linia de comandă, faceți clic dreapta pe coloana nume, apoi faceți clic stânga unde scrie Linie de comanda.

Dacă copia dvs. a CCC.exe este legitimă, locația coloanei din linia de comandă va fi ceva similară Fișiere de programe (x86) / Tehnologii ATI. Ori de câte ori CCC.exe apare în orice altă locație, aceasta indică faptul că poate fi malware.


Cum se remediază problemele CCC.exe

Când CCC.exe întâmpină o problemă, poate provoca un mesaj de eroare pe ecran. Unele mesaje de eroare obișnuite includ:

  • CCC.exe nu mai funcționează
  • CCC.exe a întâmpinat o problemă
  • Centrul de control Catalyst: aplicația gazdă a întâmpinat o eroare și trebuie să se închidă

De obicei, se întâmplă atunci când ceva este corupt, iar cele mai frecvente soluții sunt repararea sau reinstalarea instalării Catalyst Control Center. În versiunile mai vechi de Windows, puteți face acest lucru în Programele și caracteristicile panoului de control secțiune. În Windows 10, trebuie să navigați la Aplicații și caracteristici in Setări Windows.

Opțiunea mai simplă este de a descărca cea mai nouă versiune a Catalyst Control Center direct de la AMD. Când rulați programul de instalare Catalyst Control Center, acesta ar trebui să elimine versiunea coruptă și să instaleze o versiune de lucru.

Deoarece Centrul de control Catalyst nu este un utilitar necesar, îl puteți împiedica și să ruleze la pornirea computerului. Acest lucru vă va împiedica să accesați setări avansate pentru placa dvs. video, dar ar trebui să oprească și mesajele de eroare enervante.