Asus VG245H: un monitor excepțional pentru jocuri pe consolă

Lifewire / Erika Rawes


Proces de configurare: Plug and play

Configurarea monitorului este simplă, este foarte plug and play. Brațul este pre-atașat, deci trebuie doar să atașați baza, ceea ce implică pur și simplu așezarea la capăt și rotirea unui șurub. Șurubul are chiar o prindere la capăt, astfel încât să îl puteți cupla fără o șurubelniță. Aveți un pachet HDMI, un VGA și un cablu audio, tot ce aveți nevoie pentru a începe.  

Calitatea imaginii: o imagine HD vibrantă pe consolă

La fel ca cele mai bune monitoare de jocuri de 24 inci, VG245H oferă o imagine stelară atunci când redați titlurile consolelor. Rezoluția maximă de 1920 x 1080 și rata de reîmprospătare de 75 Hz sunt doar de la medie la ușor peste medie pentru un monitor din această gamă de prețuri, dar acest lucru nu împiedică performanța monitorului atunci când se joacă pe console. 

Monitorul este compatibil cu FreeSync, deci dacă utilizați VG245 pentru jocuri pe computer, acesta își va regla rata pentru a rămâne sincronizat cu placa grafică compatibilă, dar totuși maximă la 75 Hz prin HDMI. Timpul de răspuns de 1 ms înseamnă că nu există absolut nici un decalaj de intrare perceptibil în timpul jocurilor.

 Lifewire / Erika Rawes

Reglarea setărilor face o mare diferență în ceea ce privește calitatea imaginii. Luminozitatea monitorului de 250 de niți, împreună cu raportul de contrast inteligent al Asus (raportul de contrast dinamic) face ca culorile să apară. De asemenea, are mai multe moduri dincolo de doar un mod de joc de bază, inclusiv moduri specifice pentru peisaj, curse, cinema, RTS / RTG, FPS și sRPG-uri. De asemenea, puteți ajusta nivelul filtrului de lumină albastră (de la nivelul zero la nivelul patru) pentru a vă oferi ochilor un pic de pauză. 

Există o mulțime de alte opțiuni de personalizare - luminozitate, contrast, temperatura culorii și chiar tonul pielii. Puteți profita de setări precum pixelul viu, care ajută la clarificarea contururilor și la reducerea neclarității, fără urmări, care pot ajuta la reducerea fantomelor sau a vizualizării inteligente, care ajustează luminozitatea în funcție de conținutul de pe ecran. 

VG245H oferă o imagine stelară atunci când redați titlurile consolei.

Dacă vă place să creați propriile setări personalizate, puteți salva până la patru profiluri. În acest fel, vă puteți regla rapid imaginea pentru jocurile pe care le jucați cel mai mult. Am folosit acest monitor mai ales pentru jocuri pe consolă și am creat diferite setări personalizate pentru jocuri mai întunecate și mai dificil de văzut, cum ar fi Injustice 2, Diablo 3 și Arkham Knight. Am putut vedea clar culorile albe de pe costumul lui Batman, precum și norii de pe cerul nopții și detaliile de pe ferestrele clădirilor orașului.


Audio: decent, dar nu uimitor

VG245 are două difuzoare stereo separate de doi wați, care de fapt nu sună prea rău. Tonurile înalte și joase sunt mult mai bogate decât basul, dar vorbirea vine foarte clar, iar difuzoarele sunt absolut suficiente pentru jocurile de pe consolă offline. Dacă doriți să redați muzică sau să vizionați filme pe monitor, vă recomandăm să conectați un difuzor extern folosind mufa de ieșire audio.

Software: Asus Multiframe și GamePlus

Software-ul Asus Multiframe este disponibil pentru monitoarele Asus compatibile precum VG245. Este un software gratuit care facilitează organizarea mai multor ferestre deschise pe desktop. Asus Multiframe este relativ ușor de utilizat și vă permite să vă ordonați desktopul în doar câteva clipe.

VG245 include, de asemenea, GamePlus în OSD, care diferențiază monitorul de alte monitoare de jocuri din gama sa de prețuri. GamePlus are crosshairs, cronometre pe ecran, un contor de cadre pe secundă și aliniere a afișajului. Există doar patru cruci (bine, două în două culori diferite), iar contorul FPS poate deveni cu siguranță o distragere a atenției după un timp, dar de fapt mi ​​s-a părut utilă funcția temporizatorului. Jocurile tind să facă timpul să meargă într-un ritm diferit - cinci ore se pot simți cu ușurință ca cinci minute. Deoarece poate seta temporizatorul între 30 și 90 de minute, atunci când spui „Voi juca 30 de minute și apoi mă voi întoarce la muncă”, poți face exact asta. Timpul totuși zboară.

Lifewire / Erika Rawes


Compatibilitate: Fără DisplayPort sau USB

VG245H nu are o opțiune de conectare DP și nici nu are un port USB. Are două porturi HDMI și vă puteți conecta prin VGA. Cele două porturi HDMI sunt o caracteristică frumoasă, deoarece puteți conecta simultan o consolă și un computer la VG245H și puteți comuta între dispozitive fără a fi nevoie să schimbați cablurile. 

Preț: Plătește puțin, primește foarte mult

VG245 se vinde de obicei sub 200 USD, un preț foarte corect. Designul (în special suportul ergonomic), opțiunile de personalizare și caracteristicile suplimentare conferă monitorului un aspect și o senzație de înaltă calitate care justifică cu ușurință prețul de ofertă.

Asus VG245H vs. Acer XFA240

Acer XFA240, un alt monitor de jocuri de 24 inci, are un suport pivotant similar care vă permite să faceți schimb între peisaj și portret, iar multe dintre specificații sunt similare. Cu toate acestea, Acer XFA240 este compatibil FreeSync și G-Sync. De asemenea, spre deosebire de Asus VG245H (Vizualizare pe Amazon), Acer XFA240 are o conexiune de port de afișare și o rată de reîmprospătare extrem de rapidă (144 Hz) pentru această gamă de prețuri. Monitorul Acer are însă un singur port HMDI, în timp ce Asus VG245H are două.

Verdict final

O imagine vie, mai multe funcții de joc și o varietate de opțiuni de personalizare fac din Asus VG245H un monitor de jocuri de consolă excepțional. 

Dacă sunteți în căutarea unui monitor ieftin care să nu mănânce prea mult din spațiul dvs. de locuit sau din buget, veți fi mulțumiți de acest periferic Asus.

Specificații

  • Denumire produs Asus VG245H Monitor Gaming

  • Marca produsului Asus

  • SKU 5591926

  • Preț 200 USD

  • Dimensiuni produs 22 x 12.95 x 1.96 in.

  • Rezoluție ecran 1920 x 1080

  • Timp de răspuns 1 ms

  • Rata de reîmprospătare 75 Hz

  • Suport de culoare 16.7 milioane

  • Ecran LCD negru

  • Luminozitate 250 furnizată

  • Raport de contrast 1,000: 1, cu raport de contrast dinamic 100,000,000: 1

  • Ergonomia Înălțimea reglează 130 mm, se înclină de la -5 grade la 33 de grade, pivotează cu 90 de grade de la peisaj la portret

  • Unghiuri de vizualizare 170-orizontale, 160-verticale,

  • Montare compatibilă VESA (100 x 100 mm)

  • Porturi 2 x HDMI / MHL, 1 x VGA, 1 x intrare audio, 1 x mufă pentru căști

  • Difuzoare 2 x difuzoare de 2 wați

  • Opțiuni de conectivitate HDMI, VGA

  • Tip panou TN, LCD TFT

  • Consum de energie Porniți: <40 W, Așteptare: <0.5 W, Oprire: <0.5 W