Ar trebui să vă deranjați chiar și cu înlocuirea bateriei pentru iPhone sau iPod?

Un iPhone sau iPod bine îngrijit poate dura mulți ani, dar există un dezavantaj în viața lungă: în cele din urmă, va trebui să luați în considerare înlocuirea bateriei.

Un dispozitiv mobil utilizat în mod regulat poate începe să prezinte o durată de viață scăzută a bateriei după 18-24 de luni (unele durează mai mult, desigur. Pentru o privire detaliată asupra acestui subiect, citiți Cât durează bateriile pentru iPhone și iPod?). Dacă aveți iPhone-ul sau iPod-ul dvs. de doi ani sau mai mult, probabil ați observat că bateria conține mai puțin suc și că trebuie să vă reîncărcați mai des.

credit imagine: yasinguneysu / E + / Getty Images

Nu trebuie să înlocuiți bateria imediat ce aceste semne încep să apară, desigur. Și dacă sunteți încă mulțumit de orice altceva despre iPhone sau iPod, preferați doar să înlocuiți bateria decât să cumpărați un dispozitiv complet nou.

Problema este că bateria de pe aceste dispozitive nu este (ușor) înlocuibilă de către utilizatori, deoarece carcasele nu au uși sau șuruburi. Deci, care sunt opțiunile dvs. pentru înlocuirea bateriei iPhone sau iPod?

Aveți un iPad a cărui baterie ar putea necesita înlocuire? Discutăm în detaliu în 4 Opțiuni pentru înlocuirea unei baterii iPad moarte.


Opțiuni de înlocuire a bateriei pentru iPhone și iPod

Apple a: Apple oferă un program de înlocuire a bateriei atât pentru dispozitivele în garanție, cât și pentru cele în afara garanției prin magazinele sale de vânzare cu amănuntul și site-ul web. Există unele condiții, dar multe modele mai vechi ar trebui să se califice. Dacă aveți un Apple Store în apropiere, opriți-vă și discutați despre opțiunile dvs. În caz contrar, există informații bune pe site-ul Apple despre reparația iPhone și repararea iPod-ului.

Furnizori de servicii autorizați Apple: Apple nu este singura companie care poate oferi reparații. Există, de asemenea, o rețea de furnizori de servicii autorizați al căror personal a fost instruit și certificat de Apple. Când primiți o reparație de la aceste magazine, puteți fi sigur că primiți ajutor bun și bine informat și că garanția dvs. va fi protejată (dacă dispozitivul dvs. este încă în garanție). Găsiți un furnizor de servicii autorizat în apropierea dvs. pe site-ul web Apple.

Reparatii: Multe site-uri web și chioșcuri comerciale oferă servicii de înlocuire a bateriei iPhone și iPod, adesea cu prețuri mai mici decât cele ale Apple. Fii atent la aceste opțiuni. Cu excepția cazului în care sunt autorizați de Apple, este posibil ca personalul lor să nu fie experți și ar putea deteriora accidental dispozitivul.

Fă-o singur: Dacă sunteți la îndemână, puteți înlocui singur bateria dispozitivului (deși acest lucru vă va anula cu siguranță garanția și înseamnă că Apple nu vă va ajuta dacă există probleme). Acest lucru este puțin mai complicat, dar motorul dvs. de căutare preferat vă poate furniza companii care vând instrumentele și bateria de care aveți nevoie. Asigurați-vă că v-ați sincronizat iPhone-ul sau iPod-ul înainte de a începe să faceți backup tuturor datelor și să știți ce faceți. În caz contrar, ați putea ajunge cu un dispozitiv mort.


Prețuri de înlocuire a bateriei pentru iPhone și iPod 

Pentru iPhone, Apple va deservi bateria pe modele la fel de vechi ca iPhone 3GS până la cele mai recente. Compania taxează între 49 și 69 USD pentru service-ul bateriei iPhone, în funcție de model.

Pentru iPod, prețurile variază de la 39 USD pentru un iPod Shuffle la 79 USD pentru un iPod touch și 149 USD pentru un iPod Classic. Pentru iPod-uri, Apple asigură bateria doar pe modelele mai recente. Dacă aveți un iPod vechi de câteva generații, poate fi necesar să găsiți alte opțiuni de reparații. Verificați cu Apple pentru a vedea dacă modelul dvs. este acoperit.

Pentru cele mai recente prețuri și termeni, consultați paginile Apple pentru prețurile pentru reparațiile iPhone și prețurile pentru reparațiile iPod.


Merită înlocuirea bateriei pentru iPhone sau iPod?

Înlocuirea bateriei moarte sau pe moarte de pe iPhone sau iPod poate părea o idee bună, dar s-ar putea să nu merite. Depinde de cât de vechi este dispozitivul. Vă recomandăm să vă gândiți la această problemă:

  • Dacă dispozitivul dvs. este încă în garanție, da, înlocuiți cu siguranță bateria. Cu garanția, reparația ar trebui să fie gratuită sau cu costuri reduse. 
  • Dacă recent este în afara garanției și încă funcționează bine pentru nevoile dvs., probabil că are sens să înlocuiți bateria.
  • Dacă este în afara garanției și cu câteva generații în urmă sau cu câțiva ani, probabil că nu are sens să înlocuiți bateria.

În ultimul caz, trebuie să cântăriți costul înlocuirii bateriei cu costul unui dispozitiv nou. De exemplu, dacă aveți un iPod touch de a cincea generație care are nevoie de o baterie nouă, acesta vă va costa 5 USD. Dar cumpărarea unui iPod touch nou începe de la doar 79 USD, cu puțin peste 199 USD în plus. Pentru acest preț, veți obține cele mai noi hardware și software. De ce să nu cheltuiți ceva mai mult și să obțineți un dispozitiv mult mai bun?


Cum să vă faceți bateria pentru iPhone sau iPod să dureze mai mult

Puteți evita necesitatea înlocuirii bateriei cât mai mult timp posibil, având grijă de bateria dvs. Apple sugerează să faceți următoarele lucruri pentru a oferi bateriei dvs. cea mai lungă durată de viață posibilă: 

  • Păstrați dispozitivul într-o zonă răcoroasă: iPhone-urile și iPod-urile funcționează cel mai bine atunci când sunt utilizate la o temperatură ambientală cuprinsă între 32 și 95 grade Fahrenheit (0-35 C). Utilizarea dispozitivului în afara acestor temperaturi poate deteriora permanent bateria. Mai ales nu doriți să vă încărcați dispozitivul dacă temperatura ambiantă depășește 95 de grade, deoarece acest lucru poate deteriora bateria.
  • Scoateți carcasele înainte de încărcare: Unele carcase de protecție pot cauza încălzirea prea mare a dispozitivului în timpul încărcării. Scoaterea carcasei îi poate ajuta să rămână răcoroși în timp ce primesc curent.
  • Încărcați bateria înainte de depozitare pe termen lung: Dacă intenționați să nu utilizați iPhone-ul sau iPod-ul pentru o lungă perioadă de timp, încărcați bateria la 50% și apoi opriți-l. Dacă îl depozitați pentru perioade foarte lungi de timp, încărcați-l la 50% la fiecare 6 luni.

Acestea sunt sfaturi pentru ca bateria să aibă o durată de viață mai lungă, dar nu este același lucru cu utilizarea mai multă dintr-o singură încărcare. Dacă căutați informații despre asta, avem 30 de sfaturi pentru a prelungi durata de viață a bateriei iPhone.