Afișarea numărului de cuvinte în Microsoft Word

Este posibil să trebuiască să știți câte cuvinte sunt în documentul dvs. Microsoft Word pentru o sarcină școlară sau de serviciu sau pentru a îndeplini cerințele de publicare pentru o postare pe blog sau alt document. Microsoft Word numără cuvintele pe măsură ce tastați și afișează aceste informații într-un formular simplu în bara de stare din partea de jos a ferestrei documentului. Pentru statistici extinse privind numărul de caractere, paragrafele și alte informații, deschideți fereastra Număr de cuvinte.

Instrucțiunile din acest articol se aplică Word pentru Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013, Word 2010 și Word 2016 pentru Mac.


Număr de cuvinte în Word pentru PC-uri

Bara de stare afișează câte cuvinte sunt într-un document fără a fi necesar să deschideți o altă fereastră. Dacă nu vedeți numărul de cuvinte în bara de stare, faceți clic dreapta pe bara de stare și alegeți Număr de cuvinte la afișează numărul de cuvinte.


Numărați textul selectat în Word pentru PC-uri

De asemenea, puteți număra numărul de cuvinte dintr-o parte a unui document. Pentru a vizualiza câte cuvinte sunt într-o propoziție sau un paragraf în versiunile Word pentru PC-uri, selectați textul. Numărul de cuvinte al textului selectat se afișează în bara de stare din partea de jos a documentului.

Pentru a număra cuvintele din mai multe casete de text în același timp, țineți apăsat Ctrl în timp ce efectuați selecțiile de text.


Cum se deschide fereastra Word Count

Când aveți nevoie de mai mult de un număr de cuvinte, informații suplimentare sunt disponibile în fereastra Număr de cuvinte. Pentru a deschide fereastra Word Count în toate versiunile Word, accesați bara de stare și selectați numărul de cuvinte. Fereastra de numărare a cuvintelor conține informații despre numărul de:

  • pagini
  • Cuvinte
  • Personaje, fără a conta spațiile
  • Personaje, cu spații
  • alineatele
  • Linii

Puneți o bifă în caseta de lângă Includeți casete de text, note de subsol și note de final dacă doriți ca acestea să fie incluse în numărare.

  1. Selectați textul pe care doriți să îl numărați.

  2. selectaţi Recenzie tab.

  3. În Verificare grup, selectați Număr de cuvinte.


Număr de cuvinte în Word pentru Mac

În Word pentru Mac, selectați numărul de cuvinte în bara de stare. Aceasta afișează numărul de cuvinte, caractere, linii și multe altele. Bara de stare afișează numărul de cuvinte al întregului document, cu excepția cazului în care selectați o parte a textului. În acest caz, se afișează numărul pentru textul selectat.