Cum să deconectați Facebook de la Instagram

De când Facebook a cumpărat Instagram, cei doi au fost strâns legați. În timp ce ați putea deschide un profil Instagram fără un cont Facebook, a fost recomandat să le conectați pe cele două. Din fericire, dacă nu mai doriți această configurare, există modalități de a deconecta Instagram și Facebook.


De ce Deconectați Instagram de pe Facebook?

Facebook a importat multe dintre funcțiile sale în Instagram. Aceasta include Povești numai text și un flux algoritmic. Așadar, este firesc să ne întrebăm de ce ar trebui să lăsați cele două platforme conectate, mai ales că nu ar mai fi norma să vă publicați toată activitatea dvs. online pe News News. 

De asemenea, a devenit clar că Facebook vă gestionează greșit datele. De la scandalul Cambridge Analytica la o încălcare masivă a securității care compromite 50 de milioane de conturi, mulți oameni nu mai au încredere în Facebook pentru a gestiona informațiile lor personale.

Cu toate acestea, beneficiile de confidențialitate ale deconectării Facebook de la Instagram sunt doar o iluzie. Aceeași companie deține cele două platforme, iar Instagram chiar stochează datele dvs. pe serverele Facebook. 

Acestea fiind spuse, eliminarea Facebook de pe Instagram îl va opri pe acesta din urmă să vă sugereze contul prietenilor dvs. de pe Facebook. 


Cum să deconectați Facebook de la Instagram

Pentru a deconecta cele două conturi, trebuie să vă deconectați contul de Facebook din aplicația Instagram. Nu veți mai putea posta fotografiile dvs. Instagram pe Facebook automat și nu vă puteți conecta cu prietenii Facebook.

  1. Deschide Instagram pe telefon.

  2. Accesați profilul dvs. și atingeți trei linii orizontale în dreapta sus a ferestrei. 

  3. Robinet setările în partea de jos a meniului.

  4. Derulați până la Confidențialitate și securitate și atingeți Conturi asociate.

  5. Dacă Facebook este conectat la contul dvs. Instagram, pictograma Facebook va fi albastră.

  6. Atingeți contul conectat, apoi atingeți Deconectați contul.