Cum se folosește Google Lens pe iPhone

Imaginați-vă că folosiți o fotografie, în loc de un cuvânt, pentru a începe o căutare pe Google. Acum puteți utiliza o fotografie pentru a valorifica puterea instrumentului de căutare Google direct de pe iPhone. Google Lens pentru iOS este un produs Google care transformă obiectele dintr-o fotografie sau camera dvs., într-o căutare. În loc să tastați, trimiteți doar o fotografie și rugați-l pe Google să vă spună ce este.

Tom Roberts 


Cum funcționează Google Lens pentru iPhone

Google poate recunoaște obiecte fizice, locații, text și fețe. Pur și simplu orientați-vă camera, iar Google nu numai că vă va spune că țineți o dovleac spaghetti, ci și cum să o transformați în cină cu rețete, informații nutriționale și sfaturi de bucătărie.

Îndreptați camera foto către un poster de concert, iar Google vă va oferi să adăugați data în calendarul dvs. și unde să cumpărați bilete. Google Lens poate identifica, de asemenea, numele plantelor și vă poate spune dacă aceasta este Poison Ivy care crește în curtea dvs.

Dacă telefonul dvs. vede repere istorice, Google vă va oferi informații rapide și lucruri neobișnuite. Google poate identifica clădiri, opere de artă și sculpturi.

Google Lens poate fi, de asemenea, utilizat pentru a copia și lipi text în zone greu accesibile, cum ar fi numărul de serie din frigider, de care aveți nevoie ori de câte ori contactați service-ul sau comandați piese.

De asemenea, puteți utiliza căutarea Google pentru cumpărături. Îndreptați obiectivul către mobilier, rochii, pantofi, electrocasnice, gadgeturi și decor, iar Google nu numai că va atrage locația și prețurile pentru cumpărături, ci și recenziile pentru articole similare.

Obiectivul Google este accesibil prin iOS prin camera smartphone-ului dvs., prin aplicația Căutare Google și pentru fotografiile aflate deja în biblioteca dvs. foto. De asemenea, deoarece accesați serviciile Google, veți avea nevoie de o conexiune la internet sau Wi-Fi înainte ca Google Lens să vă poată oferi răspunsuri despre imaginile dvs.


Utilizați Google Lens pe fotografiile iOS pe care le-ați făcut deja

Pentru a începe să utilizați Google Lens pe iPhone, descărcați cea mai recentă versiune a aplicației Google Foto.

  1. Când deschideți aplicația Google Photos pentru prima dată, aplicația vă va cere permisiunea de a acorda permisiunea Google Photos să vă acceseze fotografiile. Atingeți OK.

    Aplicația Google Foto nu va funcționa până când nu acordați permisiunea de a vă accesa biblioteca foto.

  2. După acordarea permisiunii, toate fotografiile stocate pe iPhone-ul dvs. vor apărea automat în Google Photos.

  3. Deschideți o imagine și atingeți pictograma Google Lens, situată în partea de jos a ecranului.

  4. Sub imagine, va apărea o descriere a articolului, fotografii similare și alte informații.

  5. Atingeți o altă zonă a fotografiei pentru a afla mai multe.


Cum să utilizați Google Lens cu camera dvs. iPhone

Google Lens poate fi, de asemenea, utilizat cu camera dvs. iPhone pentru a scana orice în lumea reală, pentru a vă oferi informații despre orice vă îndreptați camera, în timp real.

  1. Pentru a accesa Google Lens de pe camera dvs. iPhone, va trebui să descărcați cea mai recentă versiune a aplicației Google.

  2. Deschideți aplicația și faceți clic pe Pictograma Google Lens în dreapta barei de căutare, chiar lângă microfon. Google va cere permisiunea de a vă accesa camera iPhone, așa că faceți clic pe OK.

  3. După acordarea permisiunii, ecranul Google se va transforma în camera dvs. Pe măsură ce vă scanați mediul, Google Lens se va activa prin apăsarea unor bule mici pe ecran.

  4. Atingeți oricare dintre bule pentru a obține mai multe informații și o analiză Google a ceea ce căutați.


Google Lens încă învață

Uneori, Google greșește, așa cum puteți vedea din această fotografie a unui câine în zăpadă.

Google Lens nu recunoaște câinele, ci se concentrează pe elementul asemănător scaunului din colțul din stânga sus al imaginii. Din cauza acestei greșeli, Google descrie această scenă de iarnă ca un scaun alb, cu opțiuni de a cumpăra un scaun similar.

Este bine să rețineți că în partea de jos a descrierii, Google întreabă: „Vi se par utile aceste descrieri?” Verificarea da sau nu ajută Google să îmbunătățească rezultatele pentru data viitoare.

Google stochează căutările dvs.

Tot istoricul căutărilor, inclusiv rezultatele căutării Google Lens, sunt stocate în contul dvs. Google. Vă puteți șterge istoricul din pagina Activitatea mea.