Eliminați duplicatele din meniul „Deschideți cu” un Mac

Meniul „Deschideți cu” vă permite să deschideți documente utilizând o aplicație diferită de cea asociată tipului de document. De exemplu, poate doriți să deschideți o imagine JPEG cu Photoshop, mai degrabă decât cu Preview-ul Apple. Puteți face acest lucru cu ușurință făcând clic dreapta pe document (în exemplul nostru, o imagine JPEG) și selectând „Deschideți cu” din meniul pop-up. Aceasta este metoda mea preferată pentru deschiderea rapidă a documentelor în alte aplicații. Meniul „Deschideți cu” va afișa toate aplicațiile pe care le aveți pe Mac, care sunt capabile să funcționeze cu documentul selectat.

Un dezavantaj al meniului „Deschideți cu” este că, în timp, poate deveni foarte lung, pe măsură ce instalați și eliminați aplicații pe Mac. De asemenea, poate începe să afișeze duplicate ale aplicațiilor. De exemplu, meniul „Deschideți cu” afișează patru intrări pentru Photoshop, deși am doar o versiune de Photoshop pe Mac. Meniul „Deschideți cu” se poate umple cu duplicate de fiecare dată când creați o clonă a unității de pornire sau montați unități care conțin copii ale aplicațiilor. Uneori pare să se întâmple doar pentru că, în toiul nopții, un câine a plecat în luna plină.


Resetarea meniului „Deschideți cu”

Resetarea meniului „Deschideți cu” va elimina din listă duplicatele și aplicațiile fantomă (cele pe care le-ați șters). Resetați meniul „Deschideți cu” reconstruind baza de date Launch Services pe care Mac o menține. Există mai multe moduri de a reconstrui baza de date Launch Services, inclusiv utilități de sistem terțe, cum ar fi Cocktail și Onxy.

Dacă nu dețineți un utilitar de sistem care poate reconstrui baza de date Launch Services, nu vă faceți griji; poți efectua reconstruirea singur folosind Terminal.


Utilizarea Terminalului pentru a reconstrui baza de date a serviciilor de lansare

Lansați Terminalul, situat la / Aplicații / Utilitare /.

Pentru OS X 10.5.x și versiuni ulterioare, introduceți următoarele la promptul Terminal:

/System/Library/Frameworks/CoreServices.framework/Frameworks/LaunchServices.framework/Support/lsregister -kill -r -domain local -domain system -domain user

Pentru OS X 10.3.x - 10.4.x, introduceți următoarele la promptul Terminal:

/System/Library/Frameworks/ApplicationServices.framework/Frameworks/LaunchServices.framework/Support/lsregister -kill -r -domain local -domain system -domain user

Cele de mai sus sunt o singură comandă și sunt introduse pe o singură linie. Puteți pur și simplu copia / lipi comanda de mai sus în Terminal, apoi apăsați Return / Enter pentru a executa comanda. Dacă aveți dificultăți în selectarea comenzii de mai sus, încercați să faceți clic triplu pe textul comenzii.

Procesul de reconstrucție poate dura un minut sau două. Odată ce promptul Terminal revine, puteți părăsi Terminalul.

Acum, când utilizați meniul „Deschideți cu”, ar trebui să vedeți o listă de aplicații care se limitează la aplicațiile instalate în prezent pe Mac, fără duplicate sau fantome.


Referinţă

Servicii de lansare

Înregistrați pagina manuală