Cum să înlocuiți un hard disk PS4 fără a pierde date de joc

Hard disk-ul standard PlayStation 4 conține doar 500 GB, ceea ce este suficient spațiu pentru aproximativ o duzină de jocuri moderne, în cel mai bun caz. Actualizarea hard disk-ului vă permite să stocați mai mult conținut și să vă asigurați că sistemul dvs. funcționează la performanțe maxime pentru anii următori. Aflați cum să efectuați o actualizare a hard diskului PS4 fără a pierde jocurile salvate pe consola dvs.


Ce vei avea nevoie

  • Noul tău hard disk PS4
  • O șurubelniță cu cap Phillips
  • Un hard disk extern pentru a face copii de siguranță a datelor jocului
  • O unitate USB cu cel puțin 1 GB de stocare gratuită

Cum se actualizează un hard disk PS4

Deoarece Sony nu fabrică hard disk-uri special pentru PS4, primul dvs. pas este să găsiți un hard disk compatibil. PS4 vine cu un hard disk, dar puteți instala o unitate solid-state, dacă preferați. SSD-urile rulează de obicei mult mai repede, dar uneori sunt mai puțin durabile și sunt, de asemenea, mai scumpe.

Cel mai bun pariu este să achiziționați un hard disk de la o companie precum Seagate, care produce hard diskuri optimizate pentru PS4. Acestea fiind spuse, orice hard disk pentru laptop de 2.5 ", cu o grosime mai mare de 9.5 mm, ar trebui să facă; dacă faceți efortul de a înlocui hard disk-ul PS4, este posibil să faceți upgrade la cel puțin 1 sau 2 TB.

Schimbarea hard disk-ului consolei dvs. nu anulează garanția.

Faceți o copie de rezervă a datelor dvs.

Majoritatea jocurilor pe care le-ați achiziționat de pe PlayStation Store pot fi descărcate din nou pe noul dvs. hard disk fără costuri, așa că ar trebui să le ștergeți înainte de a face backup pentru restul fișierelor pentru a face procesul de backup mai rapid. Unele conținuturi, cum ar fi demo-ul PT 2014, au fost eliminate din rețeaua PS4, deci asigurați-vă că nu ștergeți nimic din ceea ce nu puteți obține înapoi. Abonații PlayStation Plus își pot încărca și datele de salvare în cloud pentru recuperare ulterioară.

În funcție de cantitatea de date pe care o aveți, este posibil să puteți încadra fișierul de rezervă pe o unitate de stocare. În caz contrar, conectați hard diskul extern la unul dintre porturile USB ale PS4, apoi efectuați următoarele:

  1. Din meniul principal PS4, alegeți setările opțiune.

  2. Navigheaza catre Sistem > Backup and Restore > Faceți backup pentru PS4. După ce urmați instrucțiunile de pe ecran, consola dvs. va reporni și va începe backupul.

  3. PlayStation-ul dvs. va reporni din nou când procesul este finalizat, iar o copie a datelor dvs. ar trebui să fie salvată pe unitatea externă. 

Descărcați cea mai recentă actualizare software PS4

Accesați site-ul PlayStation și descărcați cea mai recentă actualizare de software pentru PS4. Găsiți cea mai nouă actualizare a sistemului de operare PS4, faceți clic pe „Descărcare actualizare” și salvați fișierele pe o unitate USB portabilă.

Acest pas este necesar pentru ca noul dvs. hard disk să funcționeze corect.

  1. Deschideți unitatea și creați un folder numit PS4.

  2. În folderul PS4, creați un alt folder numit UPDATE

  3. Trageți fișierul de actualizare PS4 OS, denumit PS4UPDATE.PUP, în UPDATE pliant. Asigurați-vă că scoateți în siguranță unitatea flash și o puneți deoparte pentru moment.

Deschide-ți PS4

Înainte de a începe, opriți PS4, deconectați-l și așezați-l pe o suprafață plană constantă. Dacă aveți un PS4 mai nou, căutați în spatele consolei un panou detașabil pe unul dintre colțuri. Este posibil să vedeți un autocolant care să indice dimensiunea hard diskului. 

Acest pas va diferi ușor în funcție de modelul PS4. Imaginile de mai jos sunt ale noii PlayStation 4 Slim. Site-ul PlayStation conține diagrame ale fiecărui model PS4 la care puteți face referire dacă aveți un sistem mai vechi.

Hard disk-ul PS4 este protejat de un capac.(...)

Cu partea din spate a consolei orientată spre dvs., îndepărtați panoul glisând ușor spre dreapta cu degetele.

Pentru modelele PS4 mai vechi, ar trebui să vedeți două panouri deasupra PS4; una este lucioasă, cealaltă are aceeași culoare ca și restul consolei. Cu PS4 orientat către dvs., îndepărtați panoul lucios apăsând pe margini și glisându-l ușor spre stânga. Sub, ar trebui să vedeți unitatea de disc.

Deși PlayStation 4 Pro poate păstra 1TB de date din cutie, este posibil să doriți să schimbați hard diskul intern PS4 cu ceva mai puternic. Dacă aveți un PS4 Pro, întoarceți consola pe spate și căutați fila de plastic de lângă portul Ethernet. Scoateți-l cu degetele pentru a dezvălui unitatea hard disk.

Înlocuiți unitatea de disc PS4

Unitatea de disc este fixată de consolă printr-un singur șurub care poartă simbolurile găsite pe controlerul PlayStation. Scoateți șurubul cu șurubelnița cu cap Phillips, dar nu o pierdeți.

Unitatea de disc PS4 este asigurată de un șurub care poartă simbolurile găsite pe controlerul PS4.(...)

Acum ar trebui să puteți scoate unitatea hard disk trăgând de ea. Carcasa propriu-zisă a unității de disc este ținută împreună de două sau patru șuruburi, pe care ar trebui să le deșurubați și să le puneți deoparte. Scoateți hard diskul vechi și introduceți-l pe cel nou fără a atinge partea inferioară a uneia dintre unități pentru a evita deteriorarea lor. Asigurați-vă că știfturile metalice sunt orientate spre interior și închideți carcasa fixând din nou șuruburile. 

Puneți totul înapoi împreună

Așezați hard diskul încorporat înapoi în consolă și fixați șurubul decorat; glisați capacul exterior înapoi la locul său. Reconectați sistemul și reconectați-l la televizor. Țineți apăsat butonul de alimentare al consolei timp de câteva secunde pentru a reporni PS4-ul.


Cum să configurați noul dvs. hard disk PS4

Când porniți PlayStation-ul, acesta ar trebui să înceapă în modul sigur. Veți fi întâmpinat cu un mesaj precum „Nu se poate porni PS4”, care este ceea ce doriți să vedeți.

Instalați actualizarea software PS4

  1. Conectați un controler PS4 la consolă prin cablul USB și apăsați butonul PS.

  2. Acum, vi se va cere să introduceți un dispozitiv care conține actualizarea software PlayStation în celălalt port USB al consolei.

  3. Conectați unitatea USB din mai devreme, apoi selectați OK Da pe ecranul următor.

  4. După finalizarea instalării actualizării, sistemul va reporni din nou.

Acum veți urma aceiași pași pe care ați trebuit să îi faceți atunci când ați achiziționat inițial PS4, cum ar fi setarea datei și preferințelor de limbă.

Restaurează-ți datele de joc

  1. Conectați hard diskul extern care conține datele dvs. de rezervă.

  2. Din meniul principal, accesați setările > Sistem > Faceți backup și restaurați.

  3. Alege Restaurează PS4, selectați fișierul de rezervă și urmați instrucțiunile de pe ecran.

  4. Când datele dvs. sunt restaurate cu succes, sistemul cu repornire o ultima dată.

  5. Când meniul de pornire PS4 revine, ar trebui să arate identic cu cum a făcut-o înainte ca schimbarea hard disk-ului să se schimbe. Profilul dvs. de utilizator, datele de salvare și trofeele vor fi intacte.

Redescărcați vechile dvs. jocuri

După cum sa menționat mai devreme, puteți descărca jocuri pe care le-ați achiziționat anterior, atâta timp cât acestea sunt încă disponibile în PlayStation Store.