Cum se remediază atunci când AirPods nu se conectează

Nimic nu este mai bun decât AirPod-urile atunci când funcționează bine. Și nimic nu este mai rău decât atunci când AirPod-urile dvs. nu se conectează la iPhone, iPad sau computer. Din fericire, conectarea AirPods la dispozitivele dvs. este destul de ușoară. Citiți mai departe pentru primele 9 sfaturi pentru a remedia AirPod-urile care nu se conectează.

Acest articol se aplică tuturor modelelor și dispozitivelor AirPods care rulează iOS 12 și versiuni ulterioare, precum și macOS. Se presupune că v-ați configurat deja AirPod-urile. AirPod-urile funcționează și pe telefoanele Android și alte dispozitive care acceptă căști Bluetooth. Dacă asta aveți, consultați Cum se împerechează căștile Bluetooth cu un telefon.

EnDyk / iStock Editorial / Getty Images Plus


AirPod-urile se află în raza de acțiune a iPhone-ului dvs.?

Acest lucru poate părea incredibil de simplu, dar este, de asemenea, foarte important dacă AirPod-urile dvs. nu se conectează la telefon. AirPods se conectează la iPhone și la alte dispozitive utilizând Bluetooth. Dispozitivele Bluetooth trebuie să se afle la câteva zeci de metri unul de celălalt pentru a se conecta. Deci, dacă iPhone-ul dvs. este în casă și tundeți gazonul la 200 de metri distanță, AirPod-urile dvs. nu se vor putea conecta. Încercați să păstrați cele două dispozitive relativ apropiate pentru o conexiune mai bună.


Încărcați bateria AirPods

Următorul motiv pentru care AirPod-urile dvs. nu se vor conecta la iPhone sau la alt dispozitiv este că nu mai au nicio încărcare rămasă în baterie. AirPod-urile trebuie încărcate pentru a se conecta și a funcționa. Cel mai rapid lucru de făcut în acest caz este să plasați AirPod-urile în cazul lor. Apoi, conectați cablul livrat împreună cu AirPods în carcasă și conectați celălalt capăt la un port USB (pe un computer sau adaptor de perete). Așteptați aproximativ 15 minute pentru ca AirPod-urile să se reîncarce și apoi încercați să le conectați din nou.

Puteți obține până la trei ore de viață a bateriei în AirPods cu o încărcare de doar 15 minute. Pentru mai multe sfaturi despre bateria AirPods, consultați Cum să vă încărcați AirPods.


Asigurați-vă că Bluetooth este activat

AirPods se conectează la iPhone, iPad și alte dispozitive prin Bluetooth. Aceasta înseamnă că dispozitivele dvs. au nevoie de Bluetooth activat pentru ca AirPod-urile dvs. să se conecteze. Verificați dacă Bluetooth este activat urmând acești pași:

  1. Deschideți Control Center (pe iPhone X și versiunile mai noi, glisați în jos din colțul din dreapta sus al ecranului. La modelele mai vechi, glisați în sus din partea de jos).

  2. În Control Center, căutați pictograma Bluetooth din colțul din stânga sus.

  3. Dacă pictograma Bluetooth este aprinsă, este activată. Dacă există o linie prin pictogramă sau pare albă, Bluetooth este dezactivat.

  4. Atingeți pictograma Bluetooth pentru a o activa și apoi încercați să vă conectați din nou AirPods.


Porniți și dezactivați Bluetooth pentru a conecta AirPods

Dacă Bluetooth este deja activat, dar AirPod-urile dvs. încă nu se vor conecta, poate fi necesar doar să resetați Bluetooth pe telefon. Pentru a face acest lucru, urmați pașii din ultima secțiune pentru a vizualiza starea Bluetooth în Control Center. Apoi, atingeți pictograma Bluetooth pentru ao opri și apăsați-o din nou pentru a o activa. Încercați să vă reconectați AirPod-urile.

Vă întrebați de ce nu există niciun sfat despre verificarea dacă AirPod-urile dvs. sunt oprite? Aflați de ce nu este necesar în Cum să dezactivați AirPod-urile.


Asigurați-vă că trimiteți audio către AirPods

Dacă nu auziți sunet prin intermediul AirPod-urilor dvs. și presupuneți că înseamnă că nu sunt conectate, s-ar putea să vă înșelați. Este posibil să trimiteți sunetul greșit la sursa de ieșire (cum ar fi un difuzor Bluetooth sau un alt set de căști). Pentru a confirma că trimiteți sunet către AirPods, urmați acești pași:

  1. Deschideți Centrul de control folosind tehnicile menționate anterior.

  2. Apăsați pe Muzică comenzile din colțul din dreapta sus.

  3. În extins Muzică comenzi, veți vedea o listă cu toate ieșirile audio posibile. Dacă AirPods nu sunt selectate, atingeți-le.

  4. Încercați din nou să redați muzică și să vedeți dacă AirPod-urile funcționează acum.

Dacă aceasta este problema cu care vă confruntați, ați putea avea un iPhone blocat în modul căști - chiar dacă nu există căști conectate. Aflați mai multe despre această situație în Cum să remediați iPhone blocat în modul Căști.

Reporniți iPhone

Când vedeți acest ecran, iPhone-ul repornește. KP Photograph / Shutterstock

Uneori, singurul mod de a remedia problemele încăpățânate cu iPhone-ul și accesoriile acestuia este să îl reporniți. Dacă problema este o problemă unică a software-ului dvs. - care se poate întâmpla doar prin utilizarea normală a telefonului - o repornire o va rezolva. Aflați cum să reporniți fiecare model de iPhone.

Actualizați sistemul de operare iPhone

picjumbo

Chiar dacă o repornire nu ți-a conectat din nou AirPod-urile, problema ar putea fi tot software-ul de pe iPhone. Asigurați-vă că rulați cea mai recentă versiune a sistemului de operare pentru dispozitivul dvs., deoarece acest lucru ar putea avea remedieri de erori sau modificări de software cruciale. Pentru a afla cum să vă actualizați dispozitivul la cel mai recent sistem de operare, verificați:

  • Cum se actualizează sistemul de operare iPhone.
  • Cum se actualizează un sistem de operare iPad.
  • Cum să vă actualizați MacBook-ul.

Reconectați AirPods la iPhone sau Mac

Dacă ați încercat toți acești pași și AirPod-urile dvs. încă nu se conectează, trebuie să le reconectați la dispozitivele dvs. Dacă încercați să le conectați la un iPhone sau iPad, urmați acești pași:

  1. Asigurați-vă că toate următoarele lucruri sunt realizate:

    • IPhone-ul dvs. rulează cel mai recent sistem de operare.
    • Bluetooth este activat.
    • AirPod-urile sunt în cazul lor și bateria este încărcată.
  2. Cu AirPod-urile înăuntru, închideți carcasa AirPod.

  3. Așteptați 15 (de) secunde.

  4. Deschideți din nou capacul carcasei. Dacă ledul de stare clipește alb, AirPod-urile dvs. sunt gata să se conecteze și totul ar trebui să fie în regulă.

  5. Dacă lumina nu aprinde intermitent sau AirPod-urile nu se conectează, apăsați și țineți apăsat butonul de configurare de pe carcasa AirPods. Țineți apăsat butonul până când indicatorul luminos de stare clipește alb, apoi portocaliu, apoi alb.

  6. Deschideți carcasa AirPods și urmați instrucțiunile de pe ecranul iPhone sau iPad.

  7. Dacă acest lucru nu funcționează, treceți la următoarea secțiune.

Resetați conexiunea dintre iPhone și AirPods

Dacă AirPod-urile dvs. încă nu se conectează, este posibil să fie nevoie să le eliminați de pe iPhone sau de pe alt dispozitiv și să le configurați din nou ca și cum ar fi noi. Pe un iPhone sau iPad, urmați acești pași:

  1. Apăsați pe setările pentru a o deschide.

  2. Robinet Bluetooth.

  3. Apăsați pe i pictogramă de lângă AirPods.

  4. Robinet Uitați de acest dispozitiv.

  5. Robinet Uitați de dispozitiv din meniul pop-up pentru a confirma eliminarea.

  6. Închideți capacul AirPods.

  7. Așteptați aproximativ 30 de secunde și apoi deschideți din nou capacul.

  8. Țineți apăsat butonul de configurare de pe carcasa AirPods și urmați instrucțiunile de pe ecranul dispozitivului.

Resetați conexiunea dintre computerul dvs. Mac și AirPods

Pentru a configura din nou AirPod-urile pe un Mac, urmați acești pași:

  1. Apasă pe măr meniul din colțul din stânga sus.

  2. Clic System Preferences.

  3. Clic Bluetooth.

  4. Faceți un singur clic pe AirPods.

  5. Apasă pe X lângă ei.

  6. În fereastra pop-up, faceți clic pe Uitați de dispozitiv.

  7. Aceasta elimină AirPod-urile de pe Mac. Configurați-le din nou la fel ca atunci când le-ați conectat prima dată.

    Pentru instrucțiuni pas cu pas, consultați Cum să conectați AirPods la MacBook.

Contactați Apple pentru mai mult ajutor

Artur Debat / Getty Images

Dacă ați urmat toți acești pași și AirPod-urile dvs. încă nu se vor conecta la iPhone, Mac sau alt dispozitiv, aveți nevoie de ajutor de la experți: Apple. Puteți obține asistență de la Apple online sau personal la cel mai apropiat magazin Apple. Asigurați-vă că faceți o rezervare la Apple Store înainte de a merge pentru a vă asigura că nu trebuie să așteptați pentru service.