Ce trebuie să faceți când Asistentul Google nu vă va seta alarma

Asistentul Google este un asistent virtual care vă permite să utilizați comenzile vocale pentru a trimite mesaje text, pentru a face programări și chiar pentru a seta alarme. Funcția de alarmă Google Assistant folosește aceeași aplicație de ceas implicită care vă permite să setați manual cronometre și alarme.

Când Asistentul Google nu vă setează alarma, dar puteți seta totuși alarmele manual, există de obicei un anumit tip de problemă cu aplicația Google de pe telefon.

Sirijit Jongcharoenkulchai / EyeEm / Getty 

Dacă Asistentul Google nu va seta alarme pe dispozitivul dvs. Google Home, asigurați-vă că dispozitivul dvs. Google Home are o conexiune puternică la rețeaua dvs. Wi-Fi și că a fost actualizat la cel mai recent firmware.


Cum să restabiliți Asistentul Google la ordinea de lucru

Dacă Asistentul Google setează alarme și nu se declanșează niciodată sau dacă acesta refuză deloc să seteze alarme, există probabil un anumit tip de problemă cu aplicația dvs. Google. Aplicația Google este responsabilă pentru o mulțime de funcționalități din culise, inclusiv comenzile vocale ale Asistentului Google, astfel încât atunci când funcționează defectuos, puteți ajunge să aveți acest tip de problemă.

Primul lucru pe care ar trebui să-l încercați este să restaurați aplicația Google la starea inițială din fabrică. Acest proces dezinstalează orice actualizări pe care le-ați descărcat vreodată pentru aplicația Google, astfel încât poate readuce Asistentul Google în stare de funcționare dacă problema dvs. a fost cauzată de un anumit tip de eroare într-o actualizare recentă.

  1. Deschideți setările și atingeți Aplicații și notificări.

    Dacă aveți o versiune mai veche de Android, poate fi necesar să atingeți aplicaţii in schimb.

  2. Robinet Google.

  3. Apăsați pe pictograma meniului (trei puncte verticale).

    Dacă nu vedeți pictograma meniului ⋮ (trei puncte verticale), aplicația Google nu a fost niciodată actualizată sau aveți o versiune mai veche de Android sau aplicația Google care nu permite dezinstalarea actualizărilor. În acest caz, va trebui să treceți la următoarea secțiune de depanare.

  4. Robinet Dezinstalați actualizările.

  5. Robinet OK.

  6. Așteptați dezinstalarea actualizărilor aplicației Google și verificați dacă Asistentul Google este capabil să seteze alarme. Dacă nu este, treceți la următoarea secțiune de depanare.


Eliminați data coruptă din aplicația dvs. Google pentru a remedia alarmele

Asistentul Google poate de asemenea să funcționeze defectuos din cauza unor date locale corupte, ceea ce poate duce la alarme care nu se setează sau nu se declanșează. Cel mai simplu mod de a remedia acest lucru este să ștergeți memoria cache și stocarea locală a datelor din aplicația Google.

  1. Deschideți setările și atingeți Aplicații și notificări.

    Dacă aveți o versiune mai veche de Android, poate fi necesar să atingeți aplicaţii in schimb.

  2. Robinet Google.

  3. Robinet Depozitare.

  4. Robinet Goliți memoria cache.

  5. Robinet Spațiu de depozitare liber.

    Dacă aveți o versiune mai veche de Android, poate fi necesar să atingeți Gestionați datele in schimb.

  6. Robinet Ștergeți toate datele.

  7. Robinet OK.

  8. Verificați dacă Asistentul Google poate seta alarme. Dacă tot nu poate, treceți la următoarea secțiune de depanare.


Reîmprospătați complet Asistentul Google atunci când nu va seta alarme

Dacă Asistentul Google încă nu poate seta alarme după revocarea actualizărilor aplicației Google și ștergerea datelor locale, ultima dvs. opțiune este să reîmprospătați complet Asistentul Google. Acest proces implică și aplicația Google, dar trebuie să o dezactivați și apoi să o reactivați.

Dacă nu reușiți să dezinstalați actualizările datorită versiunii dvs. de Android sau a aplicației Google care o împiedică, dezactivarea aplicației ar trebui să o revină cu forța în starea în care se afla când ați primit telefonul pentru prima dată.

  1. Deschideți setările și atingeți Aplicații și notificări.

    Dacă aveți o versiune mai veche de Android, poate fi necesar să atingeți aplicaţii in schimb.

  2. Robinet Google.

  3. Robinet Dezactivați.

  4. Robinet Dezactivați aplicația.

  5. Robinet OK.

  6. Robinet Permite.

  7. Verificați dacă Asistentul Google poate seta alarme. Dacă nu este, atingeți Actualizează pentru a descărca și instala cea mai recentă actualizare a aplicației Google direct din Magazinul Google Play.

  8. După finalizarea actualizării, verificați dacă Asistentul Google este capabil să seteze alarme. Dacă tot nu poate seta alarme, va trebui să așteptați ca Google să emită o soluție. Puteți vizita forumul oficial de asistență Google Assistant pentru informații suplimentare și pentru a raporta problema dvs.