Personalizați bara de instrumente Safari, marcaj, filă și bare de stare

La fel ca multe aplicații, Safari vă permite să modificați interfața pentru a se potrivi preferințelor dvs. Puteți personaliza, ascunde sau afișa bara de instrumente, bara de marcaje, bara de favorite, bara de file și bara de stare. Configurarea acestor bare de interfață Safari pentru a se potrivi cu modul în care utilizați browserul vă poate economisi timp și efort.


Personalizați Bara de instrumente

Bara de instrumente rulează în partea de sus a ecranului Safari, unde se află zona de adresă. Iată cum să adăugați și să eliminați elemente pe placul dvs.

  1. De la Vizualizare meniu selectați Personalizați bara de instrumente.

  2. Selectați un element pe care doriți să îl adăugați la bara de instrumente și trageți-l în bara de instrumente. Safari va ajusta automat dimensiunea adresei și a câmpurilor de căutare pentru a face loc noilor elemente. Când terminați, alegeți Făcut.

    Încercați să adăugați Filele iCloud pentru a continua cu ușurință să răsfoiți site-urile chiar acolo unde ați rămas când utilizați alte dispozitive Apple. Selectați Text Size pentru a adăuga capacitatea de a modifica rapid dimensiunea textului pe o pagină.

  3. Alternativ, faceți clic dreapta într-un spațiu deschis din bara de instrumente și selectați Personalizați Bara de instrumente.

Puteți regla și câteva alte lucruri foarte repede:

  • Rearanjați pictogramele din bara de instrumente făcând clic și glisându-le într-o locație nouă.
  • Ștergeți un element din bara de instrumente făcând clic dreapta pe acesta și selectând Eliminați articol din meniul pop-up.

Reveniți la Bara de instrumente implicită

Dacă sunteți lăsați cu personalizarea barei de instrumente și nu sunteți mulțumit de rezultat, este ușor să reveniți la bara de instrumente implicită.

  1. De la Vizualizare meniu, selectați Personalizați Bara de instrumente.

  2. Faceți clic și trageți setul de bare de instrumente implicit din partea de jos a ferestrei în bara de instrumente.

  3. Clic Făcut.

Comenzi rapide Safari Favorite

Apple a schimbat numele barei din marcaje în favorite odată cu lansarea OS X Mavericks. Indiferent de ceea ce numiți bar, este un loc la îndemână pentru a stoca linkuri către site-uri web preferate.


Ascundeți sau afișați marcajele sau bara Preferințe 

Dacă nu utilizați favorite bar sau doriți să câștigați un mic ecran imobiliar, puteți închide bara. Pur și simplu selectați Vizualizare > Ascunde bara de favorite (or Ascunde bara Favorite, în funcție de versiunea de Safari pe care o utilizați).

Dacă vă răzgândiți și decideți că ratați bara de marcaje, accesați meniul Vizualizare și selectați Afișați bara de marcaje sau Afișați bara de favorite.

Ascunde sau Afișează bara de file

În OS X Yosemite și versiunile ulterioare: titlurile paginilor web nu mai apar în zona barei de instrumente a browserului Safari dacă aveți bara de file ascunsă. Afișarea barei de file vă permite să vedeți titlul curent al paginii, chiar dacă nu utilizați file.

La fel ca alte browsere, Safari acceptă navigarea cu file, care vă permite să aveți mai multe pagini deschise fără a avea deschise mai multe ferestre de browser.

Dacă deschideți o pagină web într-o filă nouă, Safari va afișa automat bara de file. Dacă doriți ca bara de file să fie întotdeauna vizibilă, chiar dacă aveți doar o singură pagină web deschisă, selectați Vizualizare > Afișați bara de file.

Pentru a ascunde bara de file, selectați Vizualizare > Ascundeți bara de file.

Dacă aveți mai multe pagini deschise într-o filă, va trebui să închideți filele înainte de a putea ascunde bara de filă. Faceți clic sau atingeți butonul Închidere (micul „X”) dintr-o filă pentru a-l închide.

Ascundeți sau afișați bara de stare

Bara de stare se afișează în partea de jos a ferestrei Safari. Dacă lăsați mouse-ul să treacă peste un link de pe o pagină web, bara de stare va afișa adresa URL pentru acel link, astfel încât să puteți vedea unde mergeți înainte de a face clic pe link. În majoritatea cazurilor, acest lucru nu este important, dar uneori este bine să verificați o adresă URL înainte de a accesa pagina, mai ales dacă linkul vă trimite către un alt site web.

  • Pentru a afișa bara de stare, selectați Vizualizare > Afișați bara de stare.
  • Pentru a ascunde bara de stare, selectați Vizualizare > Ascunde bara de status.

Experimentați cu bara de instrumente Safari, favorite, fila și bare de stare pentru a găsi ceea ce funcționează cel mai bine pentru dvs. În general, veți găsi că a avea toate barele vizibile este cel mai util, dar dacă trebuie să vă maximizați zona de vizionare, închiderea uneia sau a tuturor este întotdeauna o opțiune.