Puteți utiliza AirPlay pe Windows?

AirPlay de la Apple transmite conținut media de pe dispozitive Mac sau iOS pe alte dispozitive precum difuzoare fără fir și televizoare HD. Puteți utiliza AirPlay pe Windows dacă aveți cel puțin două dispozitive compatibile AirPlay pe aceeași rețea Wi-Fi. Pentru a utiliza unele funcții avansate Airplay, va trebui să descărcați software suplimentar.

Acest articol face referire la mai multe programe non-native. Verificați cerințele software individuale pentru a vă asigura că sunt compatibile cu versiunea dvs. de Windows.


AirPlay Streaming de pe iTunes pe Windows

Fluxul audio de bază AirPlay vine încorporat în versiunea Windows a iTunes. Trebuie doar să instalați iTunes pe computer și să vă conectați la rețeaua Wi-Fi care găzduiește dispozitivele, apoi sunteți gata să trimiteți muzică de pe computer către dispozitive audio compatibile.

Lifewire / Nusha Ashjaee 


Transmiteți în flux orice media prin AirPlay pe Windows

Streamingul non-audio prin AirPlay necesită un Mac. Puteți transmite în flux media de la practic orice program, inclusiv cele care nu acceptă AirPlay, deoarece funcțiile fac parte din sistemul de operare macOS. De exemplu, dacă rulați versiunea desktop a unei aplicații muzicale care nu acceptă AirPlay, puteți utiliza macOS pentru a trimite muzică către difuzoarele dvs. fără fir.

Această metodă nu va funcționa pentru utilizatorii de PC, deoarece AirPlay pe Windows există doar ca parte a iTunes, separat de sistemul de operare. O pereche de programe ar putea ajuta:

  • TuneBlade este gratuit de utilizat pe sistemele de operare open-source, dar este disponibil pentru achiziționare pentru Windows.
  • Airfoil pentru Windows oferă o versiune de încercare gratuită pe care o puteți utiliza înainte de a decide să faceți upgrade la ediția completă, plătită.

 Lifewire


Oglindire AirPlay pe Windows cu software suplimentar

AirPlay Mirroring vă permite să arătați orice este pe ecranul dispozitivului dvs. Mac sau iOS pe un televizor HD utilizând Apple TV. Această metodă este o altă caracteristică la nivel de sistem de operare care nu este disponibilă ca parte a Windows, dar o puteți adăuga cu aceste programe:

  • AirMyPC vă permite să utilizați AirPlay pentru a reflecta pe un Apple TV sau Chromecast. Software-ul suplimentar pentru Windows vă permite să utilizați ecranul oglindit ca o tablă virtuală.
  • AirParrot permite oglindirea Apple TV și Chromecast. De asemenea, vă permite să reflectați un program pe Apple TV în timp ce afișați altceva pe computer, ceea ce nu este posibil pe Mac-uri.
  • AirServer este un instrument puternic conceput pentru educatori, care permite unui computer să primească videoclipuri prin AirPlay. Vine cu o încercare gratuită.
  • X-Mirage acceptă AirPlay Mirroring pe orice Mac sau PC și adaugă posibilitatea de a înregistra ceea ce este pe ecran, precum și audio. De asemenea, vă permite să oglindiți mai multe dispozitive pe același ecran pe același ecran. Nu este compatibil cu Apple TV. 

 Lifewire


Receptor AirPlay pe Windows

O altă caracteristică AirPlay exclusiv pentru Mac este capacitatea computerelor de a primi fluxuri AirPlay de pe alte dispozitive, astfel încât Mac-urile care rulează versiuni recente de macOS pot funcționa în esență ca un Apple TV. Câteva programe independente vor oferi PC-ului dvs. Windows aceeași capacitate:

  • AirPlay Client pentru Windows Media Center este un program gratuit care necesită Bonjour, care vine ca parte a iTunes pe Windows.
  • LonelyScreen este un program gratuit care acceptă atât recepționarea, cât și înregistrarea conținutului prin AirPlay.
  • Shairport4w este un proiect open-source disponibil ca descărcare gratuită.

 Lifewire