Cum se remediază un iPhone care nu se va porni

Dacă iPhone-ul dvs. nu se aprinde, s-ar putea să credeți că va trebui să cumpărați unul nou. Acest lucru ar putea fi adevărat dacă problema este suficient de rea, dar există o mulțime de modalități de a încerca să vă remediați iPhone-ul înainte de a decide că este mort. Dacă iPhone-ul dvs. nu pornește, încercați aceste șase sfaturi pentru a-l readuce la viață.

Acești pași sunt relevanți pentru toate modelele de iPhone.

2: 27


Încărcați bateria iPhone

Poate suna evident, dar asigurați-vă că bateria iPhone-ului dvs. este încărcată. Pentru a testa acest lucru, conectați iPhone-ul la un încărcător de perete sau la computer. Lăsați-l să se încarce timp de 15-30 de minute. Se poate activa automat. De asemenea, poate fi necesar să țineți apăsat butonul de pornire / oprire pentru al porni.

Dacă bănuiți că telefonul dvs. a rămas fără baterie, dar reîncărcarea nu funcționează, este posibil ca încărcătorul sau cablul dvs. să fie defecte. Încercați să utilizați un alt cablu pentru a verifica din nou. (PS În cazul în care nu ați auzit, acum puteți obține încărcare wireless pentru iPhone dacă aveți un iPhone 8 sau mai nou.)


Reporniți iPhone

Dacă încărcarea bateriei nu a pornit iPhone-ul, următorul lucru pe care ar trebui să-l încercați este să reporniți telefonul. Pentru a face acest lucru, țineți apăsat butonul de pornire / oprire din colțul din dreapta sus sau partea dreaptă a telefonului pentru câteva secunde. Dacă telefonul este oprit, ar trebui să pornească. Dacă este activat, este posibil să vedeți glisorul care oferă oprirea.

Lifewire 

Dacă telefonul a fost oprit, lăsați-l să pornească. Dacă a fost activat, repornirea acestuia oprindu-l și apoi repornindu-l este probabil o idee bună.


Resetați greu iPhone-ul

Încercați o resetare hard dacă repornirea standard nu a reușit. O resetare hard este o repornire care șterge mai mult din memoria dispozitivului (dar nu și din stocarea acestuia. Nu veți pierde date) pentru o resetare mai cuprinzătoare. Pentru a efectua o resetare hard: 

Restabiliți iPhone-ul la setările din fabrică

Uneori, cel mai bun pariu este restabilirea iPhone-ului la setările sale din fabrică. Acest lucru șterge toate datele și setările de pe telefon (sperăm că le-ați sincronizat recent și ați făcut backup pentru datele dvs.). Deși acest lucru poate părea extrem, poate rezolva o mulțime de probleme. În mod normal, ați restaura un iPhone folosind iTunes, dar dacă iPhone-ul dvs. nu pornește, încercați acest lucru:

  1. Conectați-vă iPhone-ul la computer cu un cablu și deschideți iTunes. Ar trebui să vedeți pictograma iPhone în zona din stânga sus a ferestrei iTunes.

  2. Dacă nu vedeți iPhone-ul dvs. în iTunes, acesta în modul de recuperare procedând astfel:

    • Pe un iPhone 8 sau o versiune ulterioară: Apăsați și eliberați rapid Volumul crescut buton. Apăsați și eliberați rapid tasta Volum scăzut buton. Apoi, țineți apăsat butonul Parte până când vedeți ecranul modului de recuperare.
    • Dacă aveți un iPhone 7 sau iPhone 7 Plus: Apăsați și mențineți apăsată tasta Parte Volum scăzut butoane în același timp. Continuați să le țineți până când vedeți ecranul modului de recuperare.
    • Pentru un iPhone 6s și versiuni anterioare, iPad sau iPod touch: Apăsați lung pe ambele Acasă si Top (Sau Parte) butoanele în același timp. Continuați să le țineți până când vedeți ecranul modului de recuperare.
  3. Odată ce iPhone-ul este în modul de recuperare, faceți clic pe pictograma dispozitivului din iTunes.

  4. În continuare, să faceți clic pe Restaurare iPhone... butonul.

  5. Veți fi întrebat dacă doriți să faceți backup pentru iPhone. Aceasta este o idee foarte bună, deoarece sunteți pe cale să o ștergeți. Dacă sunteți SIGUR că aveți o copie de rezervă recentă, puteți sări peste acest pas (deși nu îl recomandăm).

  6. O fereastră de confirmare vă va asigura că doriți să vă restaurați iPhone-ul. Clic Restabili dacă sunteți gata și așteptați repornirea iPhone-ului după câteva minute.

  7. Acum iPhone-ul tău ar trebui să fie la fel de curat și de nou ca în ziua în care l-ai primit. Puteți să îl lăsați ca pe un telefon nou sau să îl restaurați din copia de rezervă pe care tocmai ați făcut-o.

În unele cazuri, este posibil să întâmpinați o problemă la restaurarea iPhone-ului care vă împiedică să finalizați procesul. Dacă întâmpinați această problemă, aflați cum să o rezolvați în Cum să remediați eroarea iPhone 4013.


Puneți iPhone-ul în modul DFU

În unele situații, este posibil ca iPhone-ul dvs. să nu pornească, deoarece nu va porni sau se blochează la sigla Apple în timpul pornirii. Acest lucru se poate întâmpla după jailbreaking sau când încercați să instalați o actualizare iOS și nu reușește. Dacă vă confruntați cu această problemă, puneți telefonul în modul DFU în acest fel:

  1. Asigurați-vă că iTunes rulează și că ați oprit iPhone-ul. Conectați iPhone-ul la computer.

  2. Țineți apăsată tasta buton on / off timp de 3 secunde, apoi lasă-l să plece.

  3. Apăsați rapid butonul de creștere a volumului, apăsați rapid butonul de reducere a volumului, țineți apăsat butonul lateral până când ecranul devine negru. Fără a elibera butonul lateral, țineți apăsat butonul de reducere a volumului timp de câteva secunde. Eliberați butonul lateral în timp ce țineți apăsat butonul de reducere a volumului timp de câteva secunde. Deschide iTunes și urmează instrucțiunile.

    * Apăsați și mențineți apăsat butonul volum scăzut butonul din partea stângă a iPhone-ului în timp ce încă ținând apăsat On / Off buton timp de aproximativ 10 secunde *

    Pentru iPhone 6 și versiuni anterioare, țineți apăsat butonul butonul de pornire / oprire și butonul Acasă împreună timp de aproximativ 10 secunde.

  4. Eliberați butonul de pornire / oprire, dar continuați să țineți apăsat butonul de reducere a volumului (pe iPhone 6 sau anterior, țineți apăsat Acasă jos) timp de aproximativ 5 secunde.

    Dacă vedeți mesajul „conectați la iTunes”, ați ținut butoanele apăsate prea mult timp. Incepe din nou.

  5. Dacă ecranul rămâne negru și nu apare nimic, sunteți înăuntru Modul DFU. Urmați instrucțiunile de pe ecran din iTunes.

Nu aveți suficient spațiu pentru a vă actualiza iPhone-ul? Consultați articolul nostru pentru câteva sfaturi care să vă ajute să faceți treaba.

Resetați senzorul de proximitate iPhone

O altă situație rară care face ca iPhone-ul dvs. să nu se aprindă este o defecțiune a senzorului de proximitate care estompează ecranul iPhone-ului atunci când îl țineți la față. Acest lucru face ca ecranul să rămână întunecat chiar și atunci când telefonul este pornit și nu lângă fața ta. Pentru a reseta senzorul de proximitate al iPhone-ului:

  1. Efectuați a Resetare tare pe iPhone folosind instrucțiunile din acest articol.

  2. Când telefonul repornește, ecranul ar trebui să funcționeze.

  3. Apăsați pe setările app.

  4. Robinet general.

  5. Robinet restabili.

  6. Robinet Resetează toate setările. Acest lucru vă șterge toate preferințele și setările de pe iPhone, dar nu vă va șterge datele.

Dacă iPhone-ul dvs. încă nu se va porni

Dacă iPhone-ul dvs. nu se va aprinde după toți acești pași, problema este probabil prea gravă pentru a o rezolva singură. Trebuie să contactați Apple pentru a stabili o întâlnire la Genius Bar. În acea întâlnire, Genius fie vă va rezolva problema, fie vă va anunța ce costă să remediați. Verificați starea garanției iPhone-ului dvs. înainte de programare, deoarece acest lucru vă poate economisi bani pentru reparații.

Desigur, există câteva situații în care se întâmplă problema opusă: iPhone-ul dvs. nu se va opri. Dacă vă confruntați cu această problemă, aflați ce se întâmplă și cum să o rezolvați în Iată Cum se remediază un iPhone care nu se va opri.