Cum se deschid, se editează și se convertesc fișiere ABW

Un fișier cu extensia de fișier ABW este un fișier Document AbiWord.

Similar cu formatul DOCX al Microsoft Word, software-ul procesor de text AbiWord folosește formatul de fișier ABW bazat pe XML pentru a stoca text îmbogățit, imagini, tabele etc.


Cum se deschide un fișier ABW

Fișierele AbiWord ABW pot fi deschise cu programul gratuit de procesare text AbiWord. LibreOffice Writer este, de asemenea, gratuit și funcționează bine cu fișierele ABW de pe Windows, MacOS și Linux.

Dacă nu vă puteți deschide fișierul cu unul dintre programele pe care tocmai le-am menționat, este posibil să confundați un alt format, cum ar fi formatul de fișier Amazon Kindle eBook (.AZW), cu un fișier ABW, deoarece extensiile lor de fișiere sunt similare. Același lucru este valabil și pentru fișierele A2W.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul ABW, dar este o aplicație greșită sau dacă preferați ca un alt program instalat să deschidă fișierele ABW, consultați ghidul nostru pentru a face această modificare în Windows.


Cum se convertește un fișier ABW

Dacă utilizați deja AbiWord sau LibreOffice Writer, puteți deschide fișierul ABW într-unul dintre aceste programe și apoi salvați-l într-un format nou. AbiWord, de exemplu, poate converti fișiere ABW în formate MS Word precum DOCX și DOC, precum și în RTF, TXT, EML, ODT, SXW și alte formate.

O altă opțiune este utilizarea CloudConvert. Este un site gratuit de conversie a fișierelor, deci trebuie doar să încărcați fișierul ABW pe site pentru al converti într-un alt format, cum ar fi PDF.

Deși nu are nicio legătură cu formatul de fișier al documentului AbiWord, ABW înseamnă și Alcool în funcție de greutate. Puteți converti ABW în ABV (alcool în volum) cu acest convertor la BeerTutor.com.