Fișier ACF (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier ACF este cel mai probabil un fișier Adobe Custom Filter, un format care stochează valori care urmează să fie utilizate în Adobe Photoshop pentru manipularea pixelilor care există în jurul unui anumit pixel.

Alte fișiere ACF pot fi utilizate în schimb cu platforma de distribuție a jocurilor video Steam ca fișier cache al aplicației folosit pentru a stoca informații despre descărcări și actualizări.

Dacă fișierul dvs. ACF nu se află în niciunul dintre aceste formate, poate fi un fișier X-Plane Aircraft sau un fișier cu date de caracter agent.

O utilizare mai puțin obișnuită pentru un fișier ACF este ca un fișier de configurare a aplicației utilizat în Microsoft Visual Studio, un format care deține anumite atribute pentru o aplicație. O utilizare chiar mai puțin obișnuită pentru extensia ACF este un format utilizat de Inmagic DB / TextWorks.

ACF înseamnă și Advanced Custom Fields, un plugin utilizat cu site-urile web WordPress.


Cum se deschide un fișier ACF

Fișierul dvs. ACF este cel mai probabil utilizat cu Adobe Photoshop, dar numai dacă este un fișier Adobe Custom Filter. Pentru a deschide un fișier ACF în Photoshop, accesați Filtru > Altele > Obicei meniul și selectați A incarca butonul.

Dacă fișierul dvs. specific ACF este utilizat cu Steam, este posibil să îl puteți deschide ca document text folosind un editor de text simplu, cum ar fi Notepad ++. Dacă nu, încercați utilitarul GCFScape din Nem's Tools pentru a deschide sau extrage orice fișier din fișierul ACF. Acest format este utilizat în cea mai recentă versiune a Steam, în timp ce fișierele GCF și NCF au fost utilizate în versiunile mai vechi ale software-ului.

X-Plane este un simulator de zbor care folosește fișiere ACF pentru stocarea proprietăților aeronavei, cum ar fi limitele avionului și puterea motorului. Dacă utilizați o versiune X-Plane mai nouă decât versiunea 9, atunci fișierul dvs. ACF este cel mai probabil un fișier text (altele sunt în format binar), ceea ce înseamnă că îl puteți deschide și într-un editor de text. Puteți citi mai multe despre acest format pe site-ul web X-Plane Developer.

Fișierele de date de caracter agent care utilizează extensia de fișier ACF sunt asociate cu software-ul de animație Microsoft Agent care nu mai este disponibil. Sunt utilizate pentru a descrie un personaj și sunt salvate cu fișiere Agent Character Animation (ACA). Microsoft Agent Character Editor poate să deschidă aceste tipuri de fișiere ACF.

Un fișier de configurare a aplicației folosește, de asemenea, extensia de fișier .ACF și ar trebui să poată fi utilizat cu Visual Studio.

Dacă niciuna dintre aceste aplicații nu vă poate deschide fișierul ACF, puteți încerca Inmagic DB / TextWorks.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul ACF, dar este o aplicație greșită sau dacă preferați ca un alt program instalat să deschidă fișiere ACF, consultați ghidul nostru Cum să schimbați programul implicit pentru o extensie de fișier specifică care se schimbă în Windows.


Cum se convertește un fișier ACF

Conversia unui fișier ACF depinde în totalitate pentru ce este utilizat fișierul ACF (adică în ce format este). De exemplu, este posibil să puteți salva un fișier X-Plane Aircraft într-un nou format bazat pe text, dar fișierul ACF al Adobe Photoshop probabil nu poate fi utilizat sub niciun alt format.

Cel mai bun lucru de făcut dacă doriți să încercați să convertiți fișierul ACF este să îl deschideți în programul care îl folosește și apoi să încercați să găsiți un Fișier > Salvare ca or Export meniu.

Majoritatea formatelor de fișiere, în special cele mai populare, cum ar fi PDF și DOCX, pot fi convertite folosind un convertor de fișiere gratuit, dar nu cred că acesta este cazul pentru orice format de care știu că folosește extensia ACF.