Cum să dezactivați extensiile și pluginurile Chrome

Extensiile sunt programe terță parte care oferă funcționalități suplimentare Google Chrome și reprezintă un motiv pentru popularitatea browserului. Pluginurile sunt mai puțin frecvente, dar Chrome le folosește pentru a procesa conținut web precum Flash și Java și alte câteva funcții. Plug-in-urile și extensiile pot fi descărcate gratuit și ușor de instalat. Cu toate acestea, este posibil să fie necesar să dezactivați sau să ștergeți extensiile și pluginurile din cauza unor probleme de securitate sau să remediați o problemă cu Chrome.

Lifewire / Miguel Co


Cum să ștergeți sau să dezactivați extensiile Chrome

Există două moduri de a elimina sau dezactiva extensiile Chrome. Una este prin meniul Chrome, iar cealaltă este prin introducerea unei anumite adrese URL în bara de navigare Chrome.

  1. Introduce chrome: // extensions în bara de navigare din Chrome sau utilizați meniu butonul (cele trei puncte verticale) din colțul din dreapta sus al Chrome pentru a accesa Mai multe unelte > Extensii opțiune.

  2. Lângă extensia pe care doriți să o gestionați, glisați comutatorul în stânga pentru a o dezactiva sau faceți clic Elimină pentru al șterge și faceți clic din nou pentru a confirma. Pentru a reactiva o extensie, glisați comutatorul la dreapta.

Dacă ștergeți o extensie Chrome pe care nu ați instalat-o și suspectați că a fost instalată de un program rău intenționat, selectați Raporteaza abuz bifați caseta de verificare înainte de a confirma ștergerea pentru a spune Chrome că este posibil ca extensia să nu fie de încredere.

Reactivarea extensiilor în Chrome este la fel de ușoară ca revenirea la ecranul Extensii și bifarea casetei de lângă Permite.


Cum se dezactivează un plugin Chrome

Pluginurile Chrome, cum ar fi Adobe Flash, sunt gestionate prin fereastra Setări conținut Chrome.

  1. Mergi la pagina chrome: // setări / conținut sau deschide Chrome meniu și selectați setările.

  2. Clic De confidențialitate și de securitate > Setări site.

  3. Derulați la pluginul pe care doriți să îl controlați și faceți clic pe el.

  4. Faceți clic pe comutatorul de comutare pentru a porni sau a dezactiva pluginul. S-ar putea să vezi și tu Bloca Permite secțiuni în care puteți introduce anumite site-uri web pe care să dezactivați (sau să activați) pluginul.

    De asemenea, puteți primi alerte atunci când un site dorește să utilizeze un plug-in. În ecranul Setări site, faceți clic pe Acces plug-in fără sandbox, și porniți Întrebați când un site dorește să utilizeze un plug-in pentru a vă accesa computerul.