Trei moduri de a accesa folderul bibliotecii de pe Mac

Dosarul Bibliotecă conține multe dintre resursele pe care trebuie să le utilizeze aplicațiile instalate, inclusiv preferințe, documente de asistență, foldere plug-in și încă de la OS X Lion (10.7), fișierele care descriu starea salvată a aplicațiilor.

În versiunile recente ale sistemului său de operare, Mac-ul dvs. a ascuns folderul Library. Iată ce este și cum să îl găsiți.

Instrucțiunile din acest articol se aplică dispozitivelor care rulează Mac OS X Lion (10.7) și versiuni ulterioare.


Folderul bibliotecii și depanarea computerului dvs. Mac

Biblioteca utilizatorului a fost mult timp o locație ideală pentru soluționarea problemelor cu aplicații individuale sau componente partajate de mai multe aplicații. Dacă nu ați auzit expresia „Ștergeți plistul aplicației”, fie nu folosiți un Mac de foarte mult timp, fie ați avut norocul să nu experimentați o aplicație care se comportă prost.

Nu este clar de ce Apple a decis să ascundă folderul Library al utilizatorului, dar aveți mai multe moduri de a-l recupera: două Apple le oferă (în funcție de versiunea de OS X pe care o utilizați) și una în sistemul de fișiere de bază. Metoda pe care o utilizați depinde dacă doriți acces permanent la folderul Bibliotecă sau numai atunci când trebuie să mergeți acolo.


Cum să faceți biblioteca vizibilă permanent

Apple ascunde folderul Library setând un flag al sistemului de fișiere asociat folderului. Puteți comuta steagul de vizibilitate pentru orice folder de pe Mac; Apple tocmai a ales să seteze în mod implicit steagul de vizibilitate al folderului Bibliotecii la starea oprit. Iată cum să-l schimbi.

  1. Lansați terminalul, situat în / Aplicații / Utilitare.

  2. Introduceți următoarea comandă la promptul Terminal:

  3. Anunturi Retur.

  4. Odată ce comanda se execută, puteți părăsi Terminalul. Dosarul Bibliotecă va fi acum vizibil în Finder.

  5. Dacă vreți vreodată să restabiliți folderul Library înapoi la starea ascunsă implicită din OS X sau macOS, lansați Terminal și lansați următoarea comandă Terminal:

  6. Anunturi Retur.


Cum să dezvăluie folderul bibliotecii în modul Apple

Puteți accesa folderul ascuns al Bibliotecii fără a utiliza Terminal, care are ca efect secundar să dezvăluie fiecare fișier ascuns de pe Mac. Această metodă va face ca folderul Library să fie vizibil și numai atât timp cât păstrați deschisă fereastra Finder pentru folderul Library.

  1. Având fie desktopul, fie o fereastră Finder ca aplicație din față, țineți apăsat butonul Tasta de opțiuni Și selectați Accesați meniul.

  2. Dosarul Bibliotecă va apărea ca unul dintre elementele din meniul Go.

  3. Selectați Bibliotecă, și se va deschide o fereastră Finder care arată conținutul folderului Library.

  4. Dacă închideți fereastra Finder a folderului Bibliotecii, folderul va fi din nou ascuns vizualizării.


Accesați Biblioteca Easy Way (OS X Mavericks și versiunile ulterioare)

Dacă utilizați OS X Mavericks sau o versiune ulterioară, aveți cel mai simplu mod de a accesa permanent folderul ascuns al Bibliotecii. Aceasta este metoda pe care o folosim și o recomandăm pentru oricine dorește acces permanent și nu este îngrijorat de modificarea sau ștergerea accidentală a unui fișier din folderul Bibliotecă.

  1. Deschideți o fereastră Finder și navigați la Dosar principal.

  2. Din meniul Finder, faceți clic pe Vizualizare > Afișați opțiunile de vizualizare.

    Comanda rapidă de la tastatură este Comandă + J.

  3. Puneți o bifă în caseta etichetată Afișați folderul bibliotecii.