Fișier IGS (Ce este și cum să deschideți unul)

Un fișier cu extensia de fișier IGS este cel mai probabil un fișier de desen IGES utilizat de programele CAD pentru salvarea datelor de imagine vectorială într-un format text ASCII.

Fișierele IGES se bazează pe Specificația inițială pentru schimbul de grafică (IGES) și erau un standard utilizat pe scară largă pentru transferul de modele 3D între diferite aplicații CAD. Cu toate acestea, o mulțime de programe se bazează și pe formatul STEP 3D CAD (fișiere .STP) în același scop.

Unele fișiere care se termină cu .IGS ar putea fi în schimb fișiere Indigo Renderer Scene utilizate fie de către programul Renderer Indigo, fie de programul RT. Aceste fișiere IGS, după ce au fost exportate dintr-un program de modelare 3D precum Blender, Maya, Revit etc., sunt apoi importate în software-ul Indigo pentru a genera o imagine fotorealistă.

IGS este, de asemenea, un acronim pentru termenii tehnologici care nu au legătură cu aceste formate de fișiere, cum ar fi subsistemul grafic interactiv, serverul gateway integrat, IBM Global Services și sistemul de jocuri integrate.


Cum se deschide un fișier IGS

Puteți deschide un fișier IGS în Windows cu:

  • IGS Viewer
  • Vizualizator eDrawings
  • ABViewer
  • AutoVue
  • SketchUp
  • Vectorworks

O varietate de alte programe de vizualizare a fișierelor IGS includ:

  • Autodesk's Fusion 360
  • AutoCAD
  • CATIA
  • Solid Edge
  • SOLIDWORKS
  • Panza X
  • TurboCAD Pro

Este posibil să aveți nevoie de un plugin IGS cu unele dintre aceste programe înainte de a putea importa fișierul. De exemplu, dacă deschideți fișierul IGS în SketchUp, încercați să instalați SimLab IGES Importer.

FreeCAD este un program de deschidere IGS gratuit pentru Mac și Linux. Programele TurboCAD Pro și Vectorworks legate mai sus pot deschide, de asemenea, un fișier IGS pe macOS.

Există, de asemenea, vizualizatori IGS online care vă permit să încărcați fișierul pentru a-l vizualiza online. Autodesk Viewer, ShareCAD și 3D Viewer Online sunt câteva exemple. Deoarece aceste servicii sunt rulate printr-un browser web, înseamnă că le puteți utiliza pentru a deschide fișierul IGS pe Mac, Windows sau orice alt sistem, inclusiv dispozitive mobile.

Deschiderea unui fișier IGS în unele programe ar putea fi posibilă numai după ce a fost convertit într-un alt format de fișier pe care programul îl poate citi / importa. Consultați convertoarele IGS de mai jos pentru mai multe informații.

De asemenea, puteți deschide un fișier IGS cu orice editor de text de pe orice sistem de operare, dar este util numai dacă doriți să vedeți toate numerele și literele care descriu fișierul. Notepad ++, de exemplu, poate vizualiza textul într-un fișier IGS, dar amintiți-vă că acest lucru nu vă permite să utilizați fișierul de desen IGES în mod normal.

Dacă fișierul IGS pe care îl aveți este în formatul de fișier Indigo Renderer Scene, îl puteți deschide pe un computer Windows, Mac sau Linux cu Indigo Renderer sau Indigo RT.


Cum se convertește un fișier IGS

Majoritatea deschizătorilor IGS de mai sus pot converti probabil un fișier IGS într-un nou format de fișier. eDrawings Viewer, de exemplu, vă poate exporta fișierul IGS în EPRT, ZIP, EXE, HTM și într-un număr de formate de fișiere imagine, cum ar fi BMP, JPG, GIF și PNG.

CAD Exchanger este un convertor IGS pentru macOS, Linux și Windows care acceptă o mare varietate de formate de export. Vă permite să convertiți IGS în STP / STEP, STL, OBJ, X_T, X_B, 3DM, JT, WRL, X3D, SAT, XML, BREP și câteva formate diferite de fișiere de imagine.

Pentru a vă deschide fișierul IGS în Revit și aplicații similare ar putea fi necesar mai întâi să existe în format DWG. Puteți converti IGS în DWG cu AutoCAD și alte programe Autodesk, cum ar fi Inventor, Maya, Fusion 360 și Inventor.

O conversie IGS în DXF poate fi realizată și cu acele aplicații software Autodesk.

makexyz.com are un convertor online gratuit IGS în STL pe care îl puteți utiliza pentru a salva fișierul dvs. de desen IGES în formatul de fișier Stereolithography.

Încercați să utilizați Fișier din Indigo Renderer dacă trebuie să convertiți acel tip de fișier IGS într-un nou format de fișier. Există cel mai probabil un Export or Salvează ca opțiune acolo.


Fișierul dvs. încă nu se deschide?

Dacă fișierul dvs. nu se deschide cu programele menționate mai sus sau nu se salvează când încercați să îl convertiți cu un convertor IGS, încercați să verificați dublu extensia de fișier. Asigurați-vă că sufixul citește „.IGS” și nu doar ceva care este scris în mod similar.

De exemplu, un fișier IGX ar putea fi ușor confundat cu un fișier IGS, chiar dacă fișierele IGX sunt într-un format de fișier complet diferit - formatul iGrafx Document și, prin urmare, necesită un program iGrafx pentru a-l deschide.

Același lucru s-ar putea spune pentru multe alte extensii de fișiere precum IGR, IGC, IGT, IGP, IGN și IGMA.

Ideea de bază aici este să vă asigurați că căutați programe care pot deschide fișierul pe care îl aveți. Dacă aveți un fișier IGT și nu un fișier IGS, de exemplu, atunci căutați deschizători de fișiere IGT, convertoare etc.

Dacă aveți, de fapt, aveți un fișier IGS care nu se deschide cu niciunul dintre programele de mai sus, rulați-l printr-un editor de text pentru a vedea dacă puteți găsi text în fișierul care oferă formatul de fișier sau programul care a fost folosit pentru a-l construi.