Deschideți, editați și convertiți fișiere BIB și BIBTEX

Un fișier cu extensia de fișier BIB este un fișier BibTeX Bibliografic Database. Este un fișier text formatat special, care listează referințele referitoare la o anumită sursă de informații. În mod normal, sunt văzute numai cu extensia de fișier .BIB, dar ar putea folosi în schimb .BIBTEX.

Fișierele BibTeX pot conține referințe pentru lucruri precum lucrări de cercetare, articole, cărți etc. În fișier este inclus adesea numele autorului, titlul, numărul de pagini, note și alt conținut conex.

Fișierele BibTeX sunt adesea utilizate cu LaTeX și, prin urmare, pot fi văzute cu fișiere de acest tip, cum ar fi fișierele TEX și LTX.


Cum se deschid fișiere BIB

Fișierele BIB pot fi deschise cu JabRef, MiKTeX, TeXnicCenter și Citavi.

Deși formatarea nu va fi la fel de structurată și ușor de citit ca la unul dintre programele de mai sus și adăugarea de intrări noi nu este la fel de fluidă, fișierele BibTeX pot fi vizualizate și în orice editor de text, cum ar fi programul Notepad din Windows.

Bibtex4Word ar putea fi ceea ce căutați dacă trebuie să utilizați un fișier BIB în Microsoft Word. Cu toate acestea, consultați o altă metodă de mai jos care implică convertirea fișierului BIB într-un format acceptabil de fișier Word și importarea acestuia în Word ca fișier de citare.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul BIB sau BIBTEX, dar este o aplicație greșită, încercați ca un alt program instalat să deschidă fișierul în Windows.


Cum se convertește un fișier BIB

Bib2x poate converti fișiere BIB în formate precum XML, RTF și XHTML, pe sistemele de operare Windows, Mac și Linux. O altă opțiune, deși numai pentru Mac, este BibDesk, care poate converti fișiere BIB în PDF și RIS.

O altă modalitate de a converti BIB în RIS pentru utilizare cu EndNote este cu bibutils.

Cu toate acestea, dacă utilizați deja programele menționate mai sus, cum ar fi JabRef, de exemplu, puteți exporta fișierul BIB în TXT, HTML, XML, RTF, RDF, CSV, SXC, SQL și alte formate, utilizând Fișier > Export meniu.

Dacă salvați fișierul BIB în formatul de fișier XML „MS Office 2007” cu JabRef, îl puteți importa direct în Microsoft Word prin Word Gestionați sursele din secțiunea Citații și bibliografie din fila Referințe.

Programul Notepad ++ menționat mai sus poate salva un fișier BIB ca fișier TEX.

Citați acest lucru pentru mine este un site web online care vă permite să creați citate pentru o bibliografie. Poate fi, de asemenea, utilizat pentru a exporta citatele dvs. în format BIB.


Cum sunt structurate fișierele BIB

Următoarea este sintaxa corectă pentru formatul de fișier BibTeX:

@tip tip {cheie de citare,
AUTHOR = "Numele autorului",
TITLE = "Titlul cărții",
PUBLISHER = {Numele editorului},
ADRESA = {Locația publicată}
}

În zona „tip de intrare” se introduce tipul sursei. Sunt acceptate următoarele: articol, carte, broșură, conferință, inbook, culegere, proceduri, manual, masterteză, misc, teze, proceduri, raport tehnic și nepublicat.

În intrare sunt câmpuri care descriu citația, cum ar fi numărul, capitolul, ediția, editorul, adresa, autorul, cheia, luna, anul, volumul, organizația și altele.

Așa se pare că aveți mai multe citate într-un singur fișier BIB:

@misc {lifewire_2008,
url = {https://www.lifewire.com/bibtex-file-2619874},
jurnal = {Lifewire},
an = {2008}
},
@book {brady_2016,
loc = {[Locul publicării nu a fost identificat]},
title = {Perspectivă emoțională},
editor = {Oxford Univ Press},
autor = {Brady, Michael S},
an = {2016}
},
@article {turnbull_dombrow_sirmans_2006,
title = {Casă mare, casă mică: dimensiune și valoare relativă},
volum = {34},
DOI = {10.1111 / j.1540-6229.2006.00173.x},
număr = {3},
jurnal = {Economie imobiliară},
autor = {Turnbull, Geoffrey K. și Dombrow, Jonathan și Sirmans, CF},
an = {2006},
pagini = {439-456}
}


Încă nu vă puteți deschide fișierul?

Dacă nu puteți obține programele de sus pentru a vă deschide fișierul, puteți verifica extensia fișierului pentru a vă asigura că citește .BIB sau .BIBTEX. Dacă extensia de fișier este altceva, este posibil să nu utilizați programele de pe această pagină pentru a deschide fișierul.

Ar putea fi ușor să confundați fiecare extensie de fișier cu una din alt format de fișier. De exemplu, deși BIB seamănă foarte mult cu BIN, cele două nu sunt legate nici măcar și, prin urmare, nu se pot deschide cu aceleași programe software.

Același lucru este valabil și pentru fișierele BIK, BIG, BIP și BIF. Ideea este să vă asigurați că extensia de fișier spune cu adevărat că este un fișier BibTeX, altfel trebuie să cercetați extensia de fișier reală pe care o are fișierul dvs., pentru a ști cum să deschideți sau să convertiți fișierul.