Fișier WRF (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier .WRF este un fișier de înregistrare WebEx creat cu programul WebEx Recorder de la Cisco.

Software-ul WebEx Recorder poate înregistra ecranul unui anumit program prin intermediul acestuia Fișier > Aplicație deschisă articol din meniu. Este adesea folosit pentru demonstrații, instruire și sarcini similare care beneficiază de captarea a tot ce este pe ecran, inclusiv mouse-ul.

Fișierul video creat de WebEx Recorder seamănă mult cu unul obișnuit, deoarece poate conține atât date audio, cât și video. Cu toate acestea, este posibil ca unele dintre aceste fișiere să nu includă sunet, mai ales dacă înregistrați audio opțiunea a fost dezactivată în timpul înregistrării.

Dacă fișierul este încărcat în Cisco WebEx, acesta poate fi descărcat în formatul de fișier ARF, care este un fișier de înregistrare avansată WebEx care conține nu numai videoclipul, ci și informații despre întâlnire, cum ar fi o listă de participanți și un cuprins.

Alte fișiere WRF ar putea fi în schimb asociate cu Hancom Office. Aceste fișiere seamănă cu altele create dintr-un program de procesare de text, deci ar putea avea text, imagini, tabele, grafice, formatare personalizată etc.

WRF este, de asemenea, scurt pentru unii termeni care nu au legătură cu formatul de fișier, cum ar fi semnalul flash de scriere și câmpul de reducere a factorului de lucru.


Cum se deschide un fișier WRF

Puteți deschide una cu Cisco's WebEx Player. Utilizați linkul de descărcare Windows de pe pagina respectivă pentru a obține un fișier MSI sau cel macOS pentru a descărca playerul în formatul de fișier DMG.

Dacă credeți că fișierul dvs. WRF este de fapt un document, acesta poate fi deschis probabil cu versiuni mai vechi ale Hancom Office (denumite anterior Thinkfree); cea mai nouă versiune nu acceptă formatul.

Cum se convertesc fișiere WRF

Dacă aveți deja instalat Editorul de înregistrare WebEx, cel mai rapid mod de a obține fișierul WRF în formatul de fișier WMV este să îl deschideți cu acel program și apoi să utilizați Fișier > Export către element de meniu.

Odată ce fișierul există în acel format, puteți utiliza apoi un convertor gratuit de fișiere video pentru a converti în esență fișierul WRF în MP4, AVI sau un număr de alte formate de fișiere video și audio. Orice convertor video este un exemplu.

Pentru a converti fișierul online, mai întâi convertiți-l cu instrumentul Recording Editor și apoi rulați fișierul WMV prin Zamzar sau FileZigZag. De acolo, îl puteți face un MP4, AVI, FLV, SWF, MKV etc.

Documentele care utilizează această extensie de fișier pot fi convertite probabil în alte formate de documente cu versiunile anterioare ale Hancom Office.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Este posibil ca motivul pentru care fișierul dvs. nu se deschide cu software-ul Cisco este că nu este într-adevăr un fișier de înregistrare WebEx. Unele fișiere folosesc o extensie similară, care poate fi confuză, deoarece ar putea arăta că se deschid cu deschizătoare de fișiere WRF atunci când, de fapt, nu pot.

De exemplu, SRF, RTF, WFR, WRZ, WI, WRL, WRK, WRP, WRPL, WRTS și altele seamănă foarte mult cu ortografia utilizată pentru fișierele de înregistrare WebEx, dar niciunul dintre aceste formate de fișiere nu este legat de formatul de fișier video Cisco explicat Pe aceasta pagina. Prin urmare, niciuna dintre ele nu se poate deschide cu WebEx Player sau cu celelalte aplicații Cisco legate mai sus.

Dacă aveți unul dintre aceste fișiere sau dacă aveți altceva care nu este cu adevărat un fișier WRF, căutați în mod specific această extensie de fișier pentru a afla mai multe despre cum să o deschideți sau să o convertiți în alt format de fișier.

Dacă aveți de fapt un fișier WRF despre care știți că ar trebui să se deschidă cu WebEx Player, deschideți mai întâi programul și apoi utilizați Fișier > Deschis pentru a o căuta. Ar trebui să se deschidă imediat pentru a începe să jucați.

Pentru a vă asigura că fișierele WRF se deschid cu WebEx Player atunci când faceți dublu clic pe ele în Windows, modificați asocierile de fișiere din Windows pentru a asocia extensia de fișier cu programul Cisco.