Fișier XFDL (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier XFDL este un fișier Extensible Forms Description Language. Este un tip sigur de fișier XML dezvoltat de PureEdge Solutions (o companie achiziționată de IBM în 2005) ca o modalitate de a crea formulare electronice sigure și legale.

Fișierele XFDL sunt utilizate cel mai frecvent într-o afacere sau în context guvernamental atunci când se transferă date sau se cumpără și se vând lucruri pe internet. Datele conținute în fișierele XFDL constau în mod obișnuit din informații precum tranzacțiile și semnăturile digitale.

Tim Fisher 

Fișierele cu extensia .XFD sunt identice cu cele care utilizează .XFDL. Cu toate acestea, asigurați-vă că nu confundați fișierul XFDL cu un fișier Acrobat Forms Document care utilizează extensia de fișier XFDF.


Cum se deschide un fișier XFDL

Înainte de a vă deschide XFDL, știți că ar putea fi comprimat într-o arhivă, ceea ce înseamnă că trebuie mai întâi să extrageți fișierul XFDL din arhivă înainte de al putea utiliza. 7-Zip este un program popular care poate face acest lucru, dar la fel pot face și alte extracte de fișiere gratuite.

IBM Forms Viewer este cel mai bun program pentru deschiderea fișierelor XFDL pe un computer. De asemenea, puteți descărca o versiune de încercare gratuită a IBM Forms Designer pentru a vizualiza și edita fișiere XFDL. Pentru a obține oricare dintre programe, trebuie mai întâi să creați un cont IBMid gratuit.

IBM Forms nu a primit întotdeauna acest nume. Acesta a fost inițial numit PureEdge Forms înainte ca IBM să cumpere compania PureEdge. Apoi a fost numit IBM Workplace Forms înainte de a trece la Lotus Forms în 2007 și, în cele din urmă, IBM Forms în 2010.

Aplicația iOS XFDL Reader poate deschide și fișiere XFDL și chiar le poate salva în PDF sau le poate imprima.

Deoarece fișierele XFDL au doar text în ele, un editor de text poate fi folosit pentru a le deschide și afișa corect dacă trebuie doar să editați fișierul sau să îl vizualizați în formă de text. Puteți vedea la ce ne referim în acest exemplu de fișier XFDL de pe site-ul IBM. După cum puteți vedea, întregul document este pur și simplu un fișier text, astfel încât orice editor de text, precum Notepad în Windows, sau unul din lista noastră cu cei mai buni editori de text gratuit, poate fi folosit pentru a deschide unul.

Dacă informațiile de aici încă nu vă ajută să vă deschideți fișierul XFDL, vă recomandăm să verificați de două ori dacă nu confundați fișierul cu o altă extensie de fișier cu nume similare, cum ar fi XSD, XFDF, CXF sau XSPF. Deși unele extensii pot părea foarte asemănătoare, nu înseamnă că sunt deloc legate sau sunt în vreun fel formate similare.


Cum se convertește un fișier XFDL

Nu știm niciun convertor de fișiere gratuit care să convertească un fișier XFDL într-un alt format. Cu toate acestea, instrumentul IBM Forms Designer menționat mai sus poate converti un XFDL deschis în PDF. De asemenea, puteți utiliza IBM Forms Viewer pentru a salva fișierul XFDL ca fișier FRM (Form).

Fișierul XFDL poate fi salvat într-un fișier PDF care nu poate fi completat și în alt mod, utilizând un script, așa cum este descris în acest document de pe site-ul web al Sistemului de publicații electronice al armatei.

Pentru a converti XFDL într-un document Word, vă recomandăm mai întâi să îl faceți PDF și apoi să utilizați un convertor PDF în Word gratuit pentru a salva fișierul în format DOCX sau DOC.

Dacă trebuie să convertiți un XFDL în HTML, puteți utiliza componenta Webform Server a IBM Forms Server.