Fișier MDB (Ce este și cum să deschideți unul)

Ce să știți

  • Un fișier MDB este un fișier de baze de date Microsoft Access.
  • Deschideți unul cu Access, MDBopener.com sau alt program de baze de date.
  • Convertiți în formate ACCDB, CSV, Excel etc. cu aceleași programe.

Acest articol descrie ce este un fișier MDB, mai multe opțiuni pe care le aveți pentru a deschide unul și cum puteți converti unul în XLSX, ACCDB și alte formate.


Ce este un fișier MDB?

Un fișier cu extensia de fișier MDB este un fișier Microsoft Access Database care literalmente înseamnă Microsoft Database. Acesta este formatul de fișier implicit al bazei de date utilizat în MS Access 2003 și versiunile anterioare, în timp ce versiunile mai noi de Access utilizează formatul ACCDB.

Fișierele MDB conțin interogări de baze de date, tabele și multe altele care pot fi utilizate pentru a lega și stoca date din alte fișiere, cum ar fi XML și HTML, și aplicații, cum ar fi Excel și SharePoint.

Un fișier LDB este uneori văzut în același folder ca un fișier MDB. Este un fișier de blocare a accesului care este stocat temporar alături de o bază de date partajată.

Dacă fișierul dvs. MDB nu are nicio legătură cu Microsoft Access, ar putea fi un fișier Avid Media Database care stochează informații despre fișierele media utilizate într-un proiect de editare video Avid.

Fișiere MDB.

Deși nu au nimic de-a face cu fișierele bazei de date Microsoft Access, așa cum este descris în această pagină, MDB este, de asemenea, o abreviere pentru o magistrală multidrop, bază de date mapată în memorie și debugger modular.


Cum se deschide un fișier MDB

Fișierele MDB pot fi deschise cu Microsoft Access și probabil și cu alte programe de baze de date. Microsoft Excel va importa fișiere MDB, dar aceste date vor trebui apoi salvate într-un alt format de foaie de calcul.

O altă opțiune pentru vizualizare, dar care nu editează fișiere MDB, este utilizarea MDBopener.com. Nu trebuie să descărcați acest program pentru al utiliza, deoarece funcționează prin browserul dvs. web. Suportă atât MDB, cât și ACCDB, chiar vă permite să exportați tabelele în CSV sau XLS.

RIA-Media Viewer poate, de asemenea, deschide, dar nu edita, fișiere MDB și altele precum DBF, PDF și XML.

De asemenea, puteți deschide și edita fișiere MDB fără Microsoft Access folosind programul gratuit MDB Viewer Plus. Accesul nici nu trebuie instalat pe computerul dvs. pentru a utiliza acest program.

Pentru macOS, MDB Viewer (nu este gratuit, dar există o încercare) vă permite să vizualizați și să exportați tabele. Cu toate acestea, nu acceptă interogări sau formulare și nici nu editează baze de date.

Unele alte programe care pot funcționa cu fișiere MDB includ Microsoft Visual Studio, OpenOffice's Base, Wolfram's Mathematica, Kexi și SAS Institute SAS / STAT.

Avid Media Composer folosește fișiere MDB generate de acel program. Deoarece aceste fișiere de baze de date sunt realizate automat de program, ele sunt utilizate și de software în mod automat. Cu alte cuvinte, probabil că nu există o modalitate de a deschide fișierul MDB din butoanele de meniu ale software-ului.


Cum se convertește un fișier MDB

Dacă rulați Microsoft Access 2007 sau mai nou, cel mai bun mod de a converti un fișier MDB este mai întâi să îl deschideți și apoi să salvați fișierul într-un alt format. Microsoft are instrucțiuni pas cu pas pentru convertirea unei baze de date în format ACCDB.

Deși este limitat la conversia numai primelor 20 de rânduri ale tabelului, MDB Converter poate converti MDB în CSV, TXT și XML.

Așa cum ați citit mai sus, puteți importa un fișier MDB în Microsoft Excel și apoi puteți salva aceste informații într-un format de foaie de calcul. Un alt mod prin care puteți converti MDB în formate Excel, cum ar fi XLSX și XLS, este cu convertorul MDB în XLS al WhiteTown.

Puteți încerca acest instrument gratuit de acces la MySQL dacă doriți să convertiți MDB în MySQL.


Încă nu vă puteți deschide fișierul?

Extensiile de fișiere cu aspect similar nu sunt întotdeauna legate. Ceea ce înseamnă acest lucru este că cel mai probabil nu le puteți deschide cu deschizătoarele de fișiere MDB sau convertoarele menționate mai sus.

De exemplu, deși ar putea suna la fel, fișierele MDB nu au nimic de-a face cu fișierele MBD, care sunt fișiere Multimedia Builder Project. Fișierele MBD funcționează numai cu programul Multimedia Builder.

În mod similar, fișierele MDB au puțin de-a face cu fișierele MD, MDF (Media Disc Image), MDL (MathWorks Simulink Model) sau MDMP (Windows Minidump). Aceste fișiere nu pot fi deschise probabil într-un program de deschidere MDB și nici un fișier MDB nu poate fi deschis în programele care funcționează cu aceste formate de fișiere.

Dacă verificați de două ori extensia de fișier a fișierului și vă dați seama că nu aveți de fapt la dispoziție un fișier de baze de date Microsoft Access, căutați extensia de fișier pe care trebuie să o aflați mai multe despre programele care ar putea să deschidă sau să convertească acel fel de dosar.