Cum se remediază o aplicație Mac care nu pornește

Când lansați o aplicație Mac pe care o utilizați în mod regulat și aceasta nu va porni, sau pictograma acesteia ricoșează în sus și în jos în Mac Dock și nu termină niciodată lansarea, veți fi frustrat. Dacă aveți noroc, acesta este un eveniment unic. Puteți forța să părăsiți aplicația și să încercați din nou, sperăm cu succes. Dacă aplicația încă nu pornește, există mai multe remedieri pe care le puteți utiliza pentru a rezolva de ce aplicația nu rulează pe Mac.

Informațiile din acest articol se aplică Mac-urilor cu macOS Catalina (10.15) prin OS X Lion (10.10), cu excepția celor indicate.


Motive pentru care o aplicație Mac nu va porni

Dacă ați rulat aplicația care nu va porni de ceva timp cu succes și acum nu va porni, ceva s-a schimbat. Există șansa ca un fișier să fie corupt din cauza unei blocări a sistemului sau este posibil ca aplicația să fie necesară actualizarea. Poate fi în conflict cu o altă aplicație sau este posibil ca fișierul de permisiuni sau preferințe să fi fost deteriorat.

Cum se remediază o aplicație care nu se deschide pe Mac

Oricare ar fi motivul, există mai multe soluții posibile pentru această problemă, variind de la incredibil de simplu la mai complex.

  1. Reporniți computerul Mac. Este întotdeauna inteligent să începeți cu cea mai simplă soluție posibilă.

  2. Actualizați aplicația. Verificați dacă aveți cea mai recentă versiune a aplicației și, dacă nu, actualizați-o. Acest lucru este deosebit de important în urma unei actualizări a sistemului de operare Mac. În multe cazuri, actualizarea aplicației afectate remediază problema.

  3. Ștergeți fișierul cu preferințe pentru aplicație. Fișierele Plist pot deveni corupte atunci când un Mac se oprește sau repornește în mod neașteptat sau când o aplicație se blochează sau se blochează. Ca urmare, este posibil ca aplicația să nu se deschidă. Când ștergeți un fișier de preferință greșit, Mac creează un nou fișier plist care conține automat toate valorile implicite ale aplicației. Trebuie să reconfigurați preferințele aplicației după aceea.

    Mergi la pagina Bibliotecă > Preferințe și ștergeți fișierul plist care se potrivește cu aplicația. Căutați plistul în acest format: com.developer_name.app_name.plist.

    Apple ascunde în mod implicit folderul Bibliotecă, astfel încât să nu poți face modificări accidentale la acesta. Trebuie să știți cum să afișați fișierele ascunse în OS X dacă nu vedeți folderul Bibliotecă pe Mac.

  4. Porniți Mac în modul sigur. Acest mediu de pornire de depanare restricționează majoritatea elementelor de pornire și limitează sistemul de operare să utilizeze doar nucleul de bază al sistemului de operare. Dacă puteți porni Mac-ul în modul sigur și apoi să utilizați aplicația în cauză fără probleme, cauza probabilă nu sunt permisiuni sau fișiere de preferințe, ci un conflict cu o altă aplicație sau un element de pornire.

  5. Reparați permisiunile aplicației. În OS X Yosemite și versiunile anterioare, unul dintre primele lucruri de făcut atunci când întâlniți o aplicație care nu se va lansa este să reparați permisiunile pentru a vă asigura că aplicația și orice fișiere asociate de care are nevoie au permisiunile corecte necesare pentru a rula. Permisiunile de fișiere pot deveni nebunești din când în când. Repararea permisiunilor este o etapă excelentă de depanare pentru scopuri generale. Nu trebuie să știți care ar trebui să fie permisiunile; Mac păstrează o bază de date cu permisiunile implicite pentru majoritatea aplicațiilor pe care le instalați.

    Odată cu lansarea OS X El Capitan, Apple a adăugat o nouă funcție care a făcut ca repararea manuală a permisiunilor de fișiere să nu mai fie necesară. Permisiunile de fișiere sunt reparate automat în OS X 10.11 și versiuni ulterioare.

  6. Reinstalați aplicația. După ce verificați App Store pentru a verifica dacă aplicația este încă disponibilă, ștergeți aplicația cu probleme de pe Mac și reinstalați-o din App Store pentru o abordare curată.

  7. Contactați dezvoltatorul aplicației. Accesați site-ul web al dezvoltatorului de aplicații și vedeți dacă există note despre compatibilitatea cu versiunea dvs. de macOS sau OS X sau alte aplicații sau servicii pe care le utilizați.