Ce este un fișier MHT și cum deschideți unul?

Un fișier cu extensia de fișier .MHT este un fișier MHTML Web Archive care poate conține fișiere HTML, imagini, animație, audio și alt conținut media. Spre deosebire de fișierele HTML, fișierele MHT nu se limitează la a conține doar conținut text.

Lifewire / Tim Fisher 

Fișierele MHT sunt adesea folosite ca o modalitate convenabilă de arhivare a unei pagini web, deoarece tot conținutul paginii poate fi adunat într-un singur fișier, spre deosebire de momentul în care vizualizați o pagină web HTML care include doar linkuri către imagini și alt conținut stocat în alte locații .


Cum se deschid fișiere MHT

Probabil cel mai simplu mod de a deschide fișiere MHT este să folosiți un browser web precum Internet Explorer, Google Chrome, Opera sau Mozilla Firefox (cu extensia Mozilla Archive Format).

De asemenea, puteți vizualiza un fișier MHT în Microsoft Word și WPS Writer.

Editorii HTML pot deschide și fișiere MHT, cum ar fi WizHtmlEditor și BlockNote.

Un editor de text poate deschide și fișiere MHT, dar din moment ce fișierul poate include și elemente non-text (cum ar fi imagini), nu veți putea vedea acele obiecte în editorul de text.

Fișierele care se termină cu extensia de fișier .MHTML sunt și fișiere Web Archive și sunt interschimbabile cu fișiere EML. Aceasta înseamnă că un fișier de e-mail poate fi redenumit într-un fișier Web Archive și deschis într-un browser, iar fișierul Web Archive poate fi redenumit într-un fișier de e-mail pentru a fi afișat în cadrul unui client de e-mail.


Cum se convertește un fișier MHT

Cu fișierul MHT deja deschis într-un program precum Internet Explorer, puteți accesa Ctrl + S comandă rapidă de la tastatură pentru a salva fișierul într-un alt format similar, cum ar fi HTM / HTML sau TXT.

CoolUtils.com este un convertor de fișiere online care poate converti un fișier MHT în PDF.

Turgs MHT Wizard poate converti fișierul MHT în formate de fișiere precum PST, MSG, EML / EMLX, PDF, MBOX, HTML, XPS, RTF și DOC. Este, de asemenea, o modalitate ușoară de a extrage fișierele non-text ale paginii într-un folder (ca toate imaginile). Rețineți totuși că acest convertor MHT nu este gratuit, deci versiunea de încercare este limitată.

Doxillion Document Converter ar putea funcționa ca un convertor de fișiere MHT gratuit. Un altul este convertorul MHTML care salvează fișiere MHT în HTML.


Mai multe informații despre formatul MHT

Fișierele MHT sunt foarte asemănătoare cu fișierele HTML. Diferența este că un fișier HTML conține doar conținutul text al paginii. Orice imagine văzută într-un fișier HTML este într-adevăr doar referințe la imagini online sau locale, care sunt apoi încărcate atunci când fișierul HTML este încărcat.

Fișierele MHT sunt diferite prin faptul că dețin fișierele de imagine (și altele precum fișierele audio) într-un singur fișier, astfel încât chiar dacă imaginile online sau locale sunt eliminate, fișierul MHT poate fi folosit în continuare pentru a vizualiza pagina și celelalte fișiere ale acesteia. Acesta este motivul pentru care fișierele MHT sunt atât de utile pentru arhivarea paginilor: fișierele sunt stocate offline și într-un singur fișier ușor de accesat, indiferent dacă există sau nu în continuare online.

Orice legături relative care indicau către fișiere externe sunt remapate și îndreptate spre cele conținute în fișierul MHT. Nu trebuie să faceți acest lucru manual, deoarece este făcut pentru dvs. în procesul de creare a MHT.

Formatul MHTML nu este un standard, așa că, deși un browser web ar putea salva și vizualiza fișierul fără probleme, s-ar putea să descoperiți că deschiderea aceluiași fișier MHT într-un browser diferit îl face să arate puțin diferit.

De asemenea, suportul MHTML nu este disponibil în mod implicit în fiecare browser web. Unele browsere nu oferă suport pentru aceasta. De exemplu, în timp ce Internet Explorer poate salva în mod implicit în MHT, utilizatorii Chrome și Opera trebuie să activeze funcția.


Încă nu vă puteți deschide fișierul?

Dacă fișierul dvs. nu se deschide cu sugestiile de mai sus, este posibil să nu aveți deloc un fișier MHT. Verificați dacă citiți corect extensia de fișier; ar trebui să spună .mht.

Dacă nu, ar putea fi în schimb ceva foarte similar cu MTH. Din păcate, doar pentru că literele arată similar nu înseamnă că formatele de fișiere sunt aceleași sau legate. Fișierele MTH sunt fișiere Derive Math utilizate de sistemul Derive al Texas Instrument și nu pot fi deschise sau convertite în același mod în care pot fi fișierele MHT.

NTH este, de asemenea, similar, dar folosit în schimb pentru fișierele tematice Nokia Series 40 care se deschid cu Nokia Series 40 Theme Studio.

O altă extensie de fișier care arată ca MHT este MHP, care este pentru fișierele Maths Helper Plus folosite cu Maths Helper Plus din software-ul Teachers 'Choice.