Fișier OGG (Ce este și cum să deschideți unul)

Un fișier cu extensia de fișier OGG este un fișier audio comprimat Ogg Vorbis utilizat pentru păstrarea datelor audio. Fișierele OGG pot include informații despre artiști și melodii, precum și metadate.

Cuvântul „Vorbis” se referă la schema de codificare furnizată de dezvoltatorii formatului OGG, Xiph.org. Cu toate acestea, fișierele OGG care nu sunt considerate Vorbis pot include alte tipuri de compresie audio precum FLAC și Speex și pot utiliza extensia de fișier .OGA.

Dacă nu este un fișier audio, fișierul OGG ar putea fi un fișier Origin Graph. Aceste tipuri de fișiere OGG nu sunt redate într-un player media, ci sunt deschise cu un program grafic.


Cum se deschide un fișier OGG

O mulțime de playere muzicale și software audio pot reda fișiere OGG, cum ar fi VLC, Miro, Windows Media Player (cu filtru Directshow), MPlayer, Xion Audio Player, Audials One și Adobe Audition. De asemenea, puteți reda fișiere OGG online prin Google Drive.

Unele dintre aceste programe pot deschide fișiere OGG și pe Mac-uri, inclusiv Roxio Toast și Elmedia Player. Programe precum Miro și VLC pot reda fișiere OGG pe Linux, precum și Zinf, Totem și Amarok.

Dispozitivele GPS și alte playere media acceptă probabil formatul OGG, dar dispozitivele Apple nu. Aceasta înseamnă că trebuie să instalați o aplicație precum VLC pentru mobil sau OPlayer HD pentru a reda fișiere OGG pe un iPhone, iPad sau iPod touch.

Dacă deschideți un fișier OGG online sau trageți unul local în Google Chrome, puteți reda fișierul OGG fără a fi nevoie să descărcați un program separat. Opera și Mozilla Firefox pot transmite și fișiere OGG.

Origin este programul necesar pentru a deschide fișiere OGG care sunt fișiere grafice în format Origin Graph. Origin Viewer este un program gratuit de la aceeași companie care dezvoltă Origin, care vă permite să vizualizați și să copiați informații de informații dintr-un fișier OGG.

Versiunile moderne ale Origin (începând cu v2018) salvează în schimb grafice în formatul OGGU, dar același program de vizualizare, precum și Origin și Origin Pro, pot deschide și formatul respectiv.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să redea fișierul OGG, dar este o aplicație greșită sau dacă preferați ca un alt program instalat să deschidă fișiere OGG, consultați ghidul nostru Cum se schimbă programul implicit pentru o extensie de fișier specifică care se schimbă în Windows.


Cum se convertește un fișier OGG

Unele convertoare de fișiere audio gratuite vă permit să convertiți un fișier OGG în MP3, WAV, MP4 și alte formate similare. Cel mai simplu mod este de a utiliza un convertor OGG online, cum ar fi FileZigZag sau Zamzar.

De exemplu, cu FileZigZag, puteți converti fișiere audio comprimate OGG Vorbis în mai multe formate, în plus față de cele menționate, cum ar fi WMA, OPUS, M4R, M4A, AAC și AIFF. Poate fi, de asemenea, utilizat pentru a converti fișiere OGG online, chiar dacă acestea nu sunt comprimate cu Vorbis. Zamzar funcționează în același mod.

De asemenea, puteți converti fișiere OGG cu un program descărcabil dacă preferați să nu încărcați fișierele online sau dacă trebuie să convertiți fișiere OGG în bloc. Prin intermediul link-ului gratuit de convertoare de fișiere audio menționat mai sus, puteți găsi și convertoare OGG precum Free Audio Converter și MediaHuman Audio Converter.

Fișierele OGG Origin pot fi convertite în OTP cu programul Origin, prin intermediul Fișier > Salvați șablonul ca. Această comandă produce un fișier Origin Graph Template.


Mai multe informații despre fișierele OGG Vorbis

OGG Vorbis funcționează și ca un format de container menit să înlocuiască formatul OGG. Poate conține fluxuri de sunet, video și subtitrări sau alt text. Aceste tipuri de fișiere media multiplexate utilizează extensia de fișier OGX.

Fișierele OGX se numesc fișiere media multiplexate OGG Vorbis și pot fi deschise cu VLC, Windows Media Player și QuickTime.

Formatul de fișier OGG Media care utilizează extensia de fișier .OGM este puțin diferit de celelalte formate menționate mai sus. Deși, de asemenea, poate fi redat cu VLC și versiuni mai vechi de Windows Media Player, Xiph.org nu acceptă formatul, deoarece nu se încadrează în limitele specificației OGG.

Extensia de fișier MOGG este utilizată în unele jocuri video atunci când mai multe fișiere OGG sunt stocate în același fișier.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Dacă fișierul dvs. nu se deschide cu sugestiile de mai sus, asigurați-vă că extensia de fișier scrie .OGG și nu ceva similar asemănător:

  • OGS (Origins Movie Data): Catalog de filme Ant
  • OGZ (Harta Cubului 2): Cubul 2: Sauerbraten
  • OGF (Model STALKER): OGF Master

Chiar dacă acestea, și probabil multe altele, împărtășesc unele dintre aceleași litere de extensie de fișier ca fișierele OGG, nu înseamnă că sunt înrudite sau că pot fi deschise sau convertite cu aceleași programe. S-ar putea să reușească, dar sunt mari șanse să aveți nevoie să cercetați aceste formate de fișiere în mod special pentru a vedea ce aplicații au fost create pentru a le deschide.