Cum se deschid fișiere .PUB fără Microsoft Publisher

Ce să știți

  • Un fișier .pub este un format de fișier Microsoft Publisher cel mai ușor de deschis cu Microsoft Publisher.
  • Dacă nu aveți Publisher, puteți utiliza LibraOffice Draw, CorelDraw sau alte programe care acceptă formatul .pub.
  • De asemenea, poate fi posibil să utilizați Zamzar pentru a converti fișierul .pub pe care doriți să îl deschideți într-un alt format de fișier mai ușor de utilizat.

Cel mai simplu mod de a deschide un fișier .pub este cu Microsoft Publisher, programul în care a fost creat. Dacă nu aveți MS Publisher, există câteva alte modalități prin care puteți deschide un fișier .pub.


Modalități de vizualizare a fișierelor PUB fără Microsoft Publisher

Când aveți un document Microsoft Publisher, dar nu aveți acces la Publisher, există instrumente, vizualizatori și comenzi rapide care deschid fișiere .pub create de Microsoft Publisher. LibreOffice Draw, parte din suita LibreOffice open-source, este un instrument bun care poate deschide fișiere Publisher.

De cele mai multe ori, este mai bine să convertiți un fișier Publisher într-un alt format mai universal. Există mai multe metode pe care le puteți utiliza pentru a crea un fișier Publisher care poate fi partajat. PDF-ul este întotdeauna o alegere excelentă, dar înainte de Publisher 2010, nu există export PDF integrat în Microsoft Publisher.

Atunci când conținutul, mai degrabă decât aspectul, are o importanță primară (și nu este nevoie de grafică), cel mai bun mod de a face schimb de informații este textul ASCII simplu. Dar când doriți să includeți elemente grafice și doriți să vă păstrați aspectul, textul simplu nu va funcționa.


Utilizați Microsoft Publisher pentru a crea un fișier de partajat

Pentru a partaja fișiere Publisher 2000 (sau mai sus) cu utilizatorii Publisher 98, salvați fișierul în format Pub 98.

Creați fișiere imprimabile din documente de editor

Trimiteți destinatarului un fișier pe care îl poate imprima pe imprimanta desktop. Nu vor putea să-l vizualizeze pe ecran, dar pot obține o imprimare destul de precisă. Sunt disponibile mai multe metode, deși fiecare metodă poate avea dezavantaje.

Salvați fișierul în format PostScript

Pentru a crea un fișier .ps, accesați Fișier meniu, selectați Salvare ca, apoi selectați Salvați ca tip săgeată derulantă și alegeți PostScript. Această metodă este utilizată în mod obișnuit pentru a pregăti fișiere pentru imprimare comercială. Dacă destinatarul are o imprimantă compatibilă cu PostScript, acesta poate imprima fișierul.

Salvați documentul editorului ca fișier EPS

Utilizat în mod normal pentru imprimarea comercială, un fișier EPS poate fi deschis în multe programe grafice. Un fișier EPS trebuie deschis într-un alt program (cum ar fi PageMaker sau QuarkXPress) pentru a fi tipărit. Un fișier EPS separat este realizat pentru fiecare pagină din publicație.

Pentru a crea un fișier EPS în Publisher, accesați Fișier > , apoi, în fereastră de dialog, selectați Setarile imprimarii > Proprietăţi. Alege PostScript încapsulat (EPS) ca format de ieșire PostScript. Pentru a imprima fiecare pagină, pe rând, selectați Imprimare în fișier.

Imprimați un document de editor într-un fișier PRN

Când tipăriți publicația, selectați Imprimare în fișier Caseta de bifat. În loc să imprime pe imprimantă, Publisher creează un fișier PRN. Destinatarul folosește Copiere DOS comanda pentru a trimite fișierul la imprimanta desktop (din DOUĂ PROMPT tip copiați numele fișierului.prn lpt1 or lpt2, în funcție de locul în care se află imprimanta).

Dacă imprimanta dvs. nu se potrivește cu cea a destinatarului, este posibil ca fișierul PRN să nu imprime exact așa cum ați imaginat. Dacă faceți schimb de fișiere în mod regulat cu un destinatar, obțineți o copie a driverului de imprimare pentru imprimanta acestuia și utilizați-l pentru a crea fișierul PRN de la Publisher.


Creați fișiere HTML (pagini web) din fișiere editor

Convertiți documentul Publisher într-un fișier HTML, apoi fie postați fișierul pe web și trimiteți destinatarilor adresa pentru a vizualiza fișierele, fie trimiteți fișierul HTML destinatarului pentru ca acesta să fie vizualizat offline într-un browser web.

Dacă trimiteți fișierele, includeți și toate elementele grafice și configurați fișierul astfel încât toate elementele HTML și elementele grafice să se afle în același director. În acest fel, destinatarul poate plasa fișierele oriunde pe hard diskul lor.

 Pixabay

Sau, luați codul HTML creat de Publisher și trimiteți un e-mail în format HTML. Procedura de trimitere a unui e-mail HTML depinde de clientul dvs. de e-mail. Modul în care e-mailul HTML este primit de către destinatar depinde de ce client de e-mail folosește (și dacă acceptă e-mailul formatat HTML).


Creați fișiere PDF din documente de editor

Convertiți documentul Publisher în format Adobe PDF. Versiunile de editor înainte de Publisher 2007 nu au opțiune de export PDF. În schimb, utilizați un program, cum ar fi Adobe Acrobat Distiller.

Pentru a crea fișierul PDF, creați un fișier PostScript, apoi utilizați Adobe Acrobat pentru a crea fișierul PDF. Destinatarul va putea vizualiza documentul pe ecran sau îl poate imprima. Cu toate acestea, destinatarul trebuie să aibă instalat Adobe Acrobat Reader (este gratuit). Există, de asemenea, unele drivere de imprimantă și software disponibile care creează fișiere PDF din majoritatea aplicațiilor Windows.

Pixabay 

În Publisher 2007 și 2010, salvați fișierul Publisher ca fișier PDF din program pentru al trimite oricui are software (inclusiv Acrobat Reader gratuit) care poate deschide sau vizualiza fișiere PDF.

Cum să utilizați un fișier PUB dacă nu aveți editor

Când aveți un fișier în formatul nativ Publisher (.pub), dar nu aveți acces la Microsoft Publisher, aveți câteva opțiuni.

Obțineți o versiune de încercare a editorului

Veți obține întreaga suită Office împreună cu o versiune de încercare gratuită a celui mai recent editor. Folosiți-l pentru a deschide și a vizualiza fișierul.

Convertiți fișierele de editor în alte formate de software

Poate fi posibil să convertiți un fișier PUB în formatul nativ al unui alt software de editare desktop. Verificați opțiunile de import în software-ul ales de dvs. pentru a vedea dacă acceptă fișiere PUB (și ce versiune a fișierului PUB). Un plugin care convertește fișierele Publisher în InDesign, PDF2DTP este un produs Markzware.

Când utilizați o aplicație precum PDF2DTP, este posibil ca unele elemente ale fișierului să nu se convertească conform așteptărilor.

O altă opțiune este utilizarea unui site de conversie online, cum ar fi Zamzar.com, pentru a converti fișiere PUB în PDF și alte formate. În prezent, Zamzar convertește fișierele PUB în aceste formate:

  • DOC: Document Microsoft Word
  • HTML: Limbaj de marcare hipertext
  • MP3: Fișier audio comprimat
  • ODT: Foaie de calcul OpenDocument
  • PCX: Imagine bitmap cu pensulă
  • PDF: Format de document portabil
  • PNG: Grafic de rețea portabil
  • PS: PostScript
  • RTF: Format de text îmbogățit
  • TXT: Document text

Un alt instrument de conversie PDF online, Office / Word în PDF convertește și fișiere PUB. Încărcați până la un fișier de 5 MB pentru conversie.