De ce Androidul sau iPhone-ul meu continuă să înghețe?

La fel ca orice computer, un smartphone poate uneori să nu mai răspundă. Un procesor lent, o memorie insuficientă sau o lipsă de stocare ar putea fi vinovatul. O aplicație sau o eroare a sistemului de operare oprește, de asemenea, telefonul să funcționeze, la fel ca și o conexiune la internet lentă sau deconectată.


Cum să vă remediați telefonul înghetat

  1. Reporniți dispozitivul. La fel ca în cazul oricărui dispozitiv electronic, primul pas de depanare este să îl opriți și să îl reporniți. Telefonul dvs. nu diferă. O repornire sau repornire poate rezolva un număr surprinzător de probleme. Reporniți iPhone-ul sau reporniți dispozitivul Android pentru a rezolva aceste probleme.

  2. Actualizați software-ul și aplicațiile sistemului. Un defect în software-ul sistemului poate provoca probleme sporadice și imprevizibile. Actualizarea la cea mai recentă versiune de Android sau verificarea unei actualizări iOS măcar vă oferă acces la defecte de sistem cunoscute și remediate.

  3. Actualizați aplicațiile. O eroare într-o aplicație poate afecta memoria disponibilă sau performanța dispozitivului. Cei mai buni dezvoltatori de software își mențin software-ul și publică actualizări periodice. Configurați-vă iPhone-ul verificați automat actualizările aplicațiilor sau actualizați aplicațiile pe smartphone-ul dvs. Android.

  4. Forțează aplicația să renunțe (sau să închidă). Această procedură funcționează atunci când o aplicație se blochează pur și simplu într-o stare inutilizabilă - o atingeți, dar nu se deschide sau nu răspunde. La fel ca pe un computer, forțarea unei aplicații să se închidă oprește aplicația, astfel încât să o puteți porni din nou. Renunțați forțat la aplicații pe iPhone și închideți aplicații pe Android.

    Pe iOS, nu ar trebui să renunțați la aplicații cu regularitate. IOS acordă atenție aplicațiilor care ar trebui să ruleze și le oprește pe cele care nu au nevoie de resurse ale dispozitivului.

  5. Goliți spațiu de stocare. Stocați videoclipuri și fotografii în altă parte decât pe dispozitivul dvs. Videoclipurile pot ocupa o cantitate semnificativă de spațiu de stocare, iar lipsa spațiului de stocare poate face ca telefonul să se întrerupă sau să pară că nu mai funcționează, în timp ce stocarea completă (sau aproape completă) poate face ca dispozitivul să încetinească.

    Puteți utiliza managerul de fișiere Android pentru a goli spațiu, în timp ce puteți elibera spațiu de stocare pe iPhone prin setările sale, ștergând aplicații sau ștergând fotografii și videoclipuri în aplicația Fotografii.

  6. Eliminați aplicațiile cu probleme. Dacă observați că telefonul dvs. se blochează frecvent după ce deschideți o aplicație, vă recomandăm să o eliminați. Unele aplicații sunt pur și simplu defecte și / sau predispuse la accidente. Puteți șterge cu ușurință aplicații de pe iPhone sau dezinstala aplicații de pe Android.

  7. Resetați-vă telefonul. Dacă ați încercat toți pașii de mai sus și telefonul dvs. încă blochează, resetați telefonul. Resetați un iPhone prin setări - procesul este similar pe Android.

    După o resetare, va trebui să parcurgeți procesul de configurare standard al telefonului, la fel cum ați făcut când telefonul dvs. era nou. Atât pe iOS, cât și pe Android, ar trebui să puteți restabili dintr-o copie de rezervă făcută anterior.

    Faceți o copie de rezervă a telefonului înainte de a efectua o resetare. Copierea de rezervă a unui Android este destul de simplă și se poate face în mai multe moduri diferite. Pe iOS, procesul implică fie backupul pe iTunes, fie utilizarea iCloud.

  8. Vizitați un centru de reparații autorizat. Dacă ați încercat toți pașii de mai sus și telefonul dvs. încă îngheață, căutați un specialist pentru a afla dacă există o problemă hardware cu dispozitivul dvs. Dacă aveți un iPhone, duceți dispozitivul la un magazin Apple sau contactați asistența Apple. Dacă aveți un dispozitiv Android, contactați fie producătorul telefonului dvs., fie contactați operatorul dvs. pentru asistență.