Ce este un difuzor bas reflex?

Un difuzor bas reflex este conceput astfel încât unda din spate a unui con de difuzor să fie direcționată printr-un port deschis (uneori numit ventilație sau tub) din incintă, pentru a consolida ieșirea generală a basului. Aceste porturi sunt, în general, amplasate în partea din față sau din spate a dulapului difuzorului și pot varia în adâncime și diametru (chiar suficient de larg pentru a ajunge la mână). Canalizarea undei sonore spate a conului difuzorului printr-un astfel de port poate fi adesea o modalitate eficientă de a crește volumul de ieșire, de a reduce distorsiunea și de a îmbunătăți răspunsul și extensia basului (comparativ cu difuzoarele închise).

Un difuzor / subwoofer bass reflex are unul sau mai multe porturi deschise în carcasă, care ajută la canalizarea sunetului și la îmbunătățirea performanței. Poate fi, de asemenea, o ascunzătoare fantastică pentru jucăriile mici aparținând unor copii mici curioși și mobili. Deci, dacă există oameni mici în casă și difuzorul bass reflex începe să sune brusc (de exemplu, zgomotele rezonante / din plastic, un zgomot de clopote mici etc.), este o idee bună să verificați conținutul depus înainte de depanarea zumzetului sau bâzâit.

Deși un difuzor de orice dimensiune (chiar și portabil Bluetooth) poate avea un port pentru a canaliza sunetul, această caracteristică tinde să fie mai eficientă în cazul dulapurilor mai mari. Este greu să apreciezi rezultatele atunci când nu există suficient spațiu pentru ca masa de aer să circule și să se deplaseze în și în afara incintei unui difuzor. Pe măsură ce vibrează un con de difuzor, undele sonore sunt emise din față (capătul de lucru pentru ascultare) și din spate. Difuzoarele Bass Bass sunt atent reglate (mai mult decât cele echipate cu radiatoare pasive), astfel încât undele care provin din partea din spate a conului să fie proiectate prin port în aceeași fază ca undele generate din partea frontală a conului.


Avantajele de ascultare a muzicii ale unui difuzor bas reflex

Difuzoarele bas reflex schimbă curba frecvențelor low-end; răspunsul tinde să fie răspândit cu un anumit pumn, care este modul în care aceste difuzoare se pot bucura de o extindere mai mare în regiunea low-bass cu subiectiv mai multă „putere”. Un difuzor bass reflex proiectat și reglat corespunzător nu va experimenta aproape niciun sunet turbulent de puf / șuierat din port pe măsură ce fluxul de aer crește - în anumite limite de volum, respectiv volumul dulapului și locația portului, forma, lungimea și diametrul. Cu toate acestea, față de carcasa sigilată, unele difuzoare bass-reflex (în funcție de marcă și model) pot să nu fie la fel de rapide, precise sau fără distorsiuni atunci când sunt conduse dincolo de „punctul dulce” al performanței.


Difuzoarele Bass Reflex îmbunătățesc sunetul

Există o varietate largă de difuzoare și subwoofere din care să alegeți, fiecare cu propriile subseturi de clasă. Când vine vorba în special de acesta din urmă, se pot întâlni modele descrise ca fiind de tipul „bass reflex” sau „portat”.

Deși s-ar putea să nu pară prea mult, alegerea acestui tip de difuzor poate avea un efect semnificativ asupra modului în care sună muzica - mai ales pentru urechile care ar putea fi obișnuite să se bucure de difuzoare cu incinte sigilate. Dacă doriți să obțineți cele mai bune performanțe din subwoofer-ul dvs., merită cu siguranță să alegeți tipul care s-ar potrivi cel mai bine preferințelor dvs. personale de ascultare.