OpenTok: Creați-vă propria aplicație de chat video gratuită

Opentok a fost numit anterior TokBox. Nu numai că numele a fost diferit, dar și serviciul - ați avut o aplicație și un serviciu de conferințe video, așa cum oferă mulți alții. În 2011, compania a redenumit OpenTok, concentrându-se doar pe furnizarea unui API pentru a permite utilizatorilor să-și dezvolte propriile aplicații de chat video și să le plaseze pe site-urile lor web.

Nu trebuie să fii foarte priceput pentru a construi ceva; instrucțiunile sunt date și API-ul este făcut cât mai simplu posibil, astfel încât utilizatorii să nu fie nevoiți să se deranjeze cu privire la tehnicitățile primitivelor. Doar urmați o serie de pași în tutoriale, după ce v-ați înregistrat, și veți fi în funcțiune în aproximativ 15 minute.


Ce poți face cu OpenTok?

Aplicațiile OpenTok vă permit să participați la chat video nelimitat și gratuit, în mod individual. Se pot adăuga mai mulți utilizatori, până la 5 fiind activi din punct de vedere vizual și vocal în orice moment. Consultați costurile de mai jos pentru mai multe detalii.

OpenTok nu te face doar să comunici, ci îți permite să îi faci și pe ceilalți să comunice. Construind și plasând widget-uri de chat video pe site-ul dvs. web, puteți construi și gestiona o întreagă comunitate de comunicatori. Acest lucru aduce o mare putere site-ului dvs. web și dvs. (sau companiei dvs.), oferindu-vă platforma de a uni oamenii pentru comunicare și colaborare și oferind un avantaj competitiv site-ului dvs. web, care îl face să iasă în evidență. Iată câteva exemple în care puteți utiliza OpenTok:

  • Organizați întâlniri cu angajații, partenerii de afaceri sau clienții de pe site-ul dvs. web.
  • Oferiți ajutor online live pe site-ul dvs. web, oferind asistență pentru un serviciu.
  • Puneți prietenii să se conecteze împreună pentru o conversație, iar aici subiectul poate fi de la sport la glamour.
  • Țineți cercuri de studiu sau sindicate.
  • Aveți funcționalitate de chat pe site-ul dvs. web pentru a-l distinge de ceilalți și pentru a atrage ulterior traficul.
  • Țineți prelegeri cu elevii care ascultă și vizionează, în contextul cursurilor online.
  • Transmiteți-vă în direct către un public.
  • Și atât de multe lucruri care vă permit să profitați de VoIP.

Ce costă OpenTok?

API-ul și abonamentul sunt gratuite, dar aveți nevoie de serviciu pentru ca lucrurile video să funcționeze. Interesant este că OpenTok are un serviciu de bază gratuit. În el, veți putea să vă construiți aplicația și să vorbiți 1-la-1 gratuit, nelimitat. De asemenea, puteți avea 50 de persoane în camera dvs. de chat (adică o sesiune de chat), dar numai 5 persoane pot vorbi și pot fi vizualizate simultan.

Cu serviciul gratuit, puteți avea chiar și o audiență de 1000 de persoane în camera dvs. de chat, dar numai două dintre ele pot vorbi și pot fi vizualizate. Acest lucru funcționează doar pentru prelegeri deschise. Apoi vine serviciul cu plată (la 500 USD pe lună) pentru unele upgrade-uri. De exemplu, 10 persoane pot vorbi simultan, cu un public tăcut de 50. Acest lucru este bun pentru întâlnirile corporative. De asemenea, puteți avea aplicațiile de chat video adaptate nevoilor dvs., la costul corespunzător.


Noțiuni de bază

Pentru a începe, aveți nevoie de o cheie API și API. Acest lucru vă permite să accesați mediul de dezvoltare și să vă creați aplicațiile. Desigur, trebuie să știi cum să faci asta. OpenTok oferă o documentație bună pe site-ul său. 

Cerinţe

Utilizatorii care doresc să converseze prin chat cu aplicația dvs. OpenTok trebuie să aibă următoarele:

  • Un browser cu Flash Player 10.3 sau o versiune ulterioară instalat.
  • Sistem de operare: Windows XP, Windows 7 sau Mac OSX 10.4 sau o versiune ulterioară;
  • O cameră web, microfon și un dispozitiv auditiv.
  • O conexiune bună la Internet cu lățime de bandă de cel puțin 160 kbps pentru fiecare participant.

Utilizatorii nu trebuie să descarce sau să instaleze nicio aplicație pe computerele lor. Ei trebuie doar să cunoască adresa URL a site-ului dvs. web și să meargă acolo folosind browserele lor.