iPhone se încălzește? Iată de ce și cum să o remediem

iPhone-urile, inclusiv modelele iPhone 7, 7 Plus, 8, 8 Plus și X pot experimenta supraîncălzirea. O supraîncălzire a unui iPhone poate fi cauzată de mulți factori diferiți, în funcție de starea sa de sănătate și de modul în care este utilizat.

Acest ghid se aplică tuturor modelelor de iPhone, inclusiv modelelor iPhone 7, 7 Plus, 8, 8 Plus și X.


Motive normale pentru căldura iPhone

Există o diferență între un iPhone fierbinte la atingere și un iPhone cald. De fapt, există multe motive pentru care dispozitivul dvs. s-ar putea simți cald uneori. Unele dintre aceste motive includ:

  • Folosind iPhone-ul și încărcându-l în același timp.
  • Vizionarea videoclipurilor de înaltă calitate pentru perioade lungi de timp.
  • Utilizarea GPS-ului dvs. pentru perioade lungi de timp.
  • Jucați jocuri video sau transmiteți în flux aplicații cu intensitate video.

Un iPhone cald nu este un motiv de alarmă și este un eveniment normal. Dacă aveți un iPhone cald, pur și simplu lăsați-l să se răcească înainte de a-l utiliza în continuare.

Dacă iPhone-ul dvs. se supraîncălzește, nu mai utilizați-l imediat. Opriți-l complet. Ar trebui să permiteți dispozitivului să se răcească pentru a evita orice deteriorare suplimentară. Puteți rezolva problemele odată ce iPhone-ul este rece.


Cum să vă reparați iPhone-ul când se încălzește

  1. Verificați pentru a vă asigura că carcasa grea din jurul iPhone-ului dvs. nu cauzează supraîncălzirea. Pentru a face acest lucru, scoateți carcasa de pe iPhone și testați folosind-o pentru o zi sau cam așa ceva.

    Nu plasați iPhone-ul direct în aer rece, cum ar fi în frigider. Acest lucru poate cauza formarea condensului în interiorul telefonului dvs., provocând daune interne ale apei.

  2. Verificați iPhone-ul pentru aplicații care se blochează. Anumite aplicații care se blochează în fundal pe iPhone-ul dvs. ar putea cauza supraîncălzirea telefonului. Pentru a verifica, accesați setările > Privacy > Google Analytics > Date analitice. Vedeți o aplicație care se prăbușește des? Ștergeți aplicația și încercați alta. Sau ștergeți aplicația și descărcați-o din nou.

    Nu doriți să vă pierdeți aplicația preferată? Efectuați o căutare rapidă online pentru a găsi aplicații comparabile pentru iPhone.

  3. Actualizați aplicațiile iPhone care necesită actualizare. Există unele aplicații care nu se actualizează automat. Aplicațiile învechite cu erori pot scurge puterea iPhone-ului dvs., provocând supraîncălzirea.

  4. Verificați dacă există aplicații care utilizează toată bateria iPhone-ului și golesc procesorul iPhone-ului dvs. Mergi la setările > Baterie, apoi verificați lista de aplicații. Există o aplicație care folosește o mulțime de baterii sau o descarcă rapid? Este timpul să-l ștergeți și să-l înlocuiți.

  5. Asigurați-vă că iPhone-ul dvs. este actualizat instalând orice actualizări noi. Un iPhone depășit poate provoca o supraîncărcare a procesorului, rezultând supraîncălzirea. Este esențial să vă mențineți iPhone-ul actualizat de fiecare dată când este lansată o nouă actualizare.

  6. Verificați conexiunea de rețea a iPhone-ului. Uneori, o conexiune de rețea defectuoasă poate provoca, de asemenea, iPhone-ul dvs. în overdrive în timp ce căutați un semnal. Acest lucru se poate întâmpla în zonele cu un serviciu defectuos sau atunci când Wi-Fi nu este detectat.

  7. Încercați să modificați luminozitatea ecranului iPhone-ului dvs. Uneori, dacă luminozitatea iPhone-ului dvs. la nivelul maxim poate cauza supraîncălzirea acestuia în timpul utilizării. Pur și simplu accesați centrul de control iOS și utilizați glisorul de luminozitate pentru ao reduce.

  8. Eliminați widget-urile care rulează în fundalul iPhone-ului. Când mai multe widget-uri funcționează în fundal simultan, acesta poate suprasolicita CPU. Glisați spre dreapta fie pe ecranul de blocare, fie pe ecranul de pornire pentru a vizualiza widgeturile, apoi atingeți Editați | × în partea de jos a ecranului pentru a le adăuga sau a le elimina.

  9. Încercați să dezactivați actualizarea aplicației de fundal. Reîmprospătarea aplicației de fundal permite aplicațiilor dvs. să caute în permanență informații noi. Când toate aplicațiile se reîmprospătează împreună, acesta poate scurge procesorul iPhone-ului. Pentru a-l opri, accesați setările > general > Actualizare aplicație de fundal > Actualizare aplicație de fundal, apoi atingeți de pe.

  10. Încercați să resetați setările iPhone-ului. Dacă doriți să vă asigurați că niciuna dintre setările dvs. nu cauzează supraîncălzirea, le puteți reseta pe toate fără a pierde date. Acest lucru ar putea fi util în găsirea unei aplicații necinstite sau a unei setări problematice.

    Puteți reseta setările iPhone-ului fără a pierde date. Dar, este important să faceți backup iPhone-ului dvs. indiferent, doar în cazul în care ar trebui să se întâmple cel mai rău scenariu.

  11. Luați în considerare resetarea completă a iPhone-ului la starea inițială. De asemenea, puteți încerca o repornire forțată.

  12. Verificați încărcătorul iPhone-ului. Folosiți un încărcător care nu este certificat Apple? Încărcătoarele ieftine cumpărate de la diferite companii sau online au potențialul de a fi defecte. Folosiți încărcătorul original Apple livrat împreună cu telefonul sau comandați unul nou.

  13. Sunați la Apple Genius Bar și programați o întâlnire. Dacă iPhone-ul dvs. are încă probleme cu supraîncălzirea, ar putea fi timpul să solicitați ajutor de la Apple Genius Bar.