Cum să conversați prin chat în Gmail

În plus față de formatul de e-mail pentru care Gmail este cunoscut, aplicația include o casetă de chat mică, discretă, astfel încât să puteți comunica instantaneu prin chat, voce sau video fără a fi nevoie să accesați un alt program. Google numește această funcție Google Hangouts.

Hangouts oferă, de asemenea, o aplicație mobilă autonomă, astfel încât să poți conversa prin chat cu contacte fără a deschide Gmail.


Porniți un chat în Gmail

Urmați acești pași pentru a iniția o sesiune de chat.

  1. În partea din stânga jos a ecranului Gmail, veți vedea o listă a contactelor dvs. Plasați cursorul peste persoana pe care doriți să o trimiteți și, în caseta de dialog care apare, selectați Trimite mesajul pictograma (bule de citat).

  2. O nouă casetă de chat apare în colțul din dreapta jos al Gmail. Tastați mesajul în câmpul de text și apăsați Introduce de pe tastatură pentru a o trimite. Mesajul dvs. apare în fereastra mesajului. Când contactul dvs. răspunde, mesajele lor apar și în fereastră, similar cu o conversație text.

  3. Utilizați comenzile pentru a deschide fereastra (săgeată), pentru a iniția un apel video (cameră video) sau pentru a crea un hangout de grup (persoană cu semnul plus). Când ați terminat, închideți fereastra selectând X.