Ghidul complet pentru Ubuntu Unity Dash

Unity Dash a Ubuntu a servit ca o interfață de utilizator pentru Ubuntu pentru a căuta fișiere și aplicații, a asculta muzică, a viziona videoclipuri, a vizualiza fotografii și a monitoriza conturi online, cum ar fi Google+ și Twitter.

Ubuntu a întrerupt Unity / Dash în 2017; această caracteristică nu a fost disponibilă în Ubuntu de câțiva ani. Dacă rulați o versiune de Ubuntu care încă folosește Dash, este timpul să faceți upgrade. Aceste informații sunt păstrate în scopuri istorice.

Aflați Ubuntu - Unity Dash.


Obiectivele și obiectivele unității

Unity folosește lunete și lentile. Când deschideți Dash-ul pentru prima dată, vedeți mai multe pictograme în partea de jos a ecranului. Dând clic pe fiecare dintre pictograme se afișează un obiectiv nou.

Următoarele obiective sunt instalate în mod implicit:

  • Acasă 
  • aplicatii
  • Fişiere
  • Videoclipuri
  • Muzică
  • Fotografii

Fiecare obiectiv oferă atribute numite scopuri. Obiectivele furnizează datele pentru un obiectiv. De exemplu, pe obiectivul muzical, datele sunt recuperate prin sfera Rhythmbox. Pe obiectivul fotografiei, datele sunt furnizate de Shotwell.

Dacă decideți să dezinstalați Rhythmbox și să instalați un alt player audio, cum ar fi Audacious, instalați domeniul Audacious pentru a vă vizualiza muzica în obiectivul muzical.


Lentila de acasă

Obiectivul de acasă este vizualizarea implicită atunci când apăsați tasta Super de pe tastatură. Afișează aplicații, fișiere și foldere.

Vedeți doar o listă cu aproximativ șase pictograme pentru fiecare categorie, dar puteți extinde listele pentru a afișa mai multe făcând clic pe linkurile ' Vedeți mai multe rezultate. Dacă faceți clic pe Filtrați rezultatele link, vedeți liste de categorii și surse.

Obiectivul aplicației 

Obiectivul aplicației prezintă trei categorii:

  • Aplicații utilizate recent
  • Aplicații instalate
  • Plug-in-uri Dash

Extindeți oricare dintre aceste categorii făcând clic pe Vedeți mai multe rezultate link-uri. Linkul de filtrare din colțul din dreapta sus vă permite să filtrați în funcție de tipul aplicației. De asemenea, puteți filtra după surse, cum ar fi aplicațiile instalate local sau aplicațiile Software Center.


Obiectivul fișierului

 Unity File Lens prezintă următoarele categorii:

  • Fișiere accesate recent
  • Download
  • Dosare

În mod implicit, sunt afișate doar o mână de rezultate. Afișați mai multe rezultate făcând clic pe Vedeți mai multe rezultate link-uri. Filtrează după dată, tipul fișierului și dimensiunea fișierului.

Obiectivul video

Obiectivul video caută videoclipuri locale și online, deși trebuie să activați rezultatele online înainte să funcționeze. Obiectivul video nu are filtre, dar puteți utiliza bara de căutare pentru a găsi anumite videoclipuri.

Obiectivul muzicii

Obiectivul muzical vizualizează fișierele audio instalate pe sistemul dvs. și le redă de pe desktop.

Cu toate acestea, înainte de a funcționa, deschideți Rhythmbox și importați muzică în folderele dvs. După ce muzica a fost importată, puteți filtra rezultatele în Dash în funcție de deceniu sau de gen.

Obiectivul foto

Obiectivul foto vă permite să vă priviți fotografiile prin intermediul Dash. Ca și în cazul obiectivului muzical, trebuie mai întâi să importați fotografiile folosind Shotwell.